kamiś Napisano 8 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Marca Ok rozumiem, dzięki za podpowiedzi. Jeśli ktoś potrzebuje zapisać się na badania to od wczoraj mają dostępny grafik na kwiecień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gitarA1151 Napisano 9 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Marca 15 godzin temu, xyz_1 napisał: Kolejny bulletin - EU18000. Czyli jednak perspektywa numeru 25xxx się oddala. Myślicie, że dojdzie do EU20000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traqx Napisano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca Leczę się psychiatrycznie (schizofrenia). Na ten moment czuję się świetnie i od "normalnych" różnię się tylko tym, że muszę codziennie łykać tabletki. Czy jakbym wygrała, to lekarz może robić mi problemy z tego tytułu? Jestem w stanie bez problemu załatwić zaświadczenie od mojego lekarza, że nie jestem niebezpieczna etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleofas11 Napisano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca (edytowane) Przypadek każdego aplikanta może być inny / indywidualny. https://pl.dvlottery.me/blog/1900-reasons_for_green_card_denial https://loteria-wizowa.pl/jakie-choroby-dyskwalifikuja-z-emigracji-do-usa/ Edytowane 10 Marca przez Kleofas11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzielu Napisano 10 Marca Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Marca 5 hours ago, traqx said: Leczę się psychiatrycznie (schizofrenia). Na ten moment czuję się świetnie i od "normalnych" różnię się tylko tym, że muszę codziennie łykać tabletki. Czy jakbym wygrała, to lekarz może robić mi problemy z tego tytułu? Jestem w stanie bez problemu załatwić zaświadczenie od mojego lekarza, że nie jestem niebezpieczna etc. Moze bo mental illness jest "grounds for inadmissibility" natomiast nie oznacza automatycznej odmowy - z tego co wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz_1 Napisano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Kwietnia VB na czerwiec - EU 21000 =) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gitarA1151 Napisano 14 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia Jak się przygotować na rozmowę oprócz wiadomo - badań lekarskich i wymaganych dokumentów. Czy to formalność czy można dostać odmowę za coś ? Znacie takie historie ? Oprócz wymagań formalnych typu szkoła niekaralność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 14 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Kwietnia (edytowane) 2 hours ago, gitarA1151 said: Jak się przygotować na rozmowę oprócz wiadomo - badań lekarskich i wymaganych dokumentów. Czy to formalność czy można dostać odmowę za coś ? Znacie takie historie ? Oprócz wymagań formalnych typu szkoła niekaralność Odmowe mozna dostac z wielu powodow np. niespelnienie wymagan DV, zdrowotnych, zatargow z prawem, sklamania w we wniosku imigracyjnym, przesiedzenie w przeszlosci wizy / nielegalna praca, podejrzenie, ze nie bedziesz w stanie utrzymac sie w USA bez "pomocy socjalnej". Przygotowac mozna sie tylko na to ostatnie poprzez udowodnienie, ze posiadasz wystarczajaca ilosc srodkow albo dostarczenie wypelnionego oswiadczenia, ze ktos Ci w razie problemow pomoze (I-134). Prawdopodobienstwo odmowy jest jednak nikle. Dla przykladu w tym roku na 1500 osob, ktore mialy rozmowe w WRW, odmowe dostalo 12. Edytowane 14 Kwietnia przez Xarthisius 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gitarA1151 Napisano 15 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 12 godzin temu, Xarthisius napisał: Odmowe mozna dostac z wielu powodow np. niespelnienie wymagan DV, zdrowotnych, zatargow z prawem, sklamania w we wniosku imigracyjnym, przesiedzenie w przeszlosci wizy / nielegalna praca, podejrzenie, ze nie bedziesz w stanie utrzymac sie w USA bez "pomocy socjalnej". Przygotowac mozna sie tylko na to ostatnie poprzez udowodnienie, ze posiadasz wystarczajaca ilosc srodkow albo dostarczenie wypelnionego oswiadczenia, ze ktos Ci w razie problemow pomoze (I-134). Prawdopodobienstwo odmowy jest jednak nikle. Dla przykladu w tym roku na 1500 osob, ktore mialy rozmowe w WRW, odmowe dostalo 12. Czy jak sie nie spełni wymagań dv to i tak zapraszają na rozmowę ? Bo mają ten ds 260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 15 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 4 hours ago, gitarA1151 said: Czy jak sie nie spełni wymagań dv to i tak zapraszają na rozmowę ? Bo mają ten ds 260 Tak, zawsze zapraszaja. Z czegos trzeba zyc. Uiszczenie wszystkich oplat jest pierwszym punktem wizyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi