Piotr1998 Posted October 2, 2021 Report Posted October 2, 2021 Zostałem zaproszony na rozmowę i zaproponowano mi pracę na sprzątaniu w USA tylko dziwi mnie to że na wizie turystycznej i że to tak łatwo i szybko można wylecieć i ją podjąć, zobaczcie linka i dajcie znać co o tym myślicie. https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-do-sprzatania-apartamentow-w-upstate-new-york-stany-zjednoczone,oferta,8382559
andyopole Posted October 2, 2021 Report Posted October 2, 2021 Szukają rabów. Wiesz co oznacza ten rosyjski wyraz?
mcpear Posted October 2, 2021 Report Posted October 2, 2021 Nie wiem co Ciebie dziwi. Mnie dziwi, że ktoś w ten sposób oferuje łamanie prawa. Nie wiedziałem, że można to robić tak jawnie. I tylko to mnie w tym dziwi. To, że można znaleźć nielegalną pracę jest wiadome - przecież miliony nielegalnych imigrantów nie żyją tu na zasiłkach. USA to nie jest kraj socjalny. Każdy gdzieś pracuje i się utrzymuje. Ale aby oferować pracę jawnie w internecie i nie bać się, że ktoś z rządu się tym zainteresuje to dla mnie nowy wymiar, który mnie dziwi. Praca jest nielegalna - mam nadzieję, że wiesz. Jak powiesz oficerowi na granicy, że lecisz na taką pracę to natychmiast z zakazem powrotu wrócisz tym samym samolotem do Polski. Pracując na taką umowę nie masz żadnych praw. Zapewne nie będzie potrącany podatek, a jak będzie to tylko do kieszeni pracodawcy. Jak przepracujesz jakiś czas i Tobie nie zapłacą to będziesz mógł się bujać bo nie będzie komu się poskarżyć. Nie będzie nadgodzin, dodatków, urlopu, ubezpieczenia i innych tego typu podobnych "bajerów". Ale ucziciwie trzeba przyznać że co roku tysiące ludzi wjeżdżają do USA i podejmują nielegalne prace. Tylko pewna cześć z nich trafia do aresztów imigracyjnych i jest deportowana. Czy $15 za godzinę warte jest tego? Czy nie można znaleźć podobnej pracy w Niemczech, Norwegii, Szwecji za takie same lub podobne pieniądze będącej jednocześnie w pełni legalną? To są pytania na które musisz odpowiedzieć sobie sam
mola Posted October 2, 2021 Report Posted October 2, 2021 Mnie to wiele w tym ogłoszeniu dziwi. Po pierwszym czytaniu mnie zdziwił park narodowy w stanie New York. Aż sprawdziłam na stronach NPS. Potem mnie zdziwiła agencja pracy jako "Internet Production House". Pierwsze wrażenie, ze amerykańska, ale jak się człowiek przypatrzy to z adresem w Krakowie. I te zachęty "śmigaj na nartach w wolnym czasie". Jeśli za te 15$/h jeszcze opłacić dach nad głową, to nawet na pożyczenie kijków do trekingu nie będzie. O wolnym czasie nie wspominając.
ilya_ Posted October 3, 2021 Report Posted October 3, 2021 9 godzin temu, mcpear napisał: Nie wiem co Ciebie dziwi. Mnie dziwi, że ktoś w ten sposób oferuje łamanie prawa. Nie wiedziałem, że można to robić tak jawnie. mozna bardzo wiele: pracowac na SSN kogos innego czy nawet kogos zmarlego. 90% ogloszen z praca na portalu bazarynka oferuje prace na czarno, bez ubezpieczenia czy uropu, po zanizonych stawkach godzinowych dla niektorych ciulanie przez 10 lat 15usd/h i odmawianie sobie kompletnie wszystkiego, od dentysty az po normalne codzienne jedzenie jest zbawieniem. No a Wy jak tam ? podatek zaplacony ? rachunki za szpital czy dentyste uregulowane ? 10 godzin temu, Piotr1998 napisał: Zostałem zaproszony na rozmowę i zaproponowano mi pracę na sprzątaniu w USA tylko dziwi mnie to że na wizie turystycznej i że to tak łatwo i szybko można wylecieć i ją podjąć, zobaczcie linka i dajcie znać co o tym myślicie. https://www.pracuj.pl/praca/pracownik-do-sprzatania-apartamentow-w-upstate-new-york-stany-zjednoczone,oferta,8382559 jest to typowe ogloszenie "ala - bazarynka". Zapewne gosc zalozyl "firemke" sprzatajaca z pieniedzy ze sprzedazy kombajnu oraz 6 ha ziemii pod lomza czy stalowa wola, dostal pod swoje skrztdla do roboty pare aparmametnow w upstate ny i szuka frajerow za 15 gdzie sie da, myslac, ze ktos z pl poleci...widocznie polacy z miejscowej polonii juz sie nie sprawdzaja i wiedza, ze stawka za mala....
ilya_ Posted October 3, 2021 Report Posted October 3, 2021 "Hunter Mountain to całoroczny kurort, mekka narciarstwa, przepięknie położona na terenie parku narodowego. W wolnym czasie można wziąć rower, narty, quady, skutery śnieżne, konie lub kijki do trekkingu i śmigać. W zasięgu ręki dziesiątki kilometrów tras turystycznych, zloty, imprezy plenerowe, w tym coroczny kultowy koncert w Woodstock, który znajduje się zaledwie 30 kilometrów od miejsca pracy. No i oczywiście Manhattan leżący około 2 h od Hunter, który w sezonie wyprzedaży markowych produktów daje szanse na upolowanie super hitów w cenie obniżonej nawet do 96%! " [chyba chodzi o heroine] jezeli sa zapewnione media i zarabia sie goly cash to 15x8h dziennie x 5dni = 600 usd / tydzien 600x4=2400 2400x~3,95=~9480 zl / mc dla mlodych sa to pokazne pieniedze !
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.