KW Napisano 12 Września 2009 Zgłoś Napisano 12 Września 2009 Dziekuje Wam bardzo za odpowiedz.Czy mozecie mi jeszcze podac dokladny adres service center w Chicago gdzie wysylam papiery lub gdzie go moge znalesc? znalezc mozna przy instrukacjach: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00045f3d6a1RCRD mozesz wyslac poczta, za potwierdzeniem odbioru, na odres: USCIS P.O. Box 805887 Chicago, IL 60680-4120 albo kurierem na USCIS Attn: AOS 131 South Dearborn - 3rd Floor Chicago, IL 60603-5520 zanim wyslesz zrob kopie calego pakietu! nigdy nie odsylaj im oryginalow dokumentow innych niz wnioski np aktu urodzenia albo I-94
ela-ogonek Napisano 14 Września 2009 Zgłoś Napisano 14 Września 2009 Witam mam pytanie w sprawie I-131, jezeli jestem w stanach na wizie K1 to moj Class of Admission jest K1 czy cos innego w czesci pierwszej, i w czesci drugiej wybieram opcje A cz D do Application type będę wdzięczna za pomoc
akma Napisano 14 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Września 2009 Witam mam pytanie w sprawie I-131, jezeli jestem w stanach na wizie K1 to moj Class of Admission jest K1 czy cos innego w czesci pierwszej Tak, Class of Admission to po prostu rodzaj wizy, na której wjechaliśmy do USA. i w czesci drugiej wybieram opcje A cz D do Application type będę wdzięczna za pomoc D
ela-ogonek Napisano 14 Września 2009 Zgłoś Napisano 14 Września 2009 Jeszcze jedno pytanko czy konieczne jest pisanie cover letter do I-131 po co gdzie na jak dlugo lece do Polski, czy duzo trzeba tam pisac czy tylko krotko zwiezle i na temat
akma Napisano 14 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 14 Września 2009 Ja nie pisałam cover letter do I-131. W tym formularzu wypełniałam tylko Part 1, 2, 3 (w part 3 tylko punkty 1, 2 i 3), part 7 i 8.
pelasia Napisano 14 Września 2009 Zgłoś Napisano 14 Września 2009 mam pytanko i dziekuje z gory za odpowiedz. co wpisac w I-765 14. manner of last entry:? przyjechalam do stanow na work and travel powinnam wpisac exchange student, czy temporary worker?
alacranita Napisano 18 Września 2009 Zgłoś Napisano 18 Września 2009 Mam pytanie do Pani Kariny: Jestem juz przy koncu wypelniania calego pakietu na AOS. Przyjechalam na wizie turystycznej, zmienilam na studencka i obecnie mam D/S. Maz jest obywatelem. Przygotowalam: I-130 I-131 I-485 I-765 G-325a (i tu pytanie - ile kopii trzeba wyslac? niektorzy pisza o 4 identycznych, inni ze tylko 1) I-864 (mamy joint sponsora, wiec rozne 2 kopie) Koperta zaklejona z I-693 Drugie pytanie - ile zdjec musimy przygotowac? Oraz ostatnie - czy dokumenty, ktore wymienilam, to juz wszystkie w naszej sytuacji? Z gory dziekuje serdecznie za pomoc.
marla Napisano 19 Września 2009 Zgłoś Napisano 19 Września 2009 Witam wrocilam z kolejnym pytaniem z ktorym sie borykam. Kochani pomozcie.Do dokumentow dolaczam moje rozliczenia podatkowe pomimo tego ze pracowalam nielegalnie co w zwiazku z tym wypelniam w pytaniu 24 ;a,b ? co to jest current income- czy jest to dochod z tego czy z poprzedniego roku ktory, przedstawiony jest na rozliczeniu podatkowym?Pozdrawiam.
irma Napisano 21 Września 2009 Zgłoś Napisano 21 Września 2009 Dokladnie sledze zamieszczane posty, jednak nie znalazlam informacji dotyczacych mojego problemu. Po slubie z obywatelem zamierzam uregulowac swoj pobyt w USA (Adjustment of Status). Moj przyszly maz ma niewystarczajace dochody i wiem, ze bedzie potrzebny dodatkowy sponsor. Ja wjechalam do US ponad 10 lat temu na wizie turystycznej i obecnie mam zaliczone 10 lat placenia podatkow i SS (na moj SSN). Czy w zwiazku z tym bedzie wymagany dodatkowy sponsor? Pozdrawiam, Irma
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.