_mati_ Napisano 18 Października 2010 Zgłoś Napisano 18 Października 2010 gosc poszukaj w moich postach z 2 miesiecy ostatnich plus Kariny jak kto wpisac ,i jak jest ze statustem takiej osobymati a Ty masz nadal wazny status?moze na tym visajourney cos wiecej pisze,jak na innych forach podobnych Nie, ja nie mam juz niestety waznego statusu. Szukalam na visajourney, ale nic wiecej nie znalazlam...
ona24 Napisano 18 Października 2010 Zgłoś Napisano 18 Października 2010 wielkie dzieki za odpowiedzi.a mam jeszcze pytanie.czy jesli moj maz byl kiedys wspolsponsorem dla swojej mamy to trzeba to napisac w formie I-130 part D pkt.2 Have you ever before filed a petition for this or any other alien? i czy wszystkie dokumenty musze wyslac w oryginalach np. I-94,Naturalization Certificate meza itd.,akty urodzenia z polski?czy sa jakies dokumenty ktore wysylam kopie (mam nadzieje ze paszportu nie musze im wysylac )
dan Napisano 26 Października 2010 Zgłoś Napisano 26 Października 2010 Witam!! Bardzo ciekawy temat, strasznie duzo formalnosci i dokumentow, no coz... Moje pytanie jest takie: ( hipotetycznie ) biore slub z obywatelka ( juz nie rezydentka ) USA, to po jakim czasie moge zaczac kwalifikowac sie na oplaty za studia dla Rezydentow? (sa nawet 4-5 krotnie mniejsze niz dla International ). Jest jakis czas, ktory trzeba odczekac czy wystarczy miec certyfikat malzenstwa? Zalezy to od uczelni? Dzieki za wszelkie odpowiedzi!!
PiterTS Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 witam. moje pytanie jest nastepujace. wyslalem jakis czas temu I 130 i dostalem notice of action.... aktualnie dosylam I485 .... na jaki adres mam dokumenty obecnie wyslac ?? uscis po box 805887 chicago il 60680-4120 ???? dzikeuje
sly6 Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 dan a moze Ty mylisz rezydeture stanu od GC ,,bo czasami takie roznice sa tez wazne i brane pod uwage ,,bo sa osoby nielegalne ale zyjace jakis czas w stanie i moga miec znizke ... tak wiec dowiedz sie dobrze na uniwerku
PiterTS Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 witam. moje pytanie jest nastepujace. wyslalem jakis czas temu I 130 i dostalem notice of action.... aktualnie dosylam I485 .... na jaki adres mam dokumenty obecnie wyslac ?? uscis po box 805887 chicago il 60680-4120 ???? dzikeuje czy ten adres jest poprawny ? czy wysylac na inny ??
ona24 Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 a czy ktos odpowie na moje pytania?
gosc Napisano 28 Października 2010 Zgłoś Napisano 28 Października 2010 wielkie dzieki za odpowiedzi.a mam jeszcze pytanie.czy jesli moj maz byl kiedys wspolsponsorem dla swojej mamy to trzeba to napisac w formie I-130 part D pkt.2 Have you ever before filed a petition for this or any other alien?i czy wszystkie dokumenty musze wyslac w oryginalach np. I-94,Naturalization Certificate meza itd.,akty urodzenia z polski?czy sa jakies dokumenty ktore wysylam kopie (mam nadzieje ze paszportu nie musze im wysylac ) Hej. Wydaje mi sie ze nie, bo to byl tylko wspolsponsor a nie skladajacy petycje. Z tego co wyczytalam w instrukcjach to prosza o same kopie. Ewentualnie pozniej moga zazadac oryginalu. Ja przynajmniej wysylam kopie i mam nadzieje ze bedzie ok.
ona24 Napisano 28 Października 2010 Zgłoś Napisano 28 Października 2010 Tylko ze parenascie postow wyzej ktos napisal ze teraz wysyla sie oryginaly wiec juz sama nie wiem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.