Cyrkiel Napisano 2 Maja 2007 Zgłoś Napisano 2 Maja 2007 A byl ktos w tym roku u konsula, kto jest na 5 roku studiów? Jakie papiery sa wymagane? (w biurze mi powiedzieli ze tylko legitymacja i indeks ze soba).Mam obrone po powrocie tylko ze dziekanat jeszcze nie wydal mi papierow, a spotkanie mam juz we wtorek 8.05.07 wiec sie troche martwie.Pozdrawiam Siemka. Ja jestem z 5 roku i wize dostalem, a nie mialem zadnych dodatkowych papierow o przelozeniu obrony, a i o plany na przyszlosc konsul nie pytal, wiec powinno byc dobrze:)
Omen Napisano 2 Maja 2007 Zgłoś Napisano 2 Maja 2007 Na ktoryms z ds'ow trzeba bylo wpisac historie zatrrudnienia, wpisywaliscie swojego pracodawce z usa? jest to jakies wielki blad jesli sie wpisalo tylko polskich? ja nie wpisałem żadnego a wize dostałem, w tym roku pierwszy raz
Rademedes Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 Ja slyszalem ze to zaden blad, bo i tak sie wpisuje wyjazdy do USA w elektronicznym DS'ie. Historia zatrudnienia nie jest najistotniejszym punktem w staraniu sie o WAT. Podobno mozna zupelnie pominac WAT w historii zatrudnienia.
Mingan Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 Na ktoryms z ds'ow trzeba bylo wpisac historie zatrrudnienia, wpisywaliscie swojego pracodawce z usa? jest to jakies wielki blad jesli sie wpisalo tylko polskich? ja nie wpisałem żadnego a wize dostałem, w tym roku pierwszy raz W DS-158 ja za pierwszym razem jak jechałem do USA wpisałem wyłączenie polskich pracodawców ( no bo skąd niby miałbym mieć amerykańskich?) i było w porządku
Justyna:-) Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 gratuluje tym ktorzy dostali wizy!! ..ja ciagle czekam na DSa :/... kto mi powie ile sie mniej wiecej czeka od otrzymania ds do spotkania w ambasadzie? jakos mi to wszystko dlugo trwa.. :shock:
dan Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 No tak, wszystko ok!! Ale i tak zdazaja sie przeciagniecia, pomylki, [beeep]erele z konsekwencjami! Ja mam jutro, bylem wczesniej na J1, ale jeszcze nie za czasow SEVIS. Hehe, dawno, dawno, jak to minelo?? A bylo pieknie!! Nie licze na niespodzianki, napisze, ja wroce, ale zawsze to obawa! To chyba takie pokolenie,hehe!! Uff, oby sie udalo...
dan Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 Zeby nie bylo, ze sam sobie odpowiadam... Pracodawcy?? Nikt tego nie weryfikuje, chyba ze podasz tych z USA, komus p..... moze chciec sie tam zadzwonic. Jak dla mnie 1:10000000000 i dodaj jeszcze pare zer... Zycze bezproblemowej przeprawy, nawet sobie... See ya in USA!!
t0d Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 gratuluje tym ktorzy dostali wizy!! ..ja ciagle czekam na DSa :/... kto mi powie ile sie mniej wiecej czeka od otrzymania ds do spotkania w ambasadzie? jakos mi to wszystko dlugo trwa.. :shock: w moim przypadku będzie 6 dni - wczoraj przyszły a we wtorek mam wizytę
butysia Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 Ja w ogole wszytskie papiery skaldalam na strasznego spontana..mam nadzieje z edobry znak..obaiwam sie tlyko bo papaiery zlozylam na poczatku kwietnia a jeszcze nie mamz adnego zawiadomienia o vise:(( jeszcze nawet DS nie dostalam...:(co sie beirze ze soabn do ambasady?legitymacje?indeks?dowod? bo paszport i DS daja tak?? i co pozniej?paszport bierzmey ze soab czy dalej zsoiataje u nich?a vise odbbieramy w stanach?priosze o pisanie tej calej procedury..zazdroszcze tym co jada juz drugi raz..bo za pierwszym zawsze jest stres...nawet nie z powowwodu visy ale smaolot i tkaie tma:D goraco pozdrawiam jakby ktos mial ochote to zapraszam gg3025653
t0d Napisano 3 Maja 2007 Zgłoś Napisano 3 Maja 2007 firma której płacisz za to powinna ci wyjaśnić: paszport, ds, legitymacja, indeks + ewentualnie zaświadczenie o byciu full time student zabierasz ze sobą po rozmowie, jeśli dostaniesz promesę od konsula () czekasz aż ci ktoś z biura odbierze paszporcik z ds'em - a nie osobiście w paszporcie będziesz mieć promesę wizową, a samą wizę dostaniesz na granicy us and a i staraj się pisać bez błędów bo aż nie można w spokoju przeczytać tego co piszesz pewnie też "na strasznego spontana"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.