Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
32 minutes ago, andyopole said:

Bardzo nam nie jest przykro. Zegnamy z ulga!

Dobrze Ci mówić, pomyśl o konsulu, który niedługo dowie się że kipi toksynami i wyżywa się bo mu płacą grosze w dyplomacji.

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Napisano
34 minuty temu, Tirowiec1312 napisał:

Dobrze Ci mówić, pomyśl o konsulu, który niedługo dowie się że kipi toksynami i wyżywa się bo mu płacą grosze w dyplomacji.

Agenci USCIS obecni na forum juz dawno wszystko zameldowali tam gdzie trzeba...  :D

• Haha 1
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Witam cieplutko wszystkich,

pytanie mam,

w tym sezonie sezonie jako student zdecydowałem się wyjechać na camp bo się kwalifikuję i zastanawiam się jak to jest gdybym zdecydował się po programie pracować i znalazl pracodawce na wizie J-1 zmiana na H-1/2 czy są te same formalnosci jakby startowac z kraju, czy są jakies skróty ? Słyszałem o osobach ktore tak zostały ale nie wiem z jakich programow.

pozdrowki

Napisano
29 minutes ago, MarekBrydz said:

Witam cieplutko wszystkich,

pytanie mam,

w tym sezonie sezonie jako student zdecydowałem się wyjechać na camp bo się kwalifikuję i zastanawiam się jak to jest gdybym zdecydował się po programie pracować i znalazl pracodawce na wizie J-1 zmiana na H-1/2 czy są te same formalnosci jakby startowac z kraju, czy są jakies skróty ? Słyszałem o osobach ktore tak zostały ale nie wiem z jakich programow.

pozdrowki

Myślę, że pracodawca który potencjalnie to ci zaproponuje będzie znał drogę jak to przeprowadzić i nie będziesz pierwszym, który to będzie ćwiczył. Wydaje mi się że przez to że wiza H podlega losowaniom teraz to zmiany takie obecnie są nie za częste. Na 100% przed losowaniami była to częściej spotykana droga. Tak czy tak powinno być łatwiej przeskoczyć z J1 (Summer W&T) na H niż szukać pracodawcy z Polski

Napisano
23 hours ago, MarekBrydz said:

... i znalazl pracodawce na wizie J-1 zmiana na H-1/2 

Na CAMP raczej nikogo nie znajdziesz. Bedziesz gdzies na wygwizdowie zdala od jakiejkolwiek cywilizacji pracujac od rana do nocy ( z 2-3h przerwami).  Zrob sobie przysluge i jedz na work& travel :) 

Napisano
3 hours ago, agatenka said:

Bedziesz gdzies na wygwizdowie zdala od jakiejkolwiek cywilizacji pracujac od rana do nocy ( z 2-3h przerwami).  

Tak wlasnie bylo z corka kolezanki ktora pracowala na campie. Nie wiem czy pracowala od rana do nocy, ale byla na odludziu i moze raz na tydzien, raz na 10 dni, wyrywala sie "do miasta" - czyli wlasciwie prowincjalnego miasteczka - na kawe i troche shopping'u. Dla niej akurat to bylo OK, ale camp nie jest zdecydowanie dla wszystkich.