izabela-karabela Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 kurde jak tak przegladam wasze posty- wszyscy juz po rozmowie u konsula a ja nadal czekam na DS :cry: coraz mniej czasu do wyjazdu a z biura cisza... ale czekam cierpliwie moze niedlugo przysla bo juz chcialabym miec pewnosc i vise w raczkach
tissaya Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 Coś dla robaczków znerwicowanych przed otrzymaniem wizy.. : dzisiejsza moja wizyta w konsulacie w Krakowie..: -Hi, how'r ya doing? -great,What's your name? -Joanna Joanna,well..how is your day goin'? -great,thanks,yours? -same here, haha -You've been to US before,right,where? -maine, -What you've been doin over there? - I was a waitress -And what about this year-any plans? -yup, COlorado -Oh,cool,I hope you'll like over there..Smile .. (konsul byl..hmm.. super przystojnaikem i powiem Wam ze mi sie nie chcialo nawet z nim konczyc rozmawiac:( haha
unknown _girl Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 az milo sie czyta ze ludzie bez problemow wizy dostaja pozdro!
Pistol Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 Ja ju też po rozmowie. Miałem wczoraj w Krakowie. Nie sądziłem że to tak łatwo pójdzie. Praktycznie miałem tylko jedno pytanie. Czy mam zamiar podróżować po zakończenu pracy. Miałem jeszcze ze trzy inne ale typu: Studiujesz stosunki międzynarodowe? Jesteś na pierwszym roku? Moje odpowiedzi: Yes, Yes. A na koniec słynne powiedzenie konsula + życzenie abym zarobił dużo pieniędzy. Byłem w drugim okienku u takiego dość młodego gościa. Naprawdę super facet, bardzo sympatyczny. Zażrtował sobie ze mnie gdy mu powiedziałem że chciałbym zobaczyć Grand Canion. Powiedział zebym tylko nie szedł z buta bo z New Jersey do Nevdy trochę daleko
amelis Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 hehe ja też byłem wtedy u tego kolesia na 2 okienku Był super. Zapytał się co będe robił, a następnie powiedział mi dokładnie na czym ta praca polega - oczywiście cały czaś żartując. Było superr!!
szakal23 Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam wszytki ja dzisiaj po ambasadzie powiem wam ze było nerwowo!!!! Myslałem ze nie wytrzmam schaby miałem juz takie ze mozna by bluze wycisnac:) a jeszcze wiekszego stresu dodawało mi to ze w tamtym roku zawinołem sie od pracodawcy a ten zje...bany łeb zgłosił mnie do fundacji a ta do sevisu!!!! i byłem posrany na maksa. Ale podszedłem do okienka prosze o palec lewy prawy, gdzie byłem dwa poprzednie razy, ile mi zostało do konca studiów, co chcem robic po szkole, spojżała w legitymacje brakowało pieczatki ale sie chyba nie jarneła bo nic nie mowiła:) no i na koniec have nice summer:) Moja dziewczyna to samo. Byliśmy w warszawie. Dzisiaj przy tym jak ja byłem dostali wszyscy wizy oprocz jednego kolo ktory miałem bład w nazwisku, ale kazali mu poprawic i powiedzieli ze dostanie a wiec jaki morał z tego sprawdzajcie dokładnie DS'y. Słyszałem tez ze w wawie zmienili sie konsule tak nam powiedział ten koles z biura ktory tam z nami poszedł a wiec głowa do góry nie ma sie co stresowac:) Powodzenia!!!! PS. Moze ktos jedzie pozniej na wielkie zwiedzanie zachodniego wybrzeza???
kikunia Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 cytrynka co z Toba????byłas dzis w konsulacie w krakowie i miałas dac znac jak Ci poszło i cisza :roll: :roll: mam nadzieje ze wizunie dostałas i ze chlejesz ze szczescia i dlatego nie masz czasu nic napisac
Antek Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 A co sie dzieje jesli pojde bez indeksu i odprawia mnie z kwitkiem? Rozumiem ze biuro moze mnie umowic jeszcze raz? Pytam bo wszystko na to wskazuje ze bede musial jechac do Krakowa bez indeksu. Niby papiery mam ok, legitke ok no i jade drugi raz.
cytrynka Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 jesli ja dostalam wize, to kazdy dostanie!!!! NIGDY nie uczylam sie angola, a moja rozmowa przebiegla sprawinie i bezbolesnie!!! przez 30 minut przesluchali 82 osoby... to wypada po 1,5 min na leb nie ma sie czym przejmowac przeuroczy konsul z ktorym mialam niewatpliwa przyjemnosc rozmawiac zadal mi nastepujace pyt: jak masz na imie? jak sie masz?? poprosil o indeks i powiedzial ze mam ladna fotke (otworzyl go tylko na stronie z fotka) dokad lecisz? co bedziesz robic? co studiujesz? na ktorym roku? i milych wakacji!!! wszyscy dostali wizy.... nie ma sie czego bac tissaya w ktorym okienku bylas??? ja w 3 i koles byl naprawde fajniutki dzieki kikunia....twoje kciuki chyba pomogly
cytrynka Napisano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2006 zapomnialam dodac ze koles obok mnie mowil po polsku...... byl tragiczny.... a wize dostal!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.