Skocz do zawartości

Ratownik medyczny

Finch

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za 2 lata kończę studia ratownika medycznego tak się zastanawiałem jak wyglada rynek w USA czy jest sens myśleć o wyjeździe czy znajdę prace w nowym jorku słyszałem np ze nursing ciezko znaleść bo masa pielęgniarek

Napisano
Dnia 6.09.2019 o 11:28, Finch napisał:

Za 2 lata kończę studia ratownika medycznego tak się zastanawiałem jak wyglada rynek w USA czy jest sens myśleć o wyjeździe czy znajdę prace w nowym jorku słyszałem np ze nursing ciezko znaleść bo masa pielęgniarek

A masz możliwość legalnej pracy ?

Napisano
Dnia 6.09.2019 o 11:28, Finch napisał:

sprawdz jak wygladaja zarobki w dostepnych zrodlach w internecie i porownaj sobie czy dla ciebie takie stawki oraz benefity z tytulu takiej pracy sa odpowiednie oraz czy jest sens myslec o takim wyjezdzie. 

Jak juz skonczysz myslec o wyjezdzie i stwierdzisz, ze tak, chce jechac - "to mi pasuje"...to pomysl jak dostac sie do USA legalnie i legalnie pracowac. 

Nielegalnie raczej ratownikiem medycznym dzis nie zostaniesz. 

Napisano

... oraz sprawdź czy dyplom polski przełoży się na dyplom amerykański, bo się może okazać, że będziesz musiał zainwestować sporo czasu i dolarów, żeby ratownikiem w USA zostać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...