Skocz do zawartości

American Airlines w PL

Dudus86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

AA 7 maja 2020r. Inauguruje bezpośrednie loty 5 razy w tygodniu z Chicago do Krakowa. Na razie tylko w sezonie letnim, ale może to się zmienić. Oprócz tego w Krakowie zostaje tez LOT. Ciekawe jak będą wyglądały ceny biletów. BTW otwarcie tego połączenia oznacza, ze wizy w 99,99 zostaną zniesione i PL dołączy do vwp na wiosnę przyszłego roku.

Napisano
2 godziny temu, Dudus86 napisał:

AA 7 maja 2020r. Inauguruje bezpośrednie loty 5 razy w tygodniu z Chicago do Krakowa. Na razie tylko w sezonie letnim, ale może to się zmienić. Oprócz tego w Krakowie zostaje tez LOT. Ciekawe jak będą wyglądały ceny biletów. BTW otwarcie tego połączenia oznacza, ze wizy w 99,99 zostaną zniesione i PL dołączy do vwp na wiosnę przyszłego roku.

To bardzo dobra wiadomosc. Nie wiem jak bedzie z wizami, ale troche konkurencji na rynku na pewno sie przyda. Bo biorac pod uwage zarobki i porownujac z groszami które placa ludzie lecacy z Zachodniej Europy, bilety z Polski do USA sa ekstremalnie drogie.

Ciekawe, ze Krakow, moze jak im sie polaczenie sprawdzi, to i pozniej Warszawa tez sie zalapie.

Bilety bedzie mozna rezerwowac od 12 sierpnia.

Napisano

Z tymi wizami to każdy chce wyczytać z każdego newsa to co "mu się wydaje". Ja nie wyczytuję, że na 99.99% na wiosnę zniosą wizy. Może zniosą, może nie. Myśle, że niezależnie czy zniosą to AA tego kierunku nie odwoła. Znam takich co odczytaliby z tego newsa, że na 99.99% Polska się ugnie teraz apelowi sentarów i zwróci mienie potomkom ofiar Holocaustu, więc będzie wzmożony popyt na podróż w kierunku małopolsko / galicyjskim aby "odbierać" własność i dokonywać wszelkich formalności. Tak więc z takimi "prostymi" wnioskami byłbym ostrożny.

A wiadomość bardzo dobra - czekam aby United otwarło loty do Polski. Oni zapewne by to uczynili z EWR. Do PRG już latają.

Napisano
2 godziny temu, mcpear napisał:

...A wiadomość bardzo dobra - czekam aby United otwarło loty do Polski. Oni zapewne by to uczynili z EWR. Do PRG już latają.

LOT bylby unhappy bo to sojusznik ze Star Alliance...

Napisano
Godzinę temu, mcpear napisał:

Air Canada to tez sojusznik a lata

Pod postacią wiecznie spozniajacego się Canada Rouge, czy jakoś tak. To nie konkurent. Miód jest na lotach do USA. Poza tym LOT nie jest w stanie sprostać żadnej konkurencji. Samo posiadanie kilkunastu nowych samolotow nie czyni potęgą. Trzeba mieć jaja. 

Napisano
On 8/8/2019 at 8:35 AM, andyopole said:

Ciupagowo mnie nie interesuje, nie znosze tego lotniska. Mogliby do Seattle albo chociaz SFO. Dalbym zarobic.

O jakby z SFO latali to ja tez bym dała sporo zarobić! Ach, marzenia...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...