Jackie Napisano 27 Maja 2011 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2011 gratulacje i milych wakacji. A dziękuję bardzo
missjj Napisano 2 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2011 Odswiezam temat! jak Wam idzie? jak potoczyly sie wasze kariery? ja jestem w polowie kursu CNA - w Presbyterian Homes w Evanston - maja darmowy program i 3 razy do roku organizuja kurs na ktory dostaje sie 10 osob. placilam tylko $125 za ksiazki wiec duzo mniej niz gdziekolwiek indziej. zamierzam robic rn w truman college i jak dobrze pojdzie to po fall bede miala wszystkie potrzebne klasy zaliczone. co myslicie o zrobieniu LPN?
Jackie Napisano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 2 Lipca 2011 jak Wam idzie? jak potoczyly sie wasze kariery? Nadal się uczę, a moją pracę truno nazwać karierą ja jestem w polowie kursu CNA - w Presbyterian Homes w Evanston - maja darmowy program i 3 razy do roku organizuja kurs na ktory dostaje sie 10 osob. placilam tylko $125 za ksiazki wiec duzo mniej niz gdziekolwiek indziej. zamierzam robic rn w truman college i jak dobrze pojdzie to po fall bede miala wszystkie potrzebne klasy zaliczone. Zalicz dodatkowo WSZYSTKIE klasy z programu które możesz robić nie będąc jeszcze w programie. Inaczej czeka Cię horror. Przyznam szczerze że nie jest to specjalnie trudny materiał, ale jest go ogrom do opanowania w krótkim czasie - prócz teorii są zajęcia praktyczne do zaliczenia i clinicals, masa zajęć domowych i testów, jak będziesz zmuszona w tym samym czasie zaliczać mikrobiologię, fizjologię itp. to po prostu nie dasz rady jednocześnie pracować nawet na poł etatu - a doświadczenie jako CNA bardzo Ci sie przyda, zarówno w szukaniu potem pracy jako RN jak i w samej pracy. co myslicie o zrobieniu LPN? W Illinois LPN nie są już zatrudniane w szpitalach, będziesz skazana na pracę w domu opieki. Jeśli Ci to odpowiada to super, jeśli chcesz pracować w szpitalu to radzę od razu zrobić RN - to tylko 2 semestry więcej. Obecnie zaraz po szkole jest ciężko znaleźć pracę, lepiej mieć większe możliwości.
xenia Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 Hej Mam pytanie . Czy aby zrobic kurs CNA potrzebna jes dobra znajomosc angielskiego? Czy wystarczy ESL ? Bardzo dziekuje z gory za rade :-)
Jackie Napisano 20 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2011 Super duper nie musisz znać, bo nie będziesz operować jakimś specjalistycznym językiem, tym niemniej IMO angielski jedynie w stopniu podstawowym to zdecydowanie za mało. Musisz porozumiewać się z pacjentami i pielęgniarkami.
makdonald Napisano 21 Października 2011 Zgłoś Napisano 21 Października 2011 Super duper nie musisz znać, bo nie będziesz operować jakimś specjalistycznym językiem, tym niemniej IMO angielski jedynie w stopniu podstawowym to zdecydowanie za mało. Musisz porozumiewać się z pacjentami i pielęgniarkami. wiele pielegniarek ( RN), z ktorymi mam na codzien do czynienia przez telefon to Filipinki, ktore moze tylko mysla, ze mowia po angielsku komunikowanie sie z nimi to po prostu horror na szczescie zazwyczaj zachowuja sie tak jakby czytaly "script" a ja znam go z gory i nie musze sie wsluchiwac w mamrotania powiedzcie mi, jak taka osoba mogla w ogole ukonczyc studia pielegniarskie ? a moze im nostryfikuja te dyplomy z Manili ? jeez
Jackie Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2012 Koniec szkoly Jestem juz RN, wprawdzie wciaz jeszcze bez licencji, ale to juz bedzie pestka Najwczesniej bede mogla podejsc do egzaminu stanowego w lutym. No a potem to juz szukanie pracy sie zacznie... W wakacje zaczynam kolejne kursy potrzebne mi do BSN.
Jim Beam Napisano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2012 Koniec szkoly Jestem juz RN, wprawdzie wciaz jeszcze bez licencji, ale to juz bedzie pestka Gratulacje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.