micham Napisano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Generalnie z tego co się orientuje o dokumenty byli proszeni ludzie co bardzo wcześniej ds'y wysłali (pierwszy tydzień po wynikach może dwa) bez względu na CN, to samo dotyczy tych paru rozmów ustalonych na październik, listopad i grudzień tylko w tym przypadku niskie CN o statusie current były zapraszane. Potem po wyroku dv 21, KCC zajęło się ponownie tamtymi sprawami i odpuścili dv 22. I teraz pytanie jak duże są opóźnienia. Słyszałem nawet o 3 miesiącach albo dalej wszystko stoi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alcomindz. Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Szkoda nerwów na ciagle szukanie szczegółowych danych i zastanawianie się czy dostanę zaproszenie na interview. I tak i tak trzeba po prostu czekać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyna234 Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 2 godziny temu, alcomindz. napisał: Szkoda nerwów na ciagle szukanie szczegółowych danych i zastanawianie się czy dostanę zaproszenie na interview. I tak i tak trzeba po prostu czekać Ja uwazam ze dla osob ktore maja wysokie numery warto sledzic, zeby zobaczyc czy wogole ma sie szanse zaproszenia na interview, ja mam nr 19xxx i o ile po wygranej bylam pelna optymizmu, ze sie zalapiemy, to teraz patrzac na te dane moj entuzjazm sporo opadl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alcomindz. Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Ja mam 23k i tak samo zapał już mniejszy. Jednak to czy śledzę czy nie to sytuacja nadal się nie zmienia. Prawdę mówiąc liczę ze w maju znów uda się wygrać z niższym numerem i wtedy szybciej dam radę ogarnąć to niż obecny numer. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 7 godzin temu, Justyna234 napisał: Ja uwazam ze dla osob ktore maja wysokie numery warto sledzic, zeby zobaczyc czy wogole ma sie szanse zaproszenia na interview, ja mam nr 19xxx i o ile po wygranej bylam pelna optymizmu, ze sie zalapiemy, to teraz patrzac na te dane moj entuzjazm sporo opadl uważam to samo. można do stycznia poczekać na oficjalne dane, tymczasem nie ma się co nastawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 10 godzin temu, alcomindz. napisał: Szkoda nerwów na ciagle szukanie szczegółowych danych i zastanawianie się czy dostanę zaproszenie na interview. I tak i tak trzeba po prostu czekać KCC chyba było zbyt zajete DV21 w maju - sierpniu, bo widzę po tych datach, że dopiero od września jest więcej próśb o skany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ala2022 Napisano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Zastanawia mnie jedna rzecz, na rosyjskim forum widzę, że jako miejsce interview jest wybrana nie tylko Polska, ale inne państwa. Zastanawiam się, że czy nie wyjechać do pracy za granicę. Czy można wtedy zmienić miejsce interview, czy trzeba wracać do Polski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roelka v.2 Napisano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 1 hour ago, ala2022 said: Zastanawia mnie jedna rzecz, na rosyjskim forum widzę, że jako miejsce interview jest wybrana nie tylko Polska, ale inne państwa. Zastanawiam się, że czy nie wyjechać do pracy za granicę. Czy można wtedy zmienić miejsce interview, czy trzeba wracać do Polski ? Jesli legalnie przebywasz i zyjesz na stale w innym kraju to mozesz miec tam interview. Gdzies czytalam ze zaleznie od ambasady moga np. Wymagac min 6 miesiecy rezydentury w danym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Justyna234 Napisano 14 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 W dniu 13.11.2021 o 14:27, ala2022 napisał: Zastanawia mnie jedna rzecz, na rosyjskim forum widzę, że jako miejsce interview jest wybrana nie tylko Polska, ale inne państwa. Zastanawiam się, że czy nie wyjechać do pracy za granicę. Czy można wtedy zmienić miejsce interview, czy trzeba wracać do Polski ? Wydaje mi sie, ze musisz wtedy zmienic to w ds260, ale nie wiem... my mieszkamy za granica i zdecydowalismy sie jednak na interview w W-wie, bo wydaje mi sie, ze to gdzie jest interview nie zmienia sytuacji, Ale jezeli ktos ma wiecej info to chetnie sie dowiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 14 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 44 minutes ago, Justyna234 said: Wydaje mi sie, ze musisz wtedy zmienic to w ds260, ale nie wiem... Tak, trzeba poprosic o "otwarcie" ds260 i uaktualnic biezacy adres zamieszkania, ale trzeba tez wyslac maila do KCC z wyrazna prosba o zmiane lokalizacji interview. To wszystko przy zalozeniu, ze data interviewiew nie zostala jeszcze ustalona. W przeciwnym razie, zmiane zalatwia sie bezposrednio z ambasadami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi