Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, franz_maurer napisał:

Bardziej ciekawe jakie są szanse że  puści pauza do września

No podobno szanse na to są powyżej 65 % 

Nie est chyba już żadną tajemnicą ,że cały ten antymigracyjny cyrk mocno przycichł i jest jakby w odwrocie .

Napisano
2 hours ago, mr.stylo said:

Nie est chyba już żadną tajemnicą ,że cały ten antymigracyjny cyrk mocno przycichł i jest jakby w odwrocie .

W sensie? Jak definiujesz "odwrót retoryki". Wg mnie to "wishful thinking". Jakoś pierwszego reportażu o pozytywnym wpływie imigrantów na życie Amerykan w Fox News nie uświadczyłem. Co więcej retoryka, że to nielegalni imigranci głosują w wyborach (w domyśle na demokratów) i każdy nie posiadający przy sobie aktu urodzenia lub amerykańskiego paszportu może być aresztowany przez ICE zaczyna dominować w komentarzach, opiniach i poglądach. Wg mnie radykalizacja pomysłów postępuje i o żadnym odwrocie antyimigracyjnego cyrku nie ma mowy, ale może żyjemy w innych bańkach social mediów. Pogarda i obrzydzanie ludzi innych narodowości, mówiących z akcentem czy mający inny niż biały kolor skóry wg mnie z dnia na dzień dominuje coraz bardziej w przekazie. Prezydent jest zaszczycony, że może mordować a gawiedź przyklaskuje

Napisano
2 godziny temu, mcpear napisał:

ale może żyjemy w innych bańkach social mediów.

Ja tam żyję z dala od socjal mediów ( niezbędne minimum egzystencji ) 

No ale jak w nich takie treści jak to ,,że nielegalni glosują "to mi jakoś nie szkoda . 

Natomiast znacząco mnie dociera do mnie info o nagonce antymigracyjnej . 

Jakaś blokada informacyjna ?  A może nie pozwalam algorytmom AI dawać się karmić info które w ich obliczeniach mnie interesują . 

Napisano
4 hours ago, mr.stylo said:

Ja tam żyję z dala od socjal mediów ( niezbędne minimum egzystencji ) 

No ale jak w nich takie treści jak to ,,że nielegalni glosują "to mi jakoś nie szkoda . 

Jakaś blokada informacyjna ?  A może nie pozwalam algorytmom AI dawać się karmić info które w ich obliczeniach mnie interesują . 

Nagonki moze nie ma ale bardziej antyimigracyjnej administracji to nie bylo od kiedy ja pamietam.

Poza tym ten caly Save act o ktory sie toczy lekka bitwa pomiedzy dwiema stronami politycznymi (a ktory ma na celu danie szanszy republikanom na nie przegranie sromotonie midterms wyborow w listopadzie) ma w podtekscie ze wszystkiemu sa winni imigranci.

Napisano
4 hours ago, mr.stylo said:

Bo stany i miasta bronia sie w sadach i zaczynaja albo wygrywac albo przynajmniej otrzymuja tymczasowe bany na publiczne masowe aresztowania. 

Napisano (edytowane)
19 minutes ago, franz_maurer said:

Dostałem zaproszenie na 18 maja, jeszcze ślubu nie brałem, rozumiem że za późno na edycję DS 260 i będzie trzeba się dogadywać z konsulem żeby dopisali prawda? 

W pierwszym poscie jest odpowiedz na to czesto zadawane pytanie.

Edytowane przez Xarthisius
Napisano
18 godzin temu, kzielu napisał:

Nagonki moze nie ma ale bardziej antyimigracyjnej administracji to nie bylo od kiedy ja pamietam.

Ja ogólnie nie pamiętam takiej administracji co by tyle na każdym polu zamieszania zrobiła .

17 godzin temu, Xarthisius napisał:

jest odpowiedz

Czy podobnie  jak inni znawcy tematu przewidujesz rozwój sytuacji z Cuttoff 

VB na maj i Cutoff na czerwiec- 30k Lipiec -30k  a sierpień i wrzesień 40k ?