Magnum Napisano 24 Września 2008 Zgłoś Napisano 24 Września 2008 Obama odmawia http://www.cnn.com/ELECTION/2008/ jak widac w sondazach blisko więc nie wiele można z nich wyciągnąć.. mimo że nawet jakby były duże różnice to by były niewiarygodne.
karina Napisano 25 Września 2008 Zgłoś Napisano 25 Września 2008 "Członkowie sztabu planują organizowanie przedsięwzięć adresowanych do młodych ludzi i Polonii w Stanach Zjednoczonych. – O wszystkim będziemy informować polonijne media. Liczymy, że swoim entuzjazmem uda się nam przekonać część naszych rodaków w USA do głosowania na Obamę "Widze, ze w Polsce bez zmian. Na wszystkim znaja sie tam najlepiej i dlatego wlasnie beda przekonywali Polonie, mieszkajaca od lat w USA, pracujaca tam, ksztalcaca dzieci i placaca podatki, kto powinien byc ich prezydentem. Rozumiem, ze w Polsce wszystko juz zrobione , niebo na Ziemi i "mlodzi aktywisci" musza spuscic troche pary w kierunku Ameryki. Moja rada: Wezcie ruszcie dupy i pozbierajcie papierki na ulicach polskich miast, bedzie wiecej pozytku. Ameryka sobie poradzi. Moj drogi - z calym szacunkiem, ale ktos kto jest w Polsce wie lepiej na kogo glosowac i kto jest lepszy, czyzbys o tym nie wiedzial? Po prostu taka osoba z Polski patrzy bardziej obiektywnie na Hameryke niz my mieszkajacy tutaj osobnicy W ogole narod nasz slynie z tego, ze my znamy sie na wszystkim jak malo kto. I dotyczy to wszystkiego nie tylko polityki. Do szalu doprowadzaja mnie hasla typu (tu bedzie orginalna wypowiedz): "To po co Pani taki szajs kupila? To sie psuje, servis drogi, i ten kolor taki dziwny - trza bylo cosik czarnego co malo pali, potem by sie szybko sprzedalo." Dla niewtajemniczonych powiem, ze owym szajsem jest lexus suv. I na nic zdaja sie moje zapewnienia, ze to MOJ samochod, JA place za paliwo i to MNIE sie podoba kolor a samochod nigdzie nie bedzie sprzedawany - otoz nie - nasz rodak wie lepiej co dla mnie dobre Jak ja to lubie... Ja beda zainteresowane osoby to chetnie przytocze wiecej wypowiedzi moich klientow i dobrych rad oczywiscie. Paragraf dotyczacy Polski i tego aby wziac sie do roboty - hitem dnia
Jackie Napisano 25 Września 2008 Zgłoś Napisano 25 Września 2008 Gdybym miała przytoczyć podobne rady, które słyszę non-stop odkąd sie tu sprowadziliśmy, nie starczyłoby mi życia Najzabawniejsza z nich tyczy nie mnie, ale znajomej. 5 lat temu zostaliśmy zaproszeni na imprezę do koleżanki, która kupiła mieszkanie w b. kolorowej dzielnicy. Koleżanka nie ma dzieci i wisi jej czy w okolicy są dobre szkoły, wiele czasu w domu nie spędza, a chciała i kupiła mieszkanie b. tanio. Jeden z gości na imprezie nie omieszkał ze śmiechem jej wytknąć, że mieszka na "murzynowie" i że on osobiście za żadne skarby świata nie chciałby tam sie przeprowadzić. Jakże subtelnie Pikanterii sprawie dodaje fakt, że ni w pięć ni w dziewięć, jakieś 2-3 lata temu "murzynowo" zaczęło się gwałtownie gentryfikować i w tej chwili sprowadzają się tam w większości yuppies. Jest to jedno z niewielu miejsc koło Chicago, gdzie ceny nieruchomości poszły w górę (i wciąż idą) zamiast spaść. Jest szansa, że koleżanka zarobi naprawdę kupę kasy na mieszkaniu. Komentator mieszka za to w walącej się chałupie która w zasadzie nadaje się do rozbiórki - za to w okolicy gdzie jest biało i są Polacy
sly6 Napisano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Napisano 26 Września 2008 A jednak debata sie dzis odbedzie: http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/09/26...ippi/index.html
Jim Beam Napisano 26 Września 2008 Zgłoś Napisano 26 Września 2008 Moj drogi - z calym szacunkiem, ale ktos kto jest w Polsce wie lepiej na kogo glosowac i kto jest lepszy, czyzbys o tym nie wiedzial? Wiem az za dobrze. Pozdrawiam i zycze milego weekendu.
Magnum Napisano 27 Września 2008 Zgłoś Napisano 27 Września 2008 Jak wrażenia po debacie? Powiem tyle że dla mnie był tu remis - co jest porażką McCaina. W omawianych sprawach McCain powinien wygrać ale tego nie wykorzystał. Obama pokazywał inteligencję tym, że proponuje dialog - mówiąc że zgadza się z McCainem w niektórych sprawach właśnie sygnalizuje dialog a on zawsze jest lepszy niż walka.. Teraz tylko Biden zjedzie Palin w czwartek bez problemu
cavscout Napisano 27 Września 2008 Zgłoś Napisano 27 Września 2008 Teraz tylko Biden zjedzie Palin w czwartek bez problemu You wish
Jackie Napisano 27 Września 2008 Zgłoś Napisano 27 Września 2008 Jak dla mnie debata "bez jaj". Powiedzieli co już wszyscy wiedzą Nie jestem zdania, że powinno być jak w studio telewizyjnym w Polsce, ale trochę życia by sie przydało
sly6 Napisano 27 Września 2008 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2008 za to powiedzieli na temat Polski a co do debaty to specjalnie wstalem o 3:00 aby zobaczyc to w CNN
Magnum Napisano 27 Września 2008 Zgłoś Napisano 27 Września 2008 Jak dla mnie debata "bez jaj". Powiedzieli co już wszyscy wiedzą Nie jestem zdania, że powinno być jak w studio telewizyjnym w Polsce, ale trochę życia by sie przydało Bo debaty są dla niezdecydowanych Heh mi się bardziej podobały debaty w Polsce w 2007 You wish chcesz się założyć? http://pl.youtube.com/watch?v=L8__aXxXPVc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.