mr.stylo Napisano wczoraj o 09:26 Zgłoś Napisano wczoraj o 09:26 2 godziny temu, franz_maurer napisał: Bardziej ciekawe jakie są szanse że puści pauza do września No podobno szanse na to są powyżej 65 % Nie est chyba już żadną tajemnicą ,że cały ten antymigracyjny cyrk mocno przycichł i jest jakby w odwrocie . Cytuj
mcpear Napisano wczoraj o 11:47 Zgłoś Napisano wczoraj o 11:47 2 hours ago, mr.stylo said: Nie est chyba już żadną tajemnicą ,że cały ten antymigracyjny cyrk mocno przycichł i jest jakby w odwrocie . W sensie? Jak definiujesz "odwrót retoryki". Wg mnie to "wishful thinking". Jakoś pierwszego reportażu o pozytywnym wpływie imigrantów na życie Amerykan w Fox News nie uświadczyłem. Co więcej retoryka, że to nielegalni imigranci głosują w wyborach (w domyśle na demokratów) i każdy nie posiadający przy sobie aktu urodzenia lub amerykańskiego paszportu może być aresztowany przez ICE zaczyna dominować w komentarzach, opiniach i poglądach. Wg mnie radykalizacja pomysłów postępuje i o żadnym odwrocie antyimigracyjnego cyrku nie ma mowy, ale może żyjemy w innych bańkach social mediów. Pogarda i obrzydzanie ludzi innych narodowości, mówiących z akcentem czy mający inny niż biały kolor skóry wg mnie z dnia na dzień dominuje coraz bardziej w przekazie. Prezydent jest zaszczycony, że może mordować a gawiedź przyklaskuje Cytuj
mr.stylo Napisano wczoraj o 14:34 Zgłoś Napisano wczoraj o 14:34 2 godziny temu, mcpear napisał: ale może żyjemy w innych bańkach social mediów. Ja tam żyję z dala od socjal mediów ( niezbędne minimum egzystencji ) No ale jak w nich takie treści jak to ,,że nielegalni glosują "to mi jakoś nie szkoda . Natomiast znacząco mnie dociera do mnie info o nagonce antymigracyjnej . Jakaś blokada informacyjna ? A może nie pozwalam algorytmom AI dawać się karmić info które w ich obliczeniach mnie interesują . Cytuj
kzielu Napisano wczoraj o 19:01 Zgłoś Napisano wczoraj o 19:01 4 hours ago, mr.stylo said: Ja tam żyję z dala od socjal mediów ( niezbędne minimum egzystencji ) No ale jak w nich takie treści jak to ,,że nielegalni glosują "to mi jakoś nie szkoda . Natomiast znacząco mnie dociera do mnie info o nagonce antymigracyjnej . Jakaś blokada informacyjna ? A może nie pozwalam algorytmom AI dawać się karmić info które w ich obliczeniach mnie interesują . Nagonki moze nie ma ale bardziej antyimigracyjnej administracji to nie bylo od kiedy ja pamietam. Poza tym ten caly Save act o ktory sie toczy lekka bitwa pomiedzy dwiema stronami politycznymi (a ktory ma na celu danie szanszy republikanom na nie przegranie sromotonie midterms wyborow w listopadzie) ma w podtekscie ze wszystkiemu sa winni imigranci. Cytuj
katlia Napisano wczoraj o 19:07 Zgłoś Napisano wczoraj o 19:07 4 hours ago, mr.stylo said: Natomiast znacząco mnie dociera do mnie info o nagonce antymigracyjnej . Bo stany i miasta bronia sie w sadach i zaczynaja albo wygrywac albo przynajmniej otrzymuja tymczasowe bany na publiczne masowe aresztowania. Cytuj
krychu280 Napisano wczoraj o 19:13 Zgłoś Napisano wczoraj o 19:13 Ruskojezyczne forum zglosilo EU17k WRW, otrzymane dzisiaj, interview 4.05, ds wyslany 29.05.25 Cytuj
franz_maurer Napisano wczoraj o 19:55 Zgłoś Napisano wczoraj o 19:55 Dostałem zaproszenie na 18 maja, jeszcze ślubu nie brałem, rozumiem że za późno na edycję DS 260 i będzie trzeba się dogadywać z konsulem żeby dopisali prawda? Cytuj
Xarthisius Napisano wczoraj o 20:11 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 20:11 (edytowane) 19 minutes ago, franz_maurer said: Dostałem zaproszenie na 18 maja, jeszcze ślubu nie brałem, rozumiem że za późno na edycję DS 260 i będzie trzeba się dogadywać z konsulem żeby dopisali prawda? W pierwszym poscie jest odpowiedz na to czesto zadawane pytanie. Edytowane wczoraj o 20:15 przez Xarthisius Cytuj
mr.stylo Napisano 7 godzin temu Zgłoś Napisano 7 godzin temu 18 godzin temu, kzielu napisał: Nagonki moze nie ma ale bardziej antyimigracyjnej administracji to nie bylo od kiedy ja pamietam. Ja ogólnie nie pamiętam takiej administracji co by tyle na każdym polu zamieszania zrobiła . 17 godzin temu, Xarthisius napisał: jest odpowiedz Czy podobnie jak inni znawcy tematu przewidujesz rozwój sytuacji z Cuttoff VB na maj i Cutoff na czerwiec- 30k Lipiec -30k a sierpień i wrzesień 40k ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi