Skocz do zawartości

Egzamin Na Obywatelstwo Po Nowemu

dareknow0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja jestem Polka, mieszkajaca w Usa z nazwiskiem pochodzenia austriackiego i mi nie przeszkadza, ze Amerykanie nawet wypowiedziec go porawnie nie umieja :)

Mojego też nie potrafią wymówić poprawnie, przestałam zresztą o to walczyć dawno temu. Wystarczy że nie łamią sobie na nim języka i że każdy wymawia je tak samo, więc nie ma zamieszania.

• Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Wołali na niego w wojsku "alphabet", jestem w stanie zrozumieć że mógł mieć dość.

LOL, Jackie!

PS Nigdy nie zapomne miny chlopaka amerykanskiego ktory probowal odczytac "Grzegorz" Ten Grzegorz dzisiaj nazywa sie nie oficjalnie Greg.

Napisano

gratulacje gocharynka!!to juz ostatni etap :) i masz go za soba - gratulacje.

Co do zmiany nazwiska, to skoro sa przepisy ktore pozwalaja na taka zmiane - to ludziska tak robia i tyle. Ja przyzwyczajam sie, ze musze przeliterowac swoje nazwisko aby nie robiono bledow i tyle hahahaha...imie zreszta tez :blink:

Napisano

a ja literuje swoje nazwisko jako taka juz normalnosc :)

co do zmiany nazwiska to jak mozna to kazdy ma swoja wole .

a ze za tym ida inne sprawy to chyba kazdy o tym wie?

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja tez mam zamiar sie do tego zabrac, czy ktos wam pomagal z tym wszystkim tzn czy ktos wypelnial wam dokumenty? i wogole, bo ja nawet nie wiem od czego mam zaczac , czy ktos z okolic chicago zadawal w ostatnim czasie?

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam! Ja zdawalem wczoraj. Dokumenty wypelnialem sam i przy pomocy forumowiczow. Wszystko poszlo bardzo gladko. Pytania na interview bardzo proste. Zdanie do napisania i przeczytania jeszcze prostsze. IO pochodzenia polskiego byl bardzo mily, wszystko trwalo ok 15 min, pozniej ok. godziny czekanie na list z data przysiegi. Dzieki. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...