Skocz do zawartości

Przeprowadzka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem w klasie 1LO. W te wakacje przeprowadzam się do mamy do stanów na stałe. W której klasie high school będę po przyjeździe? Czy będę szła z moim rocznikiem - senior year (co jest dziwne bo bym była tylko 2 lata łącznie w szkole średniej) czy pójdę do sophmore biorąc pod uwagę fakt ze byłaby to druga klasa liceum? 

Napisano

Ale piszesz o sobie i o swoim wyjeździe do mamy, która w Stanach jest nielegalnie?

O amerykańskiej szkole średniej już założyłaś wątek i dostałaś odpowiedzi, że to zależy i nikt Ci nie odpowie, jak będzie w szkole o której mówisz.

Napisano
1 hour ago, mcpear said:

A co powiedzieli mamie w High School do którego miała się udać, aby zapytać? Dostałaś taką poradę w innym wątku.

aktualnie szkoły są zamknięte wiec dostanę odpowiedz pewnie pod koniec wakacji, a chce wiedzieć co mnie może zaskoczyć po przyjezdzie

Napisano

To zadzwoń do szkoły albo do szkolnego dystryktu. Przez telefon udzielają odpowiedzi. Dostałaś odpowiedź w innym wątku, że to zależy od lokalizacji. Ja

Napisano
13 minut temu, patka12345 napisał:

aktualnie szkoły są zamknięte wiec dostanę odpowiedz pewnie pod koniec wakacji, a chce wiedzieć co mnie może zaskoczyć po przyjezdzie

Musisz sie liczyc, ze szkola bedzie chciala dokladny spis wszystkich szczepionek. Wiec popros lekarza o cos takiego; niech mama tez sie dowie dokladnie jakie musisz miec szczepionki wymagane przez szkole/district, i w jakim udokumentowaniu. Mama tez powinna sprawdzic jaki school transcript szkola bedzie wymagala od Ciebie -  jak to wyglada, czy musi byc przetlumaczony na angielski, itp. Uzywajac taki transcript szkola zadecyduje na jakim poziomie bedziesz sie uczyla po przeprowadce. 

Napisano

Licz sie tez z tym, ze szkola MOZE nie byc otwarta na jesien. (Wiele szkol zaczyna rok akademiczny w sierpniu.) Sporo juz planuje online learning na pierwszy semestr nastepnego roku akademicznego, tak na "w razie czego".

Napisano
Godzinę temu, patka12345 napisał:

To ze uczniowie nie chodza do szkol to nie znaczy ze nauczyciele i administracja nie pracuja. Ja odpowiedzi na maile w szkole mojej corki dostaje po 15 minutach.  Po przyjezdzie to bedzie znacznie za pozno na zalatwianie czegokolwiek zwiazanego ze szkola.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...