Skocz do zawartości

DS-260 Czy w trakcie mogę wziąć ślub ? - nietypowa sytuacja

LDZ2022

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 minutes ago, mvgda said:

z tego co czytałam to polityka Bidena to umożliwiła i właśnie jakos od maja/czerwca większość ludzi dostaje EAD w przeciągu miesiąca dwóch, jestem na kilku grupach na facebooku i tak to wyglada. Niestety osoby które złożyły przed tym terminem nadal czekają.

Ha! Polityka Bidena, polityką Bidena, ale USCIS ma dużą bezwładność. Najlepszy przyklad to jak traktują Ukraińców. Wedle ustawy powinni móc pracować bez EAD, bądź otrzymywać EAD za free jeżeli chcą, a USCIS nie dość że kosi ich jak młode żyto zmuszając do uzyskania EAD to jeszcze każe czekać po 6-8 miesięcy. 

IMMPact ligtigation właśnie ich za to pozwali. Dobry twitter thread na ten temat: https://twitter.com/gsiskind/status/1560079722209476609

• Odpowiedzi 23
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
37 minut temu, Xarthisius napisał:

BTW, gdzieś tam mi mignęło, że na ESTA z LPR nie można brać ślubu. Można brać slub jak najbardziej. AOS nie można zrobić. Wziać ślub i wrócić jak najbardziej.

Chcialem to samo napisac ale widze ze bardziej sie obijasz w pracy niz ja i byles szybszy.  ;)

Napisano
1 hour ago, mvgda said:

z tego co czytałam to polityka Bidena to umożliwiła i właśnie jakos od maja/czerwca większość ludzi dostaje EAD w przeciągu miesiąca dwóch, jestem na kilku grupach na facebooku i tak to wyglada. Niestety osoby które złożyły przed tym terminem nadal czekają.

To kolejny mit: "Polityka Bidena uprościła emigrację" - jak popatrzysz w czasy oczekiwania na różne kategorie albo procesowanie loterii wizowej - to w większości przypadków jest dużo gorzej niż za Trumpa

Napisano
51 minutes ago, mcpear said:

To kolejny mit: "Polityka Bidena uprościła emigrację" - jak popatrzysz w czasy oczekiwania na różne kategorie albo procesowanie loterii wizowej - to w większości przypadków jest dużo gorzej niż za Trumpa

Ja bym to zwalil na bezwladnosc. Trump doslownie zabil legalna imigracje, zajmie troche czasu zeby wrocic do normalnosci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...