Kasper2001 Napisano 15 Maja 2006 Zgłoś Napisano 15 Maja 2006 Ja dzisiaj miałem w Krakowie prze stało mnóstwo ludzi ale jak pracownicy ambasady zaczęli gonic to bardzo szybko szło .Nie zdązyłem podejść do okienka a konsul do mnie hello ! na co ja hello spytał sie jak sie mam a ja odpowiedzialem oki i zapytalem jak on tez cos powiedzial po czym zapytal gdzie jade co bede robil i mi sie tutaj pomylilo cos i musialem sie poprawiac potem zapytal co studiuje i gdzie i co moi rodzice robia i tutaj coś zamotąłem a on sie usmiechnał i się troche poprawiłem po czym kazał mi obiecac <I promise > ze się naucze lepiej angielskiego po cyzm odpowiedzialem YES nie byl otak zle troszke trzeba umiec tych podstawowych pytan co wlasnie pisaliscie tutaj na forum .Ogolnie szło szybko i sprawnie zalezalo im na tym aby jak najszybciej tych ludzi studentów przepchnąc dalej .Pozdrawiam
Kevin Napisano 15 Maja 2006 Zgłoś Napisano 15 Maja 2006 mam i ja i nareszcie wyłączam sledzenie tego tematu bo juz nerwica mnie rbała jak co chwile dostawałem maile z pojawieniem sie nowego posta.... pozdro dla wszystkich zycze udanego wylotu wielu wrazen. kupe hajsu i szczesliwego przylotu....
kikunia Napisano 16 Maja 2006 Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 fajnie:) najpisz gdzie byłes?jakie miałes pytanka czy standarowe? ja tez juz mam dosc tego czekania...ide w piatek
Wolna Amerykanka Napisano 16 Maja 2006 Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 Ze StPoint nie bylo zadnej osoby, ktora wizy nie dostalaby Bylam wczoraj w Wawie Czterech oficerow w Embassy Mloda babka, chin'czyk,ktos tam i moj ukochany mlody i przystojny officer Babka byla spoko(na ile obserwowalam ludzi),chin'czyk zadawal sporo pytan,ale najlepiej bylo u mlodego szatyna- co studiujesz,na ktorym jestes roku,ile ci zostalo studiowania,ewentualnie jak ktos po raz kolejny-gdzie pracowales zeszlego lata- i tyle.Have a nice summer! Wszystkim rozmawiajacym w Ambasadzie tego zycze :piwo:
gorin Napisano 16 Maja 2006 Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 wobec tylu interesujących pytań i odpowiedzi zadam też swoje bo jestem w sytuacji że studiuję na studiach "magisterskich uzupełniających" dwuletnich !!, skończyłem wcześniej inżynierskie 3,5 letnie, i teraz mam problem jak w prostych słowach wytłumaczyć konsulowi że jestem na takich studiach (dwuletnich)?? bo posiadam wszystkie prawa studenta przecież ale jak byk jest wszędzie że to studia 2 letnie!! :? czy oby z tym nie będzie miał problemu? czy poprostu: "I finished engeenering studies, and in this moment I am at graduate's supplementary studies" - konsul to zrozumie??? czy są jakieś inne określenia na takie dwustopniowe studia?? na pewno ktos wie o co chodzi , pozdro
Kevin Napisano 16 Maja 2006 Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 fajnie:) najpisz gdzie byłes?jakie miałes pytanka czy standarowe? ja tez juz mam dosc tego czekania...ide w piatek byłem w krakowie wczoraj... troche jak dla mnie koleja i całe to sie strasznie dłuzyło... chyba godzine stałem.. ale wiadomo..odstac trzeba swoje rozmawialem z baardzło ładna pania konsul bajerka była:) pytała gdzie jade.. co bede robic... czy jestem dobrym pływakiem z rcji tego ze bede ratownikiem ja powiedziałem ze jasne bo w koncu studiuje na awfie... na co ona I hope soo usmiech i have a nice trip.. myslałem ze bedzie gorzej ale lusss kazdy dostaje wize.... zeby nie dostac trzeba ich o to poprosic
Suchoj Napisano 16 Maja 2006 Zgłoś Napisano 16 Maja 2006 Witam ponownie. Indexu nie miałem, a wizę dostałem Nie prosił ani o legitymację, zaświadczenie ani index. Szybko poszło. Dałem się gościowi nabrać, bo po zeskanowaniu odcisków poprosił mnie bardzo poważnym tonem o próbkę krwi. Przez chwilę stałem i nie wiedziałem zupełnie co powiedzieć Później jeszcze zapytał gdzie jadę i życzył miłych wakacji.
greg008 Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 Ja byłem wczoraj w warszawie 16 maj na 13:00( camp america) i poszło calkiem fajnie stresa złapałem dopiero jak juz miałem podchodzic, z tego co widziałem przyjmowały 3 osoby całkiem sympatyczna babka i jaki szczupły gościu i własnie u niego byłem, i jeszcze ktos, najpierw standardowo odciski potem chciał index a a ze stresu wcisnałem legitke po chwili sie poprawiłem i dalem mu index potem spytal czy jestem na 4 roku i czy został mi jeszcze 1 rok do konca studiów a potem have a nice summer...wiec jak jak ja dostałem to chyba kazdy jesli ma wszystko ok z papierami powinien bez problemu dostać z tego co słyszalem pytania innych były standardowe gdzie jedziesz co studiujesz itp.
korolowa0 Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 mój indeks świeci pustkami.......mam indywidualny tok studiów i kilka przedmiotów z 2 roku zostawiłam sobie "na potem" wobec tego brać taki indeks czy lepiej nie?jak nei wezmę to coś wymyśle,ze musiał zostać w szkole..............a moze nie warto się tak zapętlać tylko powiedzieć,ze zaliczam te przedmioty po powrocie? Jak myślicie?
kpmkat Napisano 17 Maja 2006 Zgłoś Napisano 17 Maja 2006 korolowa0 nie kombinuj lepiej bo jak poproszą i zaczniesz sie motac to wyjdziesz jak zabłocki na mydle... Po porstu przygotuj sobie odpowiedź szczerą - przynajmniej będziecie z konsulem mieli o czym sensownym porozmawiać a nie o jakichś pumkinkach i innych badziewiach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.