Jump to content

Valaya

Recommended Posts

4 hours ago, Valaya said:

Cześć,

Czy ktokolwiek z Was rozważał ten kierunek?

Nadal kraj anglojęzyczny, odcięty od geopolitycznych problemów, spora pula różnorakich wiz do wyboru. Chętnie poczytam Wasze opinie.

Ja rozważam za kazdym razem jak mnie cos zdenerwuje :lol: ale to takie podrozowanie palcem po mapie, bo nie mialam jeszcze okazji postawic tam mojej stópki. 

Niestety, jestem zbyt odpowiedzialnym osobnikiem, by marzyc o przeprowadzce gdzies, gdzie nawet na wakacje nie polecialam. Choc o wakacjach marzę od dawna w tym kierunku.  @Joanna30 zazdroszcze!!!!!

Mój ojciec rozważał i wielu kogo znam rozważało. W tym ja sam .Tylko na równi z Australią ( a nawet chyba bardziej) to kraj do którego trudno wyjechać. Druga sprawa to naprawdę piękny kraj ale szokuje ilość niebezpiecznych /jadowitych zwierząt. A umówmy się piękno tego kraju nie jest w miastach ale w przyrodzie poza nimi. I gdybym tam wyjechał to czerpał bym z nich pełnymi garściami. 

1 godzinę temu, Łukasz90 napisał:

Druga sprawa to naprawdę piękny kraj ale szokuje ilość niebezpiecznych /jadowitych zwierząt.

Nowozelandczycy by się z Tobą spierali. Wszystkie niebezpieczne/jadowite zwierzęta skończyły swoją podróż na Australii. Do Nowej Zelandii nie dały rady dotrzeć ;)

W Nowej Zelandii królują krowy i owce. Tych drugich jest coś koło 10 razy więcej, niż ludzi :P