Jackie Napisano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2011 A ja jestem Polka, mieszkajaca w Usa z nazwiskiem pochodzenia austriackiego i mi nie przeszkadza, ze Amerykanie nawet wypowiedziec go porawnie nie umieja Mojego też nie potrafią wymówić poprawnie, przestałam zresztą o to walczyć dawno temu. Wystarczy że nie łamią sobie na nim języka i że każdy wymawia je tak samo, więc nie ma zamieszania.
katlia Napisano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2011 Wołali na niego w wojsku "alphabet", jestem w stanie zrozumieć że mógł mieć dość. LOL, Jackie! PS Nigdy nie zapomne miny chlopaka amerykanskiego ktory probowal odczytac "Grzegorz" Ten Grzegorz dzisiaj nazywa sie nie oficjalnie Greg.
wow Napisano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2011 gratulacje gocharynka!!to juz ostatni etap i masz go za soba - gratulacje. Co do zmiany nazwiska, to skoro sa przepisy ktore pozwalaja na taka zmiane - to ludziska tak robia i tyle. Ja przyzwyczajam sie, ze musze przeliterowac swoje nazwisko aby nie robiono bledow i tyle hahahaha...imie zreszta tez
sly6 Napisano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2011 a ja literuje swoje nazwisko jako taka juz normalnosc co do zmiany nazwiska to jak mozna to kazdy ma swoja wole . a ze za tym ida inne sprawy to chyba kazdy o tym wie?
daro833 Napisano 5 Maja 2011 Zgłoś Napisano 5 Maja 2011 ja tez mam zamiar sie do tego zabrac, czy ktos wam pomagal z tym wszystkim tzn czy ktos wypelnial wam dokumenty? i wogole, bo ja nawet nie wiem od czego mam zaczac , czy ktos z okolic chicago zadawal w ostatnim czasie?
sly6 Napisano 5 Maja 2011 Zgłoś Napisano 5 Maja 2011 a jak znasz jezyk angielski ? mozesz zaczac od strony rzadowej http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000b92ca60aRCRD
daro833 Napisano 9 Maja 2011 Zgłoś Napisano 9 Maja 2011 angielski tak sbie tylko do dogadania sie , a pisanie to juz odpada a slyszalem ze na egzaminie tzeba cos tez napisac
sly6 Napisano 9 Maja 2011 Zgłoś Napisano 9 Maja 2011 a no trzeba znac jezyk-pisac... a ile masz lat?czy sie uczysz jezyka?
miro77 Napisano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2011 Witam! Ja zdawalem wczoraj. Dokumenty wypelnialem sam i przy pomocy forumowiczow. Wszystko poszlo bardzo gladko. Pytania na interview bardzo proste. Zdanie do napisania i przeczytania jeszcze prostsze. IO pochodzenia polskiego byl bardzo mily, wszystko trwalo ok 15 min, pozniej ok. godziny czekanie na list z data przysiegi. Dzieki. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.