kzielu Napisano 22 Marca 2012 Zgłoś Napisano 22 Marca 2012 Mozesz wyjechac od razu. Jedyne na co musisz uwazac to ile czasu jestes poza US.
sly6 Napisano 22 Marca 2012 Zgłoś Napisano 22 Marca 2012 I teraz masz prawa i obowiazki rezydenta USA i na to zwroc juz uwage.. Ile mozesz byc po za USA,itd
Nowa Napisano 22 Marca 2012 Zgłoś Napisano 22 Marca 2012 dzieki, poprawiliscie mi humor ;-) jade na miesiac, na Wielkanoc, odwiedzic rodzinke bo dawno sie nie widzielismy. Jak wroce zaczne szukac pracy, zalatwiac ssn itd. Dzieki raz jeszcze! milego dnia :-)
kzielu Napisano 22 Marca 2012 Zgłoś Napisano 22 Marca 2012 Po SSN to lepiej idz juz - jeden formularz i wizyta w depresyjnym miejscu i za niecale dwa tygodnie dostaniesz karte poczta. Mniej klopotow pozniej.
Joyanna Napisano 24 Marca 2012 Zgłoś Napisano 24 Marca 2012 Nowa ja zlozylam wniosek na SS i w ciagu 5 dni roboczych mi przyslali.Wiec spokojnie mozesz przed wyjazdem isc wyrobic i bedzie z glowy.
Joyanna Napisano 28 Marca 2012 Zgłoś Napisano 28 Marca 2012 dzis przyszla moja Zielona karta :D bardzo sie ciesze,w koncu relaks i spokoj na dwa lata az do odnowy szybko przyszla,wczoraj minal tydzien od interview a dzis juz kartka jest czas chyba zaczac pracy szukac Jeszcze raz dziekuje wam za wszystkie porady i pomoce.
sly6 Napisano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 1 Kwietnia 2012 Ty jestes w Polsce a Twoj maz wysyla papiery w USA na Ciebie i potem dalej czekasz
basia1983 Napisano 6 Maja 2012 Zgłoś Napisano 6 Maja 2012 witam, Mam kilka pytan. pomagam znajomej w papierkowej pracy w sprawie uregulowania jej statusu. Sytuacja wyglada nastepujaco: Maria przyjechala tu 12 lat temu z corka (i jej partnerem, ojcem - obecnie nie sa juz razem). Wspolnie maja 2 dzieci, jedno urodzilo sie w USA, wiec jest tu legalnie, a drugie w Argentynie i nie ma uregulowanego statusu. Maria i jedna corka sa tu nie legalnie (corka w tym roku konczy 18 lat). Przyjechaly tu na I-94, ktore wydane bylo na 3 miesiace. Maria jest juz po slubie (z amerykaninem). Rozumujac - obecny maz Marii moze sie rowniez starac o Green Card dla jej corki. Jesli tak to jakie papiery maja byc wypelnione na corke i jakie sa koszty? Dla zony przygotowujemy nastepujace I-130, I-485, I-864, I-693, G-325A, I-765. One sa/beda sponsorowane przez pracodawce meza, gdyz nie maja wymaganych dochodow. Od czego jest najlepiej zaczac (poza badaniami, bo juz dzwonimy po lekarzach sprawdzajac koszt)? I kiedy moga sie starac driver l. i SSN ? dzieki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.