Skocz do zawartości

Wiza K1 Same Zmartwienia

puma01

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 460
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ambasada i DHL dzialaja bardzo szybko, przy wpisywaniu nr przesylki jeszcze takiej nie bylo w systemie, a kilka godzin pozniej juz ja mialem dostarczona :)

Co do papierow to pani zabrala wyciag z konta i list od pracodawcy i to wszystko.

Napisano

Ja ma pytanie właśnie odnośnie konta bankowego mojego narzeczonego. Czy wystarczy jeśli dostanie z banku zaświadczenie, na którym będą informacje kiedy zostało otwarte, ile pieniędzy ogólnie przeszło przez rachunek w ciągu ostatniego roku i stan obecny konta, czy też musi wziąć wyciąg z całego ostatniego roku miesiąc po miesiącu jakie transakcje były wykonywane? Co Wy dostarczaliście do ambasady?

Napisano

Powiem tak, samej mi się wierzyć nie chce, ale dzisiaj dostałam kolejną kopertę z ambasady - z datą interview.

Nasze NOA2 ma Notice Date na 8 VI, listy tytułowe są z datą 12 VI ( i mój i narzeczonego), pakiet dostałam 17go i odesłałam 18go. A dzisiaj (22go VI) przyszedł do mnie Invitation letter. Po prostu nie spodziewałam się tego - i nie przeczę, że jestem bardzo bardzo szczęśliwa ;)

Teraz, jak to zwykle ja, będę się martwić o wyniki badań, o interview mojego narzeczonego i oczywiście o swoje. A w między czasie (abym za mało do martwienia się nie miała) - obrona :)

Napisano

Hey, hey

Sluchajcie bardzo prosze napiszcie czy nie mieliscie zadnych opoznien jesli chodzi o interview w zwiazku z wiza narzeczenska. Czy jesli zaprosili was na 9.00 to wszystko bylo na czas? I jak długo trwalo okazywanie formalnosci urzednikowi? Akurat tego dnia, gdy bede miala interview mam tez cos waznego do zalatwienia i boje sie, ze nie zdaze, wiec dajcie znac ;) Nie chce przekladac terminu, bo nie wiem kiedy wyznaczyli by mi nastepna date???

Napisano

U mnie trwalo to z 1h, wiec szlo szybko, a bylem 5 ;) Wejsc zawsze mozesz wczesniej (ja bylem wczesniej ze 30min), bierzesz numerek z okienka 10 (chyba), pozniej wolaja cie do 8 lub 9, gdzie wertuja dokumenty i biora co chca, po czym udajesz sie do kasy (okeinko nr 1), a na koniec czekasz na rozmowe z konsulem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...