KW Napisano 15 Października 2009 Zgłoś Napisano 15 Października 2009 A wiec, tydzien temu dostalem GC, a 2 tygodnie temu EAD card. W paszporcie dalej mam wpiete I-94 i teraz zastanawiam sie, czy ja te EAD card i I-94 powinienem sam oddac (w zadnej korespondencji o tym nie wspomnieli), czy nic sie nie martwic i poprostu zatrzymac na pamiatke? Kiedys gdzies wyczytalem, ze podczasz interview zabieraja i EAD, i I-94, wiec stad moje watpliwosci.Z gory dzieki za odpowiedzi. mi nic nie zabrali na interview EAD bediesz musial oddac podczas przysiegi na obywatelstwo I-94 bediesz mial na pamiatke
KW Napisano 15 Października 2009 Zgłoś Napisano 15 Października 2009 2. w formularzu I-864 w punkcie 23. My current individual annual income is: tzn. obecny roczny dochod, czyli ile maz rocznie teraz zarabia - bedzie to mial na liscie od pracodawcy 3. ostatnio udalam sie do pobliskiej agencji ktora m.in.: zajmuje sie wypelnianiem papierow na zielona karte, i dowiedzialam sie iz musze do paierow dolaczyc zaswiadczenie o niekaralnosci i tym samym im zaplacic za to, co oni zalatwiaja przez konsulat polski w NY dla mnie 120$ oraz w miejscowym wydziele bodajze kryminalnym (czy jakos tak - nie wiem) dla mojego meza 80$ = 200$. nigdy o czyms takim nie slyszalam, ani nie widzialam we wnioskach aby bylo wymagane ale nie wiem na pewno zasadniczo to USCIS samo robi FBI check i sprawdza sobie twoja historie kryminalna moze ktos potwierdzi
Saka Napisano 15 Października 2009 Zgłoś Napisano 15 Października 2009 EAD bediesz musial oddac podczas przysiegi na obywatelstwoI-94 bediesz mial na pamiatke Ok, wiec EAD mi wygasa rok przed GC, to czy musze EAD odnawiac, czy tylko zaarchiwizowac do momentu gdy bede chcial zostac obywatelem? PS. Musze wyciagnac EAD z portfela w takim razie, bo jak kiedys to beda chcieli to lepiej nie zgubic, a wkoncu sama GC to pozwolenie na prace
ct84 Napisano 15 Października 2009 Zgłoś Napisano 15 Października 2009 Dzieki serdeczne za tak szybkie odpowiedzi na moje pytania Tak tez myslalam, ze z tym zaswiadczeniem o niekaralnosci o jakis podstep i chce poprostu wyciagnac pieniadze od ludzi nie zorientowanych w temacie - ale ja do nich nie naleze dzieki temu forum w sumie i tak nie skorzystalabym z uslug owej agencji, bo sama tzn. z pomoca forum rozgryze ten papierkowy zawrot glowy. Jeszcze raz dziekuje, odezwe sie wkrotce
sly6 Napisano 16 Października 2009 Zgłoś Napisano 16 Października 2009 ct84 to jest wlasnie zycie,,jedni Ci pomoga i Cie nie orzna a drudzy jak zobacza ze cos jest nie tak wtedy stracisz czas,kase ....smutne ale takie jest zycie nie ktorych osoby ze w duzej mierze popadaja na takie osoby....
basha1 Napisano 16 Października 2009 Zgłoś Napisano 16 Października 2009 Pytanie do formularza I-756 11. Have you ever applied for employment authorization form USCIS? Wjechalam ostatnio # lata temu) na wizie B1/B2, pozniej zmienilam status na F1 i obecnie mój status to "overstayed F1", ale posiadam SSN, poniewaz kilka lat wczesniej mialam wize J1 przez kilka miesięcy, czy to znaczy ze mam zaznaczyc "YES".... ? i dołączyć kopie SSN i nieważnej już J1 sprzed lat? Czy może to nie jest to samo co "employment authorization from USCIS" ? Czy ktoś zna odpowiedz na moje pytanie...?
ela-ogonek Napisano 16 Października 2009 Zgłoś Napisano 16 Października 2009 Witam kolejne z pytan do formy I-765 jezeli chodzi o moje eligibility categories to jest C9 bedac na wizie K1 z gory dziekuje za pomoc
KW Napisano 17 Października 2009 Zgłoś Napisano 17 Października 2009 Tak Jesli wysylasz wniosek o pozwolenie na prace I-769 razem z calym pakietem AOS to powolujesz sie na C9 adjustment applicant
ct84 Napisano 19 Października 2009 Zgłoś Napisano 19 Października 2009 No to wrocilam z moimi kolejnymi dziwnymi pytaniami otoz, przestudiowalam wlasnie kilka tematow na temat I-864 i w koncu nie wiem czy aplikacje ta musi podbijac Notary Public czy tez nie? Bo w jednym poscie wyczytalam, ze musi, natomiast w kolejnym wyczytalam iz nie musi???? I jeszcze jedno : czy mozecie mi powiedziec co mam wpisac obok : Country of Domicile ? (I-864 Part 4, p. 15) nie wiem konkretnie o co im chodzi?
Saka Napisano 19 Października 2009 Zgłoś Napisano 19 Października 2009 Ten pkt odnosi sie do kraju zamieszkania twojego sponsora, wiec zapewne USA.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.