TomaszNL Napisano 4 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 karkowka? w Usa? tu sa meeeega steki jakich w PL nie ma! kto by robil karkowke ) najlepsze sa te krwiste z sosem R1...mmmm i do tego pieczony ziemniaczek! Masz na myśli A1? W Alabamie są lokale ze stekami, w których za polanie steku sosem A1 można zostać wyrzuconym za drzwi przez urażonego szefa kuchni Slow cooker mam i uwielbiam! Zwykle robimy jednak tylko jeden prosty przepis - ziemniaki, seler, marchewki, cebula, wołowina, zalane wodą wymieszaną z sosem w proszku (coś w stylu Winiary Pomysł na...). Pochwalcie się Waszymi, sprawdzonymi przepisami. Slow cooker to super sprawa. Polecam każdemu!
Nigella Napisano 4 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 To jest kurczak, o którym pisałam: http://www.sixsistersstuff.com/2012/01/slow-cooker-honey-sesame-chicken-recipe.html Jedyna uwaga: sos wychodzi bardzo słodki - cukier jest w miodzie i keczupie, więc gdybym robiła drugi raz, użyłabym zdecydowanie mniej miodu (w przepisie jest 1 szklanka).
krowa12 Napisano 4 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Masz na myśli A1? W Alabamie są lokale ze stekami, w których za polanie steku sosem A1 można zostać wyrzuconym za drzwi przez urażonego szefa kuchni Slow cooker mam i uwielbiam! Zwykle robimy jednak tylko jeden prosty przepis - ziemniaki, seler, marchewki, cebula, wołowina, zalane wodą wymieszaną z sosem w proszku (coś w stylu Winiary Pomysł na...). Pochwalcie się Waszymi, sprawdzonymi przepisami. Slow cooker to super sprawa. Polecam każdemu! No wlasnie mialam na mysli A1 ja bez tego sosu nie wyobraza sobie steka jesli chodzi o slow cooker to robie dokladnie to samo. Czasami wrzuce wieprzowine zalewam woda i warzywami i jest ok. Zazwyczaj zaczynam wczesnie rano i jem wieczorem ale i tak najlepiej smakuje na drugi dzien Jeszcze jedna rzecz ktora uwielbiam ze slow cookera to Pulled Pork Sandwich jeszcze nie robilam ale przymierzam sie....jest pyszne! Tu masz przepis http://www.myrecipes.com/recipe/slow-cooker-pulled-pork-10000001875662/
Pewex Napisano 4 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Krowa chyba nie jadllas karkowki w Pl miekka soczysta , i mozna na wiele sposobow ja robic . Co do stekow ,, pozadne kosztuja 20$ za funt a te za 6 za funt nie umywaja sie do polskiej karkowki , a zreszta steki sa w kazdym sklepie a taka karkowke jak w pl to ze swieca szukac , mysle co by po jakis farmach pojezdzic i popytac o takie mieso.
Nigella Napisano 4 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Pewex, skorzystaj z tej strony: http://www.localharvest.org - wpisujesz miasto i produkt, jaki Cię interesuje i od razu widzisz, gdzie co sprzedają
krowa12 Napisano 4 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Krowa chyba nie jadllas karkowki w Pl miekka soczysta , i mozna na wiele sposobow ja robic . Co do stekow ,, pozadne kosztuja 20$ za funt a te za 6 za funt nie umywaja sie do polskiej karkowki , a zreszta steki sa w kazdym sklepie a taka karkowke jak w pl to ze swieca szukac , mysle co by po jakis farmach pojezdzic i popytac o takie mieso. Jadlam karkowke ale pieczona w piekarniku wg.przepisu mojego taty. Wiem jest pyszna, ale i tak wole steki ja czasami robilam karkowke i czesto mozna ja znalezc w sklepie w meeeega wielkim kawalku dziwie sie ze nie widziales jej jeszcze...
Pewex Napisano 4 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Widzialem i probowalem ja grilowac i chodzi o to ze poproatu jest niedobra , dlatego pewnie ze byla przedtem zamrazana a jej wlasciciel egzystowal na tym swiecie pewnie ze 3 miesiace i byl pompowany cala tablica mendelejewa
krowa12 Napisano 4 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2012 Widzialem i probowalem ja grilowac i chodzi o to ze poproatu jest niedobra , dlatego pewnie ze byla przedtem zamrazana a jej wlasciciel egzystowal na tym swiecie pewnie ze 3 miesiace i byl pompowany cala tablica mendelejewa To wybierz sie do rzeznika tzw. Meat Market tam zazwyczaj maja swieze A jesli chodzi o gotowanie polskiego jedzenia w US to nigdy nie wychodzi i nie smakuje tak samo jak w PL. To w sumie jedyny powod dla ktorego przestalam robic polskie obiadki.
Pewex Napisano 5 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2012 I tu sie z toba zgodze , czasem sam sie zastanawiam czy jest sens probowac powielac jakas smaczna potrawe ktora jadlem w Polsce. Hm nawet polskie piwo smakuje inaczej .
krowa12 Napisano 5 Lipca 2012 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2012 I tu sie z toba zgodze , czasem sam sie zastanawiam czy jest sens probowac powielac jakas smaczna potrawe ktora jadlem w Polsce. Hm nawet polskie piwo smakuje inaczej . pseudo polskim piwem w US nie chce sobie psuc wspomnien z ojczyzny wiec pije to co maja tutaj regionalnie Bedac w PL uwielbialam gotowac i wszystkie polskie potrawy wychodzily pyszne. Tutaj zrobilam juz chyba wszystko, wlacznie z moimi popisowymi daniami...za nic nie chca wyjsc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.