Skocz do zawartości

CR1 mial juz ktos spotkanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
my nigdy tam nie dzwonilismy bo to jest bledne kolo.zawsze kierowalismy sie tym co bylo w liscie napisane i tego kazdy powinien sie trzemac.Anka dodam jeszcze zebys naprawde poszla za tymi wskazowkami w linku bo ja tak nie zrobilam i wyslalam samo ds 230 a trzeba bylo wszystko wyslac.czekalam od nich 2mies na jakas wiadomosc a teraz zanim zalatwie to to kolejny mies bedzie w plecy.ale wybor nalezy do ciebie

spoko spoko tak zrobie, dlatego wlasnie czekalam az moj maz sie upewni... i teraz juz wiem co jest 5 i zabieram sie za wysylanie im tego wszytskiego... ehhh...

• Odpowiedzi 451
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

no, pisze zeby wziac do ambasady bez otwierania ale nie wysylac, ale skoro te instrukcje z listy sa nieprawidlowe to zrobie tak jak pisza na stronie nvc - przetlumacze i wysle do nich razem z aktami slubu i urodzenia itd... tylko jeszcze musze sie dowiedziec z wiarygodonego zrodla czy rzeczywiscie musze jeszcze raz wysylac zapytanie o karalnosc do wwy skoro mam takie samo, tyle ze ze szczecina... a moze jakbym tak wyslala im do wwy to juz opieczetowane i poprosila o dodatkowa pieczatke od nich hehe... kurde ale ja kombinuje... ale ja nie mam wogole czasu nic zalatwic w godzinach pracy sadow i urzedow, bo nie za bardzo moge sie zwolnic z pracy...

Napisano

ankam musisz aby kupic znaczek sadowy i wyslac do Warszawy a jak nie masz czas to masz chyba rodzine,znajomych,przyjaciol ktorzy by kupili Ci znaczek i moga Ci tez wyslac to zapytanie.

Napisano
no, pisze zeby wziac do ambasady bez otwierania ale nie wysylac, ale skoro te instrukcje z listy sa nieprawidlowe to zrobie tak jak pisza na stronie nvc - przetlumacze i wysle do nich razem z aktami slubu i urodzenia itd... tylko jeszcze musze sie dowiedziec z wiarygodonego zrodla czy rzeczywiscie musze jeszcze raz wysylac zapytanie o karalnosc do wwy skoro mam takie samo, tyle ze ze szczecina... a moze jakbym tak wyslala im do wwy to juz opieczetowane i poprosila o dodatkowa pieczatke od nich hehe... kurde ale ja kombinuje... ale ja nie mam wogole czasu nic zalatwic w godzinach pracy sadow i urzedow, bo nie za bardzo moge sie zwolnic z pracy...

ja to wyslalam do wawy.bede robila tak jak pisala Ilka i w tych instrukcjach.no to powodzenia.

Napisano

no i scenariusz sie powtarza...W tym tygodniu bede juz moze wiedziala kiedy mam wizyte, bo maz do nich zadzwoni tak w czwartek i moze cos mu wiecej powiedza to Wam napisze.

Napisano
no i scenariusz sie powtarza...W tym tygodniu bede juz moze wiedziala kiedy mam wizyte, bo maz do nich zadzwoni tak w czwartek i moze cos mu wiecej powiedza to Wam napisze.

No to czekam z niecierpliwoscia!!!a jak to bylo u ciebie??wyslalas te ostatnie dokumenty i pozniej co??dostalas od nich list ze maja juz komplet wszystkich potrzebnych papierow i musisz czekac od 4 do 8 tyg na zatwierdzenie ich??a pozniej znowu ci przyslali ze juz sa zatwierdzone i wyznaczac ci beda wizyte??mozesz mi odp??

Napisano
No to czekam z niecierpliwoscia!!!a jak to bylo u ciebie??wyslalas te ostatnie dokumenty i pozniej co??dostalas od nich list ze maja juz komplet wszystkich potrzebnych papierow i musisz czekac od 4 do 8 tyg na zatwierdzenie ich??a pozniej znowu ci przyslali ze juz sa zatwierdzone i wyznaczac ci beda wizyte??mozesz mi odp??

To bylo tak, ze maz wyslal papiery. Nastepnie na automat. sekret. mowilo, ze na nastepny krok trzeba czekac od 4 do 8 tyg. Maz zadzwonil po dwoch tygodniach i automat powiedzial, ze papiery zostaly sprawdzone i zatwierdzone czekaj na nastepne instrukcje. Pozniej juz zadzwonil tak normalnie, zeby z kims tam pogadac no to mu powiedzieli, ze wszystko (niby) jest ok i ze teraz trzeba czekac na nastepne instrukcje, ktore otrzymamy i beda to juz prawdopodobnie te z wyznaczonym terminem wizyty. A termin wizyty zawsze ustalany jest w drugim tygodniu miesiac wiec... teraz juz mamy drugi tydzien miesiaca to powinni ustalic i mowie, ze moze jak zadzwoni to mu powiedza cos wiecej zanim jeszcze dojda papiery. No i to by bylo na tyle takze te 4 do 8 tyg to juz jest z czasem wliczonym na czekanie na wizyte wkonsulacie. Hmm... no nie wiem sama bo ich ciezko rozszyfrowac, ale byc moze tak wlansie jest. Pozdrawiam.

Napisano

ej, dziewczyny! nie tlumaczylyscie strony biograficznej z paszportu? tam jest juz tlumaczenie na angielski, ale wole sie upewnic...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...