adriana21 Napisano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2022 @Szymon44 ja wylatuje juz w ten wtorek! Własnie chciałam opłacic ta immigrant fee 220$ i nie działa mi ta strona
Xarthisius Napisano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2022 1 hour ago, adriana21 said: @Szymon44 ja wylatuje juz w ten wtorek! Własnie chciałam opłacic ta immigrant fee 220$ i nie działa mi ta strona Service unavailable... bywa. Sprobuj jutro.
andyopole Napisano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2022 2 godziny temu, adriana21 napisał: @Szymon44 ja wylatuje juz w ten wtorek! Własnie chciałam opłacic ta immigrant fee 220$ i nie działa mi ta strona Możesz zapłacić również po wylądowaniu.
andyopole Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 1 godzinę temu, foladdd napisał: Niedawno oglądałam w serialu TVP pt. "Zielona karta", że polonia daje ma wstępie nowym przyjezdnym po 20$. Im więcej znacz ludzi, tym więcej $ zbierzesz. Także warto poznawać ludzi i zostaje tylko liczyć kasę. Na opłaty będzie. W filmach wszystko takie ladne, piekne. ...
andyopole Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 53 minuty temu, foladdd napisał: Polonia zmieniła nawyki? Mój pech ;/ Ale gdyby jednak powrócił ten zwyczaj to ja liczę na mała fortunkę ;p W USA licz na siebie. Mnie nikt nic nie dal.
andyopole Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 49 minut temu, foladdd napisał: Jak wszędzie. Sorry, musze odwolac to co powiedzialem wczesniej. Gdy z powodu wielokrotnych pobytow w szpitalach na poczatku mojej "kariery" w USA popadlem w klopoty finansowe, dostalem od naszej polonijnej organizacji czek na cztery badz piec stowek. Odpracowalem to potem spolecznie na rzecz PLBA z nawiazka.
andyopole Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 6 minut temu, foladdd napisał: Co to jest? Polish Library Building Association. Taka jest historyczna nazwa naszego polonijnego towarzystwa.
andyopole Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 15 minut temu, foladdd napisał: To nie opłaca się brać 500+ W USA nie opłaca się chorować. To jest kraj dla zdrowych ludzi.
katlia Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 2 minutes ago, andyopole said: W USA nie opłaca się chorować. To jest kraj dla zdrowych ludzi. A najlepiej dla mlodych i to takich bezdzietnych
katlia Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 Ci ktorzy tu pisza to sa czesto wyksztalceni ludzie. Maja dobre prace. Ale jak wiekszosc Amerykanow... wydajemy ogromne pieniadze na codzienne zycie. Mieszkanie/opieka mojej matki kosztuje powyzej $8,000 na miesiac...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.