Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 minutes ago, Natalia Zdesperowana said:

Jeszcze mam pytanie czy lekarz u którego robi się badania przed wizytą u konsula może tak jakby spowodować że nie można będzie iść na to spotkanie, że tak jakby te badania 'nie dopuszcza' do wizyty ?

Nie ma czegos takiego jak "nie dopuszczenie" do wizyty. Lekarz nie jest urzednikiem imigracyjnym, nie jest w jego kompetencji odmowic Ci wizy. Lekarz tylko wypelnia formularz, ktory jest przekazywany do konsulatu. Dopiero tam urzednik moze Ci odmowic wizy na podstawie wyniku badan lekarskich.

Napisano
2 minuty temu, Xarthisius napisał:

Nie ma czegos takiego jak "nie dopuszczenie" do wizyty. Lekarz nie jest urzednikiem imigracyjnym, nie jest w jego kompetencji odmowic Ci wizy. Lekarz tylko wypelnia formularz, ktory jest przekazywany do konsulatu. Dopiero tam urzednik moze Ci odmowic wizy na podstawie wyniku badan lekarskich.

Okej , rozumiem 

Napisano
6 minut temu, Roelka v.2 napisał:

Tak, sa schorzenia ktore dyskwalifikują cie do otrzymania wizy.

Ale to co najbardziej cie zdyskwalifikowało to wiek i fakt ze jestes po slubie. Ta wiza jest dla osoby stanu wolnego. Jesli planujesz "nie wspomniec" konsulowi o slubie, to odradzam. Prawda w koncu wyjdzie na jaw, nawet jak juz bedziesz w USA. I wtedy ryzyko deportacji bedzie bardzo duze.

Dziękuję za pomoc 

Napisano
14 minut temu, Xarthisius napisał:

A jest tutaj gdzieś na forum podobny przypadek jak mój,  chciałabym przeczytać jak kogoś może sytuacja się potoczyła?

18 minut temu, andyopole napisał:

Jesli masz np. jedna z chorob dyskwalifikujacych emigracje to tak.

Ok 

Napisano
Teraz, Natalia Zdesperowana napisał:

A jest tutaj gdzieś na forum podobny przypadek jak mój,

Sadzisz ze ktos sie pochwalil ze zostal zdyskwalifikowany z powody kily czy innej rzezaczki?  :)

Napisano
6 minut temu, andyopole napisał:

Sadzisz ze ktos sie pochwalil ze zostal zdyskwalifikowany z powody kily czy innej rzezaczki?  :)

Nie o choroby mi chodzi, w złym miejscu zadałam pytanie , chodzi mi ogólnie o cała moja historie czy ktoś może miał podobnie jak ja z tym ślubem i wiekiem itd 

Napisano (edytowane)
17 minutes ago, Natalia Zdesperowana said:

A jest tutaj gdzieś na forum podobny przypadek jak mój,  chciałabym przeczytać jak kogoś może sytuacja się potoczyła?

Wiza  o którą się ubiegasz przysługuje osobom poniżej 21 lat i stanu wolnego. Pytasz czy jest ktoś na forum kto złamał OBA te kryteria i poszedł na spotkanie z konsulem opłaciwszy badania u lekarza i zapłaciwszy za wizę stracił te dwa tysiące złotych?

Wszyscy ci na forum piszemy - może za mało wyraźnie TA WIZA CI SIĘ NIE NALEŻY i JEJ NIE DOSTANIESZ.

Jeśli bardzo chcesz być profesjonalnie upewniona w naszym poglądzie to umów się do prawnika, który specjalizuje się w wizach do USA, opłać profesjonalną konsultację - pewnie z 1000 - 2000 zł i wtedy uzyskasz potwierdzenie naszych słów ale może będzie ono bardziej wiarygodne dla Ciebie bo nie będzie "za darmo"

Edytowane przez mcpear
  • Upvote 1
Napisano
1 minutę temu, mcpear napisał:

Wiza  o którą się ubiegasz przysługuje osobom poniże 21 lat i stanu wolnego. Pytasz czy jest ktoś na forum kto złamał OBA te kryteria i poszedł na spotkanie z konsulem opłaciwszy badania u lekarza i zapłaciwszy za wizę stracił te dwa tysiące złotych?

Wszyscy ci na forum piszemy - może za mało wyraźnie TA WIZA CI SIĘ NIE NALEŻY i JEJ NIE DOSTANIESZ.

Jeśli bardzo chcesz być profesjonalnie upewniona w naszym poglądzie to umów się do prawnika, który specjalizuje się w wizach do USA, opłać profesjonalną konsultację - pewnie z 1000 - 2000 zł i wtedy uzyskasz potwierdzenie naszych słów ale może będzie ono bardziej wiarygodne dla Ciebie bo nie będzie "za darmo"

Wierzę w to jaka odpowiedź od was dostałam ale po prostu bliskie mi osoby robią mi mętlik w głowie I chciałam zobaczyć jak po prostu wyglądało to u kogoś innego , dziękuję za pomoc  i pozdrawiam.