Tirowiec1312 Napisano 8 Lutego Zgłoś Napisano 8 Lutego 32 minutes ago, andyopole said: Bardzo nam nie jest przykro. Zegnamy z ulga! Dobrze Ci mówić, pomyśl o konsulu, który niedługo dowie się że kipi toksynami i wyżywa się bo mu płacą grosze w dyplomacji. Cytuj
andyopole Napisano 8 Lutego Zgłoś Napisano 8 Lutego 34 minuty temu, Tirowiec1312 napisał: Dobrze Ci mówić, pomyśl o konsulu, który niedługo dowie się że kipi toksynami i wyżywa się bo mu płacą grosze w dyplomacji. Agenci USCIS obecni na forum juz dawno wszystko zameldowali tam gdzie trzeba... 1 Cytuj
MarekBrydz Napisano 27 Lutego Zgłoś Napisano 27 Lutego Witam cieplutko wszystkich, pytanie mam, w tym sezonie sezonie jako student zdecydowałem się wyjechać na camp bo się kwalifikuję i zastanawiam się jak to jest gdybym zdecydował się po programie pracować i znalazl pracodawce na wizie J-1 zmiana na H-1/2 czy są te same formalnosci jakby startowac z kraju, czy są jakies skróty ? Słyszałem o osobach ktore tak zostały ale nie wiem z jakich programow. pozdrowki Cytuj
mcpear Napisano 27 Lutego Zgłoś Napisano 27 Lutego 29 minutes ago, MarekBrydz said: Witam cieplutko wszystkich, pytanie mam, w tym sezonie sezonie jako student zdecydowałem się wyjechać na camp bo się kwalifikuję i zastanawiam się jak to jest gdybym zdecydował się po programie pracować i znalazl pracodawce na wizie J-1 zmiana na H-1/2 czy są te same formalnosci jakby startowac z kraju, czy są jakies skróty ? Słyszałem o osobach ktore tak zostały ale nie wiem z jakich programow. pozdrowki Myślę, że pracodawca który potencjalnie to ci zaproponuje będzie znał drogę jak to przeprowadzić i nie będziesz pierwszym, który to będzie ćwiczył. Wydaje mi się że przez to że wiza H podlega losowaniom teraz to zmiany takie obecnie są nie za częste. Na 100% przed losowaniami była to częściej spotykana droga. Tak czy tak powinno być łatwiej przeskoczyć z J1 (Summer W&T) na H niż szukać pracodawcy z Polski Cytuj
MarekBrydz Napisano 27 Lutego Zgłoś Napisano 27 Lutego o okej mcpear dzieki kolego, właśne sobie myślalem czy to bedzie inaczej wyglodalo to chyba tyle dziekuje temat do zamkniecia Cytuj
agatenka Napisano 28 Lutego Zgłoś Napisano 28 Lutego 23 hours ago, MarekBrydz said: ... i znalazl pracodawce na wizie J-1 zmiana na H-1/2 Na CAMP raczej nikogo nie znajdziesz. Bedziesz gdzies na wygwizdowie zdala od jakiejkolwiek cywilizacji pracujac od rana do nocy ( z 2-3h przerwami). Zrob sobie przysluge i jedz na work& travel Cytuj
katlia Napisano 28 Lutego Zgłoś Napisano 28 Lutego 3 hours ago, agatenka said: Bedziesz gdzies na wygwizdowie zdala od jakiejkolwiek cywilizacji pracujac od rana do nocy ( z 2-3h przerwami). Tak wlasnie bylo z corka kolezanki ktora pracowala na campie. Nie wiem czy pracowala od rana do nocy, ale byla na odludziu i moze raz na tydzien, raz na 10 dni, wyrywala sie "do miasta" - czyli wlasciwie prowincjalnego miasteczka - na kawe i troche shopping'u. Dla niej akurat to bylo OK, ale camp nie jest zdecydowanie dla wszystkich. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi