Xarthisius Napisano 8 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 4 minutes ago, ala2022 said: Czy adresy należy wypelnić chronologicznie ? Tak, w odwrotnej kolejnosci, tj. "cofajac sie w czasie" 4 minutes ago, ala2022 said: W sytuacji, gdy mieszkałam w UK, póżniej w Polsce i znów UK i Polska - to wpisywać dwukrotnie adres polski z 2 okresami ? Tak. 1 Cytuj
ala2022 Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 19 minut temu, Xarthisius napisał: Tak, w odwrotnej kolejnosci, tj. "cofajac sie w czasie" Tak. Czy trzeba podawać imię osoby, która mieszka pod adresem w USA, gdzie planujemy mieszkać ? Cytuj
Xarthisius Napisano 8 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 Musisz odpowiedziec na wszystkie pytania, ktore znajduja sie w DS-260. Jezeli podajesz adres np. hotelu/ambasady to wiadomo, ze nie da sie wpisac osoby ktora tam mieszka i wlasnie po to jest checkbox "does not apply". Use common sense... Cytuj
Jacek87 Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 Czy w pytaniu "Do you want the Social Security Administration to issue a Social Security number and a card?" Zawsze należy zaznaczyć Yes? Tzn da się funkcjonować bez bez tego numeru i karty? Cytuj
Xarthisius Napisano 8 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 3 minutes ago, Jacek87 said: Czy w pytaniu "Do you want the Social Security Administration to issue a Social Security number and a card?" Zawsze należy zaznaczyć Yes? Tzn da się funkcjonować bez bez tego numeru i karty? Nie trzeba zaznaczyc ze sie chce. Mozna sie samemu zglosic do biura SSA po przyjezdzie. Ale, nie. Nie da sie zyc bez SSN w tym kraju. Sprobuj zyc w Polsce bez PESEL i cos zalatwic w urzedzie / u lekarza / itp. 2 Cytuj
Jacek87 Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 Re @Xarthisius dzięki. Czyli jeśli zaznaczyłem tak, to owa karta przyjdzie wraz z GC do wskazanego miejsca? Czy będzie gdzieś do odbioru? Czy czekać cierpliwie i wszystko mi powiedzą w ambasadzie? Cytuj
ala2022 Napisano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 1 godzinę temu, Xarthisius napisał: Musisz odpowiedziec na wszystkie pytania, ktore znajduja sie w DS-260. Jezeli podajesz adres np. hotelu/ambasady to wiadomo, ze nie da sie wpisac osoby ktora tam mieszka i wlasnie po to jest checkbox "does not apply". Use common sense... podaje znajomej Cytuj
Xarthisius Napisano 8 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 (edytowane) 2 minutes ago, Jacek87 said: Re @Xarthisius dzięki. Czyli jeśli zaznaczyłem tak, to owa karta przyjdzie wraz z GC do wskazanego miejsca? Czy będzie gdzieś do odbioru? Czy czekać cierpliwie i wszystko mi powiedzą w ambasadzie? W teorii przychodzi na adres, ktory podasz, zwyklym listem. W praktyce SSA ma straszny burdel i czasem karta nie przychodzi. Wtedy trzeba sie udac do lokalnego biura SSA. Edytowane 8 Czerwca 2021 przez Xarthisius 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 8 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2021 1 minute ago, ala2022 said: podaje znajomej No to znajoma ma imie i nazwisko i pewnie telefon. Na czym polega problem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi