Sammy2000

Ślub z obywatelką USA

3 posty w tym temacie

Witam

Posiadam 10-cio letnią wizę turystyczną ważną do 2019 roku. Mam zamiar ożenić się z obywatelką USA za tydzień (z miłości). Zaraz po ślubie muszę wrócić do Polski.

Czy po ślubie będę mógł swobodnie podróżować pomiędzy Polską a USA?

Na razie nie mamy zamiaru składać dokumentów o przyznanie zielonej karty, ale obawiam się, że przez ten ślub mogę mieć problemy z ponownym wjazdem do USA. Ta informacja pewnie dotrze do odpowiednich służb :)

Muszę tu przyjeżdżać min. dwa razy w roku ze względu na biznes. 

Do tej pory mogłem swobodnie podróżować i przebywać w USA (krótkie pobyty 5-cio tygodniowe), ale mam duże obawy, że po ślubie mogę mieć kłopoty na lotnisku w Chicago z immigration.

Bardzo proszę o poradę  

pozdrawiam

wojtek

 

 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

jak za długo nie będziesz siedzieć w USA to będzie jak dawniej.

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
2 godziny temu, sly6 napisał:

jak za długo nie będziesz siedzieć w USA to będzie jak dawniej.

Tym razem będę 7 tygodni. 

W sierpniu muszę tu wrócić na kolejny miesiąc. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz