mcpear Napisano 5 Czerwca Zgłoś Napisano 5 Czerwca Mazel tov! Twoje przypuszczenia czasowe są bardzo prawdpodobne. W FY23 pewnie byłoby to spotkanie w grudniu. W FY24 w styczniu. Ale to opiera się na założeniu że tempo "cutoff'u" w FY25 będzie to samo i że ambasada w Warszawie będzie się wyrabiała z zaproszeniami. W każdym razie zakładałbym, że Wielkanoc będziesz świętował w USA, zapewne galę wręczenia Oskarów obejrzysz już siedząc w fotelu w USA, a nawet pewnie Valentine's Day i Super Bowl możesz zaliczyć w USA o ile się szybko spakujesz:) 1 1 Cytuj
pieczarr Napisano 5 Czerwca Zgłoś Napisano 5 Czerwca 1 godzinę temu, wojtaz napisał: Ślub braliście przed wysłąniem ds 260 czy po? Przed, Wniosek wypełniliśmy po ślubie Cytuj
jabba1 Napisano 12 Czerwca Zgłoś Napisano 12 Czerwca Jeśli paszport dziecka jest ważny do lipca przyszłego roku a nasza wiza będzie ważna powiedzmy do maja to taki paszport przejdzie czy lepiej wyrobić nowy zawczasu? Cytuj
andyopole Napisano 12 Czerwca Zgłoś Napisano 12 Czerwca Ja bym zrobil w Polsce nowy bo tutaj to raz ze drozej troche, po drugie straszne ceregiele. Cytuj
jabba1 Napisano 12 Czerwca Zgłoś Napisano 12 Czerwca akurat chodzi o kanadyjski paszport ale to bez znaczenia, zastanawiałem się czy przejdzie czy muszę zbierać dokumenty do tego tez Cytuj
Xarthisius Napisano 18 Czerwca Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca On 6/12/2024 at 11:32 AM, jabba1 said: Jeśli paszport dziecka jest ważny do lipca przyszłego roku a nasza wiza będzie ważna powiedzmy do maja to taki paszport przejdzie czy lepiej wyrobić nowy zawczasu? Jedyny wymog jest taki (podczas interview): Passport(s) valid for six months beyond the intended date of entry into the U.S. for you and each family member applying for a visa. CBP ma podobne wytyczne przy przekraczaniu granicy. Cytuj
Xarthisius Napisano 8 Sierpnia Autor Zgłoś Napisano 8 Sierpnia (edytowane) No to zaczynamy! Cutoff na pazdziernik: EU 6000 Dodatkowo: 131k wylosowanych (z Polski 309). Duzo... Oraz ograniczenie na ilosc wiz 51,350 (zamiast 55k) ze wzgledu na NACARA i wizy dla "sojusznikow". Edytowane 8 Sierpnia przez Xarthisius 2 Cytuj
SuperTraveller Napisano 12 Sierpnia Zgłoś Napisano 12 Sierpnia Zapytam tutaj bo to najświeższy temat dotyczący DV. Jakiś czas temu zrobiłem sobie zdjęcie do nadchodzącej edycji loterii. W aparacie nie ustawiłem właściwej daty i teraz moje zdjęcia mają datę wykonania z 2012 roku... Pytanie brzmi - w jaki sposób weryfikowany jest wymóg aby zdjęcie nie było starsze niż 6 miesięcy? Na podstawie daty zapisanej w pliku RAW? Niestety nowych zdjęć póki co sam sobie nie wykonam bo sprzedałem aparat. Cytuj
mcpear Napisano 12 Sierpnia Zgłoś Napisano 12 Sierpnia Nie ma chyba publicznie potwierdzonego mechanizmu weryfikacji tego wymogu Cytuj
pieczarr Napisano 12 Sierpnia Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 6 godzin temu, SuperTraveller napisał: Zapytam tutaj bo to najświeższy temat dotyczący DV. Jakiś czas temu zrobiłem sobie zdjęcie do nadchodzącej edycji loterii. W aparacie nie ustawiłem właściwej daty i teraz moje zdjęcia mają datę wykonania z 2012 roku... Pytanie brzmi - w jaki sposób weryfikowany jest wymóg aby zdjęcie nie było starsze niż 6 miesięcy? Na podstawie daty zapisanej w pliku RAW? Niestety nowych zdjęć póki co sam sobie nie wykonam bo sprzedałem aparat. Z tego co wiem to chodzi tylko o to, że nie może być zdjęcie to samo co w poprzedniej edycji DV. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi