unknown _girl Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 aaa to takie buty z tym sevisem całym no ja jeszcze czegos takiego nie wypełniałam pewnie wszystko przedemna :roll: a na te studia zaoczne to bym nie wpadła ze to jest "extramural" a o "daily" wiedziałam:) jesli chodzi o sevis to niczego nie wypelniasz, placisz po prostu 35$ (w zlotowkach) do biura z ktorym jedziesz. oni zajmuja sie wszystkim i na wizycie w ambasadzie dostajesz z paszportem i DSka taka kartke z twoimi danymi i potwierdzeniem ze uregulowalas sevis. co tam na tej kartce jest juz nie pamietam dokladnie. pewne jest to ze bez uregulowania sevis nie wyznacza ci wizyty w ambasadzie. kikunia napewno niedlugo i ty bedziesz kolejna szczesciara z wiza w paszporcie. pozdro!
Mingan Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 no to gratulacje cieszy mnie to ze coraz wiecej osob dostaje wize i krag sie powieksza tylko ja dalej czekam na ta nieszczesna date i wizyte w konsulacie :evil: i sie doczekac nie moge :cry: " Tyle ze u nas byla dziwna sprawa - niektorym oddawali Sevisy i to dla nas byl zly znak," - co to sa te sevisy i o dlaczego je niektorym dawali:| aha i mam pytanie jak brzmi po angielku "studia dzienne/zaoczne" z gory dzieki /pozdrawiam:* studia dzienne to full-time studia zaoczne to partly-time coś takiego napewno nie daily(:
kikunia Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 o kurcze dwie osoby i dwie wersje,warto zapamietac:) dzieki za pomoc a jak bedzie brzmiało pytanie "jak Ci idzie na uczleni/w szkole?" badz "jakie sa Twoje stopnie " czy cos w tym rodzaju :? generalnie bardziej chodzi mi tu o pytanie o stopnie/oceny? z gory dzieki za odpowiedz
kikunia Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 aaa to takie buty z tym sevisem całym no ja jeszcze czegos takiego nie wypełniałam pewnie wszystko przedemna :roll: a na te studia zaoczne to bym nie wpadła ze to jest "extramural" a o "daily" wiedziałam:) jesli chodzi o sevis to niczego nie wypelniasz, placisz po prostu 35$ (w zlotowkach) do biura z ktorym jedziesz. oni zajmuja sie wszystkim i na wizycie w ambasadzie dostajesz z paszportem i DSka taka kartke z twoimi danymi i potwierdzeniem ze uregulowalas sevis. co tam na tej kartce jest juz nie pamietam dokladnie. pewne jest to ze bez uregulowania sevis nie wyznacza ci wizyty w ambasadzie. kikunia napewno niedlugo i ty bedziesz kolejna szczesciara z wiza w paszporcie. pozdro! no nawet nie wiesz jak bym chciała byc taka szczesciara jak WY no i oczywiscie bede szczesliwa jak wszytscy (tzn.9 osob) z ktorymi chcemy jechac dostana wize i przedewszytkim moj chlopak ktory kaleczy jezyk jak tylk moze ale go mecze i zmuszam do nauki .
Mingan Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 moja wersja jest na 99.9% prawidłowa tamta to typowe błędne tłumacznie wprost z eng na polski;) daily to może być light a nie studia
cytrynka Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 gratulacje whate!!!! hihih... mnie tez wszystko pikalo na bramce... pasek od spodni, koleczka przy kozakach i wszystkie kolczyki :wink: czy na forum w koncu odezwie sie ktos, kto nie dostal wizy?????
cytrynka Napisano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2006 kikunia jak bedziesz wiedziala kiedy Ty wizujesz to koniecznie daj znac... bede trzymac kciukasy :wink:
aniolova Napisano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2006 gratulacje whate!!!!hihih... mnie tez wszystko pikalo na bramce... pasek od spodni, koleczka przy kozakach i wszystkie kolczyki :wink: ja w zeszlym roku stojac pod drzwiami konsulatu zorientowalam sie ze mam w staniku metalowy element ... modlilam sie zeby nie zapikalo ... i modlitwy zostaly wysluchane
whate Napisano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2006 te nazwy studiow to ja wzielam ze slownika wiec widocznie albo stary albo sa tez inne wersje przechodzac przez bramke 3 raz powiedzialam Panu"To chyba moje wsuwki" z szerokim usmiechem na twarzy a Pan na to-"A moze to granat?" Ale mnie wpuscil, kikunia musisz napisac co i jak i mysle ze bedziesz miala duzo kciuków
Mingan Napisano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2006 te nazwy studiow to ja wzielam ze slownika wiec widocznie albo stary albo sa tez inne wersje przechodzac przez bramke 3 raz powiedzialam Panu"To chyba moje wsuwki" z szerokim usmiechem na twarzy a Pan na to-"A moze to granat?" Ale mnie wpuscil, kikunia musisz napisac co i jak i mysle ze bedziesz miala duzo kciuków jak już mówiłem nie tłumaczy się wielu słów bezpośrednio ze słownika bo głupstwa wychodzą znalazłeś w słowniku słowa "dzienny" i "zaoczny" a powinieneś znaleść "dzienne studia" i "zaoczne studia" słownik nie jest stary
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.