ilya_ Napisano 26 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 19 godzin temu, ilon napisał: A mnie to bardziej zastanawia, ze ludzie po studiach, z doswiadczeniem, z 4 jezykami nie wpadna na to, ze wiza turystyczna sluzy do turystyki bo ludzie nie bardzo to wiedza... kto sie w PL czy gdzies tam w europie interesuje sprawami zatrudnienia w usa... myslisz ze np w PL ludzie z niesamowitym doswiadczeniem, ze znajomoscia jezykow, otwartym umyslem i fajna praca wiedzą jaka kategoria wizowa jest potrzebna do pracy w usa ? dziewczyna ma kaprys teraz pomieszkania na hawajach i nie wie co i jak...wiec zadala wstepne pytanie na forum....
ilon Napisano 26 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 No ale samo slowo 'turystyczna' chyba juz cos znaczy
KaeR Napisano 26 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 2 minuty temu, ilya_ napisał: myslisz ze np w PL ludzie z niesamowitym doswiadczeniem, ze znajomoscia jezykow, otwartym umyslem i fajna praca wiedzą jaka kategoria wizowa jest potrzebna do pracy w usa ? Jako posiadacz i byly posiadacz kilku wiz do USA, moge powiedziec, ze kilka minut z googlem i wszystko bylo jasne. Mialem zakuty leb, kiepska prace i znalem glownie jezyk polski. Pomimo obecnosci na forum, wiekszosc rzeczy sprawdzam sam i ewentualnie dopytuje na forum.
ilya_ Napisano 26 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 18 godzin temu, KaeR napisał: Jako posiadacz i byly posiadacz kilku wiz do USA, moge powiedziec, ze kilka minut z googlem i wszystko bylo jasne. Mialem zakuty leb, kiepska prace i znalem glownie jezyk polski. Pomimo obecnosci na forum, wiekszosc rzeczy sprawdzam sam i ewentualnie dopytuje na forum. dziewczyna ma kaprys teraz pomieszkania na hawajach i nie wie co i jak...wiec zadala wstepne pytanie na forum.... aby sie dowiedziec.....
KaeR Napisano 26 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 15 minut temu, ilya_ napisał: dziewczyna ma kaprys teraz pomieszkania na hawajach i nie wie co i jak...wiec zadala wstepne pytanie na forum.... aby sie dowiedziec..... Just sayin'.
Sparrow Napisano 17 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 Hej! Jest może na forum ktoś mieszkający na Hawajach? Najlepiej w honolulu. Jak jest ze znalezieniem zwykłej pracy, np. Beach attendant? Da się ze standardowej jak na prostą pracę pensji wynająć pokój i normalnie żyć, bez konieczności oszczędzania na wszystkim ?
katlia Napisano 17 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 Bedziesz musial oszczedzac na wszystkim - i na dodatek kupic samochod. Bo z praca jako beach attendant itp bedziesz zmuszony szukac pokoju daleko od plazy w suburbii i jakos musisz dojechac do tej parcy. Na Hawajach, zarobki $40,000 na jedna osobe na rok sa uwazane jako "very low income" A jako beach attendant itp, bedziesz zarabiac jakies $20, 000 na rok. Koszty zycia na Hawajach znacza ze mnostwo ludzi wraca z ulga po kilku latach na mainland. Jezeli mozesz liczyc tylko na te najgorsze prace, to albo przyjezdzaj na Hawaje z duzymi oszczednosciami, albo celuj na inne stany. Na Hawajach sie nie wyrobisz zarabiajac $10-$15 na godzine. http://www.hawaiinewsnow.com/story/38019260/40000-salary-now-considered-very-low-income-in-honolulu-per-new-federal-guidelines/
Sparrow Napisano 17 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 Ja myślałem tylko o pracy na początek, w każdym razie celuje w zawód programisty ostatecznie. Na początku myślałem o czymś prostym, żeby jakoś się zaklimatyzować. A wiesz może jak jest z odciąganym podatkiem? Przykładowo jak w ofertach pracy jest pokazane te 15 $ to ile z tego jest odciagane?
mola Napisano 17 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 15 minut temu, Sparrow napisał: Ja myślałem tylko o pracy na początek, w każdym razie celuje w zawód programisty ostatecznie. Na początku myślałem o czymś prostym, żeby jakoś się zaklimatyzować. A wiesz może jak jest z odciąganym podatkiem? Przykładowo jak w ofertach pracy jest pokazane te 15 $ to ile z tego jest odciagane? https://neuvoo.com/tax-calculator/?iam=&salary=15&from=hour&region=Hawaii
katlia Napisano 17 Listopada 2018 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2018 Jezeli masz wyksztalcenie/doswiadczenie w programowaniu, to szukaj od razy pracy w tej branzy. Nie ma sensu meczyc sie za minimum wage na start.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.