mcpear Napisano 9 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Października 2023 Alien Registration Card - oficjalna nazwa zielonej karty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz71 Napisano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Października 2023 W dniu 7.10.2023 o 05:57, niezamaco napisał: P. S. lokujemy się zwolna na Florydzie/Sarasota. Jeśli ktoś miałby ochotę się spotkać i pogadać (grudzień/styczeń, okolice jw), to my chętnie. Witam, ja jestem z DV23 i za tydzień lecimy na FL do 1 grudnia więc tym razem chyba się miniemy Mam znajomych pod Miami, których odwiedzamy ale chcemy pojeździć po całej FL, wiem że okolice Sarasoty są bardzo popularne wśród polonii także decyzja co do miejsca zamieszkania jeszcze przed nami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz_1 Napisano 8 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Listopada 2023 W dniu 28.05.2021 o 21:36, Xarthisius napisał: Tak. Witam. Złoty wykop ale to mnie zaniepokoiło. Jeśli mam ukończone liceum ze zdaną maturą i w tym podpunkcie z tego co pamiętam zaznaczyłem któreś z tych 3 opcji, a w course of study wpisałem profil który miałem w liceum to może to mnie dyskwalifikować? Jest sens przez taki drobny szczegół odblokowywać DS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 9 Listopada 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Listopada 2023 (edytowane) 2 hours ago, xyz_1 said: Witam. Złoty wykop ale to mnie zaniepokoiło. Jeśli mam ukończone liceum ze zdaną maturą i w tym podpunkcie z tego co pamiętam zaznaczyłem któreś z tych 3 opcji, a w course of study wpisałem profil który miałem w liceum to może to mnie dyskwalifikować? Jest sens przez taki drobny szczegół odblokowywać DS? Nie. Ogolnie rzecz biorac DS-260 to nie jest test ktorego mozna nie zdac (no chyba, ze sie pochwalisz tym ze marzy Ci sie obalenie rzadu USA albo poligamia), tylko bardziej cos jak ankieta. Finalna decyzje odnosnie tego czy sie kwalifikujesz na podstawie wyksztalcenia podejmuje CO podczas rozmowy w ambasadzie. Do decyzji jest mu tylko potrzebne swiadectwo ukonczenia liceum. Edytowane 9 Listopada 2023 przez Xarthisius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don123 Napisano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Właśnie dostałem tzw biały paszport na okres dwóch lat, pytanie? Jestem aktualnie w USA i chcę jechać do Polski na dłużej. - co jeśli przykładow będę poza US 8 - 10 miesięcy i wrócę, czy na granicy muszę pokazać biały paszport i a jeśli tak to jaka jest dalsza procedura? Czy paszport ten jest wielokrotnego użycia? tzn czy bedę mogł ponownie wyjechać i wrócić dopiero przed terminem ważności tego dokumentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Kwietnia Pewnie nie musisz sensu stricto ale jak go pokażesz to rozmowa z oficerem będzie prostsza. Re-entry permit jest wielokrotnego użycia - w sensie możesz w czasie ważności dokumentu wyjechać i wrócić wiele razy. Jeśli chcesz aby pomógł Ci wrócic do USA to musi on być ważny w dniu powrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amigo Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia W dniu 2.04.2024 o 14:23, don123 napisał: Właśnie dostałem tzw biały paszport na okres dwóch lat, pytanie? Jestem aktualnie w USA i chcę jechać do Polski na dłużej. - co jeśli przykładow będę poza US 8 - 10 miesięcy i wrócę, czy na granicy muszę pokazać biały paszport i a jeśli tak to jaka jest dalsza procedura? Czy paszport ten jest wielokrotnego użycia? tzn czy bedę mogł ponownie wyjechać i wrócić dopiero przed terminem ważności tego dokumentu? A jak długo czekałeś od złożenia wniosku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don123 Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 14 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amigo Napisano 5 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 54 minuty temu, don123 napisał: 14 miesiecy Ok dzięki ja czekam już 9 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElPacho83 Napisano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia Ja złożyłem w grudniu, zakładałem, że czas oczekiwania to maksymalnie 6 miesięcy, ale widzę że jestem w błędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi