mariusz150 Napisano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2019 Witam, mam pytanie czy ktoś wywoził z Pl samochód do USA czy jest to możliwe i opłacalne Pozdrawiam
sly6 Napisano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2019 2 godziny temu, mariusz150 napisał: Witam, mam pytanie czy ktoś wywoził z Pl samochód do USA czy jest to możliwe i opłacalne Pozdrawiam Jaki samochód?
kzielu Napisano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2019 3 godziny temu, mariusz150 napisał: Witam, mam pytanie czy ktoś wywoził z Pl samochód do USA czy jest to możliwe i opłacalne Pozdrawiam Praktycznie niemożliwe i zdecydowanie nieopłacalne. https://www.cbp.gov/trade/basic-import-export/importing-car
mcpear Napisano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2019 O ile to nie jest auto kolekcjonerskie typu Garbus Karola Wojtyły czy Wołga Edwarda Gierka to nie rozważaj nawet tej opcji. To się absolutnie nie opłaca.
Chargingbull Napisano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2019 7 godzin temu, mariusz150 napisał: Witam, mam pytanie czy ktoś wywoził z Pl samochód do USA czy jest to możliwe i opłacalne Pozdrawiam Jeśli masz auto zabytkowe tzn, min 25 lat to możesz wywieść bez problemu. Nie interesują Cię wtedy przepisy dotyczące emisji spalin i przerabiania auta dotyczące wymogów bezpieczeństwa. Załatwiasz transport z PL do USA, ubezpieczasz auto w USA, idziesz na policję z papierami aby dostać zaświadczenie, że auto nie jest kradzione, idziesz do DMV i rejestrujesz auto. Takie przepisy są na Florydzie. Jeśli chodzi o nowsze auta to raczej tak jak pisali forumowicze gra niewarta świeczki
mcpear Napisano 10 Grudnia 2019 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2019 3 hours ago, MiL999 said: Po co chcesz wozić drewno do lasu? - powiedział 20 lat temu mój szef kumplowi, który zapytał go czy na Global Sales Kick Off do Las Vegas może zabrać swoją dziewczynę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.