sly6 Napisano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2006 maciopa musisz spelnic wymogi co do kwoty ..a do Quebecu to mozesz zobaczyc czy bys sie nie kwalifikowal nawet jesli nie znasz francuskiego : http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/a...lais/index.html
maciopa Napisano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2006 Hey, Dziękuję za Wasze odpowiedzi! Czy mógłby mi ktoś wyłożyć ) czym się różni wyjazd emigracyjny od PNP? Czy tzw wiza pracownicza to PNP? Czy posiadając wizę pracowniczą posiada się uprawnienia rezydentów w Kanadzie? (opieka medyczna, socjal etc)?? Sorki jeśli jakieś pytania wydają się dziwne. pozdrawiam
baller Napisano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2006 JEstem tu nowa interesuje mnie ten program skilled visa z tego co sie zorientowalam to po prostu pisze sie aplikacje czy wypelnia wysyla i czeka i ten okres moze byc dlugi. I albo sie dostanie vise na staly pobyt czyli zielona karta albo nie. Tylko gdzie taka aplikacje moge wypelnic? moze ktos podac strone ? I co w tej aplikacji czy pozniej sa jakies rozmowy w ambasadach czy po prostu sie czeka na zielona karte?
sly6 Napisano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2006 baller inforamcje na ten temat dostaniesz na tej stronie: http://www.cic.gc.ca/english/index.html GC jest w USA w Kanadzie to jest PR Card wypelniasz aplikacje i skladasz w Ambasadzie wraz z dokumentami i placisz za aplikacje ,po jakims czasie moga Cie wezwac na rozmowe (lub tez nie ) po badaniach wzywaja Cie do Ambasady abys zaplacil za wize emigracyjna i ja odebral..to tak w wielkim skrocie to wyglada. jak umiesz francuski to mozesz sprobowac w Prowincji Quebecu bo wtedy czekasz 18 miesiecy na wize emigracyjna.
baller Napisano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Sierpnia 2006 Okey dzieki. Naczym polega ta rozmowa o co oni pytaja no i przedewszystkim w jakim jezyku co to znaczy PR??? i czy trzeba miec jakies egzamin skonczonnp. TEOFEL lub SAT ?
Andrzej27 Napisano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2006 Baller.... Obejrzyj tego linka od sly6...Tam jest wszystko.... Egzamin: IELTS PR = Permanent Residency (stały pobyt) A o rozmowę to się nie martw na razie....Najpierw musisz papiery poskładać...A sama treść - to chyba jeśli mają wątpliwości czy to co w aplikacji jest napisane jest zgodne z prawdą...Wtedy musisz ich utwierdzić, że tak faktycznie jest. Pozdrawiam
baller Napisano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 7 Sierpnia 2006 gdzie taki egzamin mozna zdac i moze powie mi ktos ten co to zdawlam co tam jest mniej wiecej?
Andrzej27 Napisano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2006 Baller.... Masz WSZYSTKO w necie....Tylko sprawdzić trzeba... W aplikowaniu na SW jest sporo niespodzianek...NIe oczekuj, że dostaniesz na tacy wszystko.... Zdawać można w Krakowie i Warszawie....
madchild Napisano 4 Października 2006 Zgłoś Napisano 4 Października 2006 Mirekj: czesc, czy moglby napisac cos o postepie Twojej sprawy w aplikowaniu w kategorii SW ?? Nadal czekasz na decyzje ? Kiedy zlozyles aplikacje ? z gory dziekuje i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.