new-age Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Cześć Moze banalne pytanie, ale nie mogę znaleść jednoznacznej odpowiedzi, chodzi mi o to, ile wcześniej można starać się o obywatelstwo. Brakuje nam 10 miesięcy do pełnych 5 lat. Jesteśmy na zielonej karcie. Czy już możemy składać dokumenty, bo samo rozpatrzenie bierze im kilka miesięcy. Mieszkamy w Californii i z tego co wiem, wszystko trwa tu długo. Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Musisz być LPR przez co najmniej 5 lat, żeby składać papiery o obywatelstwo. Nie 5 lat minus 10 m-cy. https://www.uscis.gov/us-citizenship/citizenship-through-naturalization Zakładając oczywiście, że spełniasz inne warunki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlade Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Można składać 3 miesiące wcześniej, zanim 5 lat upłynie: https://www.uscis.gov/forms/uscis-early-filing-calculator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 No właśnie coś mi się kołatało w głowie o tych 90 dniach Link to comment Share on other sites More sharing options...
new-age Posted May 29, 2020 Author Report Share Posted May 29, 2020 Teraz wszystko jasne. Jeszcze 7 miesięcy. Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 10 minut temu, new-age napisał: Teraz wszystko jasne. Jeszcze 7 miesięcy. Dzieki I dla jasnosci - 90 dni co do dnia. Wyslesz 91 dni wczesniej i dostaniesz rejecta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeganMarkle Posted May 30, 2020 Report Share Posted May 30, 2020 Nam dziś stuknęło równo 2 lata od przylotu do usa.... jak z bicza strzelił przeleciało.. jeszcze 3 i będzie można składać papier :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted May 30, 2020 Report Share Posted May 30, 2020 Teraz, MeganMarkle napisał: Nam dziś stuknęło równo 2 lata od przylotu do usa.... jak z bicza strzelił przeleciało.. jeszcze 3 i będzie można składać papier :p Szybko zleci... ale jestes pewna ze za 3 lata nadal bedziesz chcec byc Amerykanka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeganMarkle Posted May 31, 2020 Report Share Posted May 31, 2020 22 hours ago, katlia said: Szybko zleci... ale jestes pewna ze za 3 lata nadal bedziesz chcec byc Amerykanka? Nie, nie jestem wcale pewna... im dalej w las tym ciemniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted May 31, 2020 Report Share Posted May 31, 2020 17 minut temu, MeganMarkle napisał: Nie, nie jestem wcale pewna... im dalej w las tym ciemniej LOL. I hear you. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.