mr.stylo Napisano 18 Marca Zgłoś Napisano 18 Marca 2 godziny temu, franz_maurer napisał: Bardziej ciekawe jakie są szanse że puści pauza do września No podobno szanse na to są powyżej 65 % Nie est chyba już żadną tajemnicą ,że cały ten antymigracyjny cyrk mocno przycichł i jest jakby w odwrocie . Cytuj
mcpear Napisano 18 Marca Zgłoś Napisano 18 Marca 2 hours ago, mr.stylo said: Nie est chyba już żadną tajemnicą ,że cały ten antymigracyjny cyrk mocno przycichł i jest jakby w odwrocie . W sensie? Jak definiujesz "odwrót retoryki". Wg mnie to "wishful thinking". Jakoś pierwszego reportażu o pozytywnym wpływie imigrantów na życie Amerykan w Fox News nie uświadczyłem. Co więcej retoryka, że to nielegalni imigranci głosują w wyborach (w domyśle na demokratów) i każdy nie posiadający przy sobie aktu urodzenia lub amerykańskiego paszportu może być aresztowany przez ICE zaczyna dominować w komentarzach, opiniach i poglądach. Wg mnie radykalizacja pomysłów postępuje i o żadnym odwrocie antyimigracyjnego cyrku nie ma mowy, ale może żyjemy w innych bańkach social mediów. Pogarda i obrzydzanie ludzi innych narodowości, mówiących z akcentem czy mający inny niż biały kolor skóry wg mnie z dnia na dzień dominuje coraz bardziej w przekazie. Prezydent jest zaszczycony, że może mordować a gawiedź przyklaskuje Cytuj
mr.stylo Napisano 18 Marca Zgłoś Napisano 18 Marca 2 godziny temu, mcpear napisał: ale może żyjemy w innych bańkach social mediów. Ja tam żyję z dala od socjal mediów ( niezbędne minimum egzystencji ) No ale jak w nich takie treści jak to ,,że nielegalni glosują "to mi jakoś nie szkoda . Natomiast znacząco mnie dociera do mnie info o nagonce antymigracyjnej . Jakaś blokada informacyjna ? A może nie pozwalam algorytmom AI dawać się karmić info które w ich obliczeniach mnie interesują . Cytuj
kzielu Napisano 18 Marca Zgłoś Napisano 18 Marca 4 hours ago, mr.stylo said: Ja tam żyję z dala od socjal mediów ( niezbędne minimum egzystencji ) No ale jak w nich takie treści jak to ,,że nielegalni glosują "to mi jakoś nie szkoda . Natomiast znacząco mnie dociera do mnie info o nagonce antymigracyjnej . Jakaś blokada informacyjna ? A może nie pozwalam algorytmom AI dawać się karmić info które w ich obliczeniach mnie interesują . Nagonki moze nie ma ale bardziej antyimigracyjnej administracji to nie bylo od kiedy ja pamietam. Poza tym ten caly Save act o ktory sie toczy lekka bitwa pomiedzy dwiema stronami politycznymi (a ktory ma na celu danie szanszy republikanom na nie przegranie sromotonie midterms wyborow w listopadzie) ma w podtekscie ze wszystkiemu sa winni imigranci. Cytuj
katlia Napisano 18 Marca Zgłoś Napisano 18 Marca 4 hours ago, mr.stylo said: Natomiast znacząco mnie dociera do mnie info o nagonce antymigracyjnej . Bo stany i miasta bronia sie w sadach i zaczynaja albo wygrywac albo przynajmniej otrzymuja tymczasowe bany na publiczne masowe aresztowania. Cytuj
krychu280 Napisano 18 Marca Zgłoś Napisano 18 Marca Ruskojezyczne forum zglosilo EU17k WRW, otrzymane dzisiaj, interview 4.05, ds wyslany 29.05.25 Cytuj
franz_maurer Napisano 18 Marca Zgłoś Napisano 18 Marca Dostałem zaproszenie na 18 maja, jeszcze ślubu nie brałem, rozumiem że za późno na edycję DS 260 i będzie trzeba się dogadywać z konsulem żeby dopisali prawda? Cytuj
Xarthisius Napisano 18 Marca Autor Zgłoś Napisano 18 Marca (edytowane) 19 minutes ago, franz_maurer said: Dostałem zaproszenie na 18 maja, jeszcze ślubu nie brałem, rozumiem że za późno na edycję DS 260 i będzie trzeba się dogadywać z konsulem żeby dopisali prawda? W pierwszym poscie jest odpowiedz na to czesto zadawane pytanie. Edytowane 18 Marca przez Xarthisius Cytuj
mr.stylo Napisano 19 Marca Zgłoś Napisano 19 Marca 18 godzin temu, kzielu napisał: Nagonki moze nie ma ale bardziej antyimigracyjnej administracji to nie bylo od kiedy ja pamietam. Ja ogólnie nie pamiętam takiej administracji co by tyle na każdym polu zamieszania zrobiła . 17 godzin temu, Xarthisius napisał: jest odpowiedz Czy podobnie jak inni znawcy tematu przewidujesz rozwój sytuacji z Cuttoff VB na maj i Cutoff na czerwiec- 30k Lipiec -30k a sierpień i wrzesień 40k ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi