Skocz do zawartości

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem Usa

akma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A wiec, tydzien temu dostalem GC, a 2 tygodnie temu EAD card. W paszporcie dalej mam wpiete I-94 i teraz zastanawiam sie, czy ja te EAD card i I-94 powinienem sam oddac (w zadnej korespondencji o tym nie wspomnieli), czy nic sie nie martwic i poprostu zatrzymac na pamiatke? Kiedys gdzies wyczytalem, ze podczasz interview zabieraja i EAD, i I-94, wiec stad moje watpliwosci.

Z gory dzieki za odpowiedzi.

mi nic nie zabrali na interview

EAD bediesz musial oddac podczas przysiegi na obywatelstwo

I-94 bediesz mial na pamiatke :)

• Odpowiedzi 752
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
2. w formularzu I-864 w punkcie 23. My current individual annual income is:

tzn. obecny roczny dochod, czyli ile maz rocznie teraz zarabia - bedzie to mial na liscie od pracodawcy

3. ostatnio udalam sie do pobliskiej agencji ktora m.in.: zajmuje sie wypelnianiem papierow na zielona karte, i dowiedzialam sie iz musze do paierow dolaczyc zaswiadczenie o niekaralnosci i tym samym im zaplacic za to, co oni zalatwiaja przez konsulat polski w NY dla mnie 120$ oraz w miejscowym wydziele bodajze kryminalnym (czy jakos tak - nie wiem) dla mojego meza 80$ = 200$.

nigdy o czyms takim nie slyszalam, ani nie widzialam we wnioskach aby bylo wymagane

ale nie wiem na pewno

zasadniczo to USCIS samo robi FBI check i sprawdza sobie twoja historie kryminalna

moze ktos potwierdzi

Napisano
EAD bediesz musial oddac podczas przysiegi na obywatelstwo

I-94 bediesz mial na pamiatke :)

Ok, wiec EAD mi wygasa rok przed GC, to czy musze EAD odnawiac, czy tylko zaarchiwizowac do momentu gdy bede chcial zostac obywatelem?

PS. Musze wyciagnac EAD z portfela w takim razie, bo jak kiedys to beda chcieli to lepiej nie zgubic, a wkoncu sama GC to pozwolenie na prace :)

Napisano

Dzieki serdeczne za tak szybkie odpowiedzi na moje pytania ;) Tak tez myslalam, ze z tym zaswiadczeniem o niekaralnosci o jakis podstep i chce poprostu wyciagnac pieniadze od ludzi nie zorientowanych w temacie - ale ja do nich nie naleze dzieki temu forum :) w sumie i tak nie skorzystalabym z uslug owej agencji, bo sama tzn. z pomoca forum :D rozgryze ten papierkowy zawrot glowy. Jeszcze raz dziekuje, odezwe sie wkrotce :)

Napisano

ct84 to jest wlasnie zycie,,jedni Ci pomoga i Cie nie orzna a drudzy jak zobacza ze cos jest nie tak wtedy stracisz czas,kase ....smutne ale takie jest zycie nie ktorych osoby ze w duzej mierze popadaja na takie osoby....

Napisano

Pytanie do formularza I-756

11. Have you ever applied for employment authorization form USCIS?

Wjechalam ostatnio # lata temu) na wizie B1/B2, pozniej zmienilam status na F1 i obecnie mój status to "overstayed F1", ale posiadam SSN, poniewaz kilka lat wczesniej mialam wize J1 przez kilka miesięcy, czy to znaczy ze mam zaznaczyc "YES".... ? i dołączyć kopie SSN i nieważnej już J1 sprzed lat? Czy może to nie jest to samo co "employment authorization from USCIS" ?

Czy ktoś zna odpowiedz na moje pytanie...?

Napisano

No to wrocilam ;) z moimi kolejnymi dziwnymi pytaniami :) otoz, przestudiowalam wlasnie kilka tematow na temat I-864 i w koncu nie wiem czy aplikacje ta musi podbijac Notary Public czy tez nie? Bo w jednym poscie wyczytalam, ze musi, natomiast w kolejnym wyczytalam iz nie musi???? :)

I jeszcze jedno : czy mozecie mi powiedziec co mam wpisac obok : Country of Domicile ? (I-864 Part 4, p. 15) nie wiem konkretnie o co im chodzi?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...