Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 hour ago, krakersiiik said:

Otrzymałam maila z ambasady  z ustalonym terminem spotkania. Rozumiem, że teraz muszę zalogować się na stronie https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas i wejść w zakładkę new application/ schedule appointment w celu potwierdzenia terminu? 

Nie tyle potwierdzic termin (ustraveldocs pewnie nawet nie bedzie widzial tego interview), co zalozyc konto zeby podac sposob odbioru paszportow. Tu dokladnie: https://portal.ustraveldocs.com/?language=English&country=Poland

Napisano (edytowane)
W dniu 20.01.2024 o 17:27, Xarthisius napisał:

Nie tyle potwierdzic termin (ustraveldocs pewnie nawet nie bedzie widzial tego interview), co zalozyc konto zeby podac sposob odbioru paszportow. Tu dokladnie: https://portal.ustraveldocs.com/?language=English&country=Poland

Dziękuję za odpowiedź, faktycznie znalazłam miejsce, w którym należy uzupełnić dane do paszportu. Jednak mam nadal problem, ponieważ wyskakuje komunikat "błędna data" - format daty się zgadza i nie wiem w czym tkwi problem... Czy ktoś może miał taki sam problem?

W poniższym formularzu znajduje się okienko "Priority date", jednak nie wiem co ono oznacza oraz jest bez gwiazdki więc pozostawiłam je puste. Być może w tym tkwi problem, tylko czy ktoś w Was wie o jaką datę tu chodzi?

Beztytuu.jpg.a30df35ab44105e66c5751842674adcc.jpgle

Beztytuu1.jpg.a4a4916cb4afe7262e997f3ea9d857d3.jpg

Edytowane przez krakersiiik
uzueplnienie danych
Napisano
25 minutes ago, krakersiiik said:

W poniższym formularzu znajduje się okienko "Priority date", jednak nie wiem co ono oznacza oraz jest bez gwiazdki więc pozostawiłam je puste. Być może w tym tkwi problem, tylko czy ktoś w Was wie o jaką datę tu chodzi?

Dla DV priority date jest bez znaczenia. Mozesz wpisac pierszy dzien miesiaca kiedy Twoj numer stal sie current (1 luty?)

Napisano
22 hours ago, GoBackToYourCountry said:

It's me again:) Would it be sufficient to provide a copy of the statement from Revolut (mobile banking app) or a statement showing proof of funds on that day?  (Excluding the one of the last 3 months)

In order to show that you are not going to become public charge? It's better than nothing, but as a rule of thumb don't show things like that, unless explicitly asked.

• Like 1
Napisano

Witam.  Czy przed wizytą w Ambasadzie muszę podać adres w USA, na który zostanie przesłana zielona karta?. Po jakim okresie od wjazdu do USA zostanie dostarczona zielona karta na wskazany adres?. Czy mogę wcześniej wrócić do kraju, przed otrzymaniem zielonej karty w USA i jaki okres mogę przebywać w Polsce, aby nie utracić statutu rezydenta?