Kasia Tutko Posted December 8, 2019 Report Share Posted December 8, 2019 Hej, Chciałabym Wam polecić artykuł z mniej znanymi miejscami w Nowym Jorku: https://polaczkropki.pl/2019/12/07/przewodnik-po-nietypowych-atrakcjach-w-nowym-jorku/ Co jeszcze polecacie zwiedzić z nietypowych atrakcji?:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 Ja zawsze polecam The Tenament Museum na Lower East Side - bardzo ciekawe! Chodzi sie po kilku budynkach uratowanych z tych tenaments, widzi sie jak imigranci zyli, slucha sie historii ich rodzin. Naprawde cos ekstra. I tez polecam jazde kolejka linowa do Roosevelt Island. Tam jest zupelnie inny swiat, a widoki z kolejki linowej sa super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barnclose Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 Moze to nie jest nietypowe, ale zawsze lubie spacer po High Line - bardzo tam czuc nowojorski klimat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 A dla mnie niezapomnianym pozostanie klimat stworzony przez "zapach" konskiego moczu koło Central Parku oraz aromat unoszący się z kubłów na śmieci na Brooklynie i Boroparku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilya_ Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 35 minut temu, andyopole napisał: A dla mnie niezapomnianym pozostanie klimat stworzony przez "zapach" konskiego moczu koło Central Parku oraz aromat unoszący się z kubłów na śmieci na Brooklynie i Boroparku. ja tam sie tam przy tym central parku czuje tak jak u siebie na wichurze w PL, mi nie przeszkadza... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilya_ Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 5 godzin temu, Kasia Tutko napisał: Co jeszcze polecacie zwiedzić z nietypowych atrakcji?:) greenpoint czyli klasyka swiatowej turystyki, przejsc sie manhattan av i nassau av.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 55 minut temu, ilya_ napisał: ja tam sie tam przy tym central parku czuje tak jak u siebie na wichurze w PL, mi nie przeszkadza... Wyroslem na wsi i takie zapachy nie są mi obce ale takiej koncentracji "klimatu" nawet na polskiej wsi trudno znaleźć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorolnik Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 (edited) 11 godzin temu, Kasia Tutko napisał: Hej, Chciałabym Wam polecić artykuł z mniej znanymi miejscami w Nowym Jorku: https://polaczkropki.pl/2019/12/07/przewodnik-po-nietypowych-atrakcjach-w-nowym-jorku/ Co jeszcze polecacie zwiedzić z nietypowych atrakcji?:) Kasiu, proponuję na bieżąco śledzić gothamist.com (plus obowiązkowo sekcja komentarzy). Co do Pomander Walk to chyba nie byłaś w środku, bo to jest private property za furtkami zamykanymi na klucz. Edited December 9, 2019 by motorolnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts