EMER Napisano 22 Marca 2010 Zgłoś Napisano 22 Marca 2010 z ostatniej chwili....wlasnie wjezdzajac do USA na lotnisku dowiedzialam sie ze moga mnie nie wpuscic , bo "oklamalam" ich ostatnim i przedostatnim razem , a mianowicie oni wcale nie licza okresu 6 miesiecy ktore daja , ale czas jaki deklarujesz przy wjezdzie. Ja deklarowalam 2 miesiace a zostalam 6 i urzednik mi powiedzial ze ja ich oklamalam...tlumaczylam ze ...poprostu bedac tutaj zmienialam zdanie, a nadmieniam ze przyjechalam do przyjaciela . Nic a nic go to nie obchodzilo , powiedzial ze oklamalam ich i w konsekwencji tego moj wjazd wisial na wlosku , finalnie dostalam wize I-94 na niecaly miesiac....
Rademedes Napisano 23 Marca 2010 Zgłoś Napisano 23 Marca 2010 w oparciu o te informacje, moze trzeba zbudowac nowa teorie, ze nie wazne co sie wpisze we wniosku wizowym, ale co sie deklaruje na granicy, jakby nie patrzec, to oni zawsze tam cos stukaja po tych swoich kompach
gal Napisano 23 Marca 2010 Zgłoś Napisano 23 Marca 2010 Jak tez rowniez co bardzo czesto powtarzane jest na forum NIE KLAMAC!
EMER Napisano 23 Marca 2010 Zgłoś Napisano 23 Marca 2010 przeciez nie klamalam , a postanowilam wykorzystac max. 6 miesiecy ktore mi dali na I-94, czy to bylo klamstwo , a wize dostalam juz dawno na 10 lat i jestem juz tutaj siodmy raz.
Saka Napisano 23 Marca 2010 Zgłoś Napisano 23 Marca 2010 Ja podejrzewam, ze to ich taki test, aby sprawdzic wiarygodnosc podrozujacego. Wkoncu ile turystycznie mozna pozostac w USA? 1, 2, 3 tygodnie? Ale kogo stac na 6 miesiecy!? PS. Ciekawe czy dostaniesz nastepna wize w przyszlosci.
Rademedes Napisano 23 Marca 2010 Zgłoś Napisano 23 Marca 2010 PS. Ciekawe czy dostaniesz nastepna wize w przyszlosci. tez mnie to ciekawy, ale mysle, ze jesli teraz nie zostanie dluzej niz I-94 to nie powinno byc problemu, moze znowu jakies maglowanie na granicy, ale tez nie jest to jakis pewnik
pacio177 Napisano 6 Września 2011 Zgłoś Napisano 6 Września 2011 witam.Moglby mi ktos powiedziec jak sprawdzic na ile mam wbity pobyt w usa ? bo mam 2 pieczatki w paszporcie i obie z datami wlotu czyli 4 wrzesien i nie wiem czy to jest dobrze
makdonald Napisano 6 Września 2011 Zgłoś Napisano 6 Września 2011 paciu : JEST DOBRZE (nadgorliwych urzednikow mozna spotkac nawet w hameryce) p.s. a bedzie jeszcze lepiej
pelasia Napisano 6 Września 2011 Zgłoś Napisano 6 Września 2011 pacio177 zwroc uwage na biala karteczke I94 i tam powinna byc, wyraznie na pieczatce ( lub mniej wyraznie) data do kiedy mozesz zostac. Pozdr.
pacio177 Napisano 6 Września 2011 Zgłoś Napisano 6 Września 2011 mam owalna pieczatke , identyczna jak ta wbita na wizie i jest w srodku tej owalnej pieczatki data SEP 04 2011 czerwona czcionka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.