Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Zalozylem ten temat zgodnie z sugestia forumowiczow. Wszystkich, wlacznie ze mna,  interesuja doswiadczenia Polakow z nowoscia w ruchu bezwizowym.

Czekamy na informacje od ludzi. ktorzy wypelniali aplikacje ESTA a takze od tych. ktorzy juz na jej podstawie wlecieli.

Moze na pierwszego polskiego bezwizowca czekaly kwiaty na lotnisku w Chicago czy innym POE?

Edited by andyopole
  • Like 1
  • Upvote 1

Posted

Po przeczytaniu informacji w poscie powyzej mozna zaczac wypelnianie aplikacji.

Nalezy zwrocic uwage ze sa jej dwa rodzaje "individual application" oraz "group of application". 

PAMIETAJ O WYBRANIU WLASCIWEGO JEJ RODZAJU!

• sly6 pinned this topic
Posted
Dnia 8.11.2019 o 18:30, andyopole napisał:

Po przeczytaniu informacji w poscie powyzej mozna zaczac wypelnianie aplikacji.

Nalezy zwrocic uwage ze sa jej dwa rodzaje "individual application" oraz "group of application". 

PAMIETAJ O WYBRANIU WLASCIWEGO JEJ RODZAJU!

Jutro wysyłam grupowa tj. rodziną aplikację (4 osoby), dam znać z wrażeń i szybkości odpowiedzi. 

Posted
3 minuty temu, Robert1992 napisał:

Jak myślicie mam duże szanse na zgode w ESTA po 2 odmowach wizy? Pierwszy jak się starałem to dostałem na rok

Możesz mieć odmowę, wnioski w ESTA nie są sprawdzane automatyczne. 

Posted
3 godziny temu, Valaya napisał:

Jutro wysyłam grupowa tj. rodziną aplikację (4 osoby), dam znać z wrażeń i szybkości odpowiedzi. 

Czekamy na relację. :)

• Upvote 1
Posted
48 minut temu, Robert1992 napisał:

Jak myślicie mam duże szanse na zgode w ESTA po 2 odmowach wizy? Pierwszy jak się starałem to dostałem na rok

W tym przypadku zdaje się system odrzuca automatycznie. Daj znac, jestesmy ciekawi jak będzie.

Posted

Na razie nie będe składał. Ale jestem ciekaw czy dostane zgodę. Bo byłem raz  11 lat temu (1.5 miesiąca) w 2014 i 2016 roku dostałem odmowe ale zobaczymy może ktoś inny będzie składał po odmowie wizy i ciekawe czy dostanie zgodę chociaż sprawdzałem że teoretycznie powinien sie załapać bo nie przesiedziałem pobytu

Posted
29 minut temu, Robert1992 napisał:

Na razie nie będe składał. Ale jestem ciekaw czy dostane zgodę. Bo byłem raz  11 lat temu (1.5 miesiąca) w 2014 i 2016 roku dostałem odmowe ale zobaczymy może ktoś inny będzie składał po odmowie wizy i ciekawe czy dostanie zgodę chociaż sprawdzałem że teoretycznie powinien sie załapać bo nie przesiedziałem pobytu

A jeszcze mam pytanie czy rejestrując się muszę podać dane do kogo chce lecieć?