agatenka Napisano Czwartek o 17:56 Zgłoś Napisano Czwartek o 17:56 On 8/16/2025 at 10:18 AM, kzielu said: Global Entry - a dokladnie aplikacja na telefon. Robisz selfie po wyladowaniu i omijasz wszystkich (dodatkowy bonus to TSA Pre-Check jak sie wystapi o obydwa ale teraz wszyscy maja pre-check wiec czasami kolejka dla tych bez jest krotsza). Szczegolnie ulatwia zycie jak sie przyleci tylko z podrecznym (co mi sie zdarza niezwykle rzadko ale zdarza sie) bo wtedy nie czeka sie na bagaz zeby przelezc z nim przez customs. Kiedys po wyjsciu z samolotu z PL na ORD w 5 minut bylem na zewntatrz terminala (polecialem do Warszawy na 24h wiec to byla wyjatkowa podroz). Wait, whaaattt ?!? Jaka aplikacja?, jakie zdjecie? , nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje. Jak potulny baranek podążam za strzałeczkami global entry. Co takie zdjecie daje , przyspiesza cos? Cytuj
mcpear Napisano Czwartek o 18:44 Zgłoś Napisano Czwartek o 18:44 https://www.cbp.gov/travel/trusted-traveler-programs/global-entry/global-entry-mobile-application Nie musisz się odprawiać w kiosku a robisz to w aplikacji Cytuj
kzielu Napisano Czwartek o 23:19 Zgłoś Napisano Czwartek o 23:19 5 hours ago, agatenka said: Wait, whaaattt ?!? Jaka aplikacja?, jakie zdjecie? , nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje. Jak potulny baranek podążam za strzałeczkami global entry. Co takie zdjecie daje , przyspiesza cos? Ściągnij apke (tylko upewnij się że to ta od CBP a nie jakiś daje) i dalej już wszystko jest opisane - nie stoi się do kiosku jak pisze mcpear - co na lotniskach z ich dużą ilością nie jest jakimś znaczacym przyspieszeniem ale na naszym CVG gdzie jest jeden kiosk jak się nie siedzi na samym przedzie (a na $7k za bilet to mnie nie stać) to przyspiesza. Oni ja regularnie ulepszają, kiedyś działała tylko na kilku lotniskach, teraz chyba na wszystkich POE. Cytuj
mcpear Napisano Sobota o 17:23 Zgłoś Napisano Sobota o 17:23 Trzymamy. Dobrze że wczoraj nie leciałaś. https://tvn24.pl/tvnwarszawa/wlochy/warszawa-samolot-do-chicago-zawrocony-na-lotnisko-chopina-st8622910 Cytuj
kzielu Napisano Niedziela o 01:39 Zgłoś Napisano Niedziela o 01:39 8 hours ago, mcpear said: Trzymamy. Dobrze że wczoraj nie leciałaś. https://tvn24.pl/tvnwarszawa/wlochy/warszawa-samolot-do-chicago-zawrocony-na-lotnisko-chopina-st8622910 Wiadomo, Rolls Royce.... 1 Cytuj
andyopole Napisano Niedziela o 03:32 Zgłoś Napisano Niedziela o 03:32 1 godzinę temu, kzielu napisał: Wiadomo, Rolls Royce.... Wiadomo, GE! 1 Cytuj
truski27 Napisano Niedziela o 12:31 Zgłoś Napisano Niedziela o 12:31 Hello wiecie co jakoś dałam radę ale się zdziwiłam żadnej jeszcze kontroli bezpieczeństwa nie miałam ale Pani w okienku mówiła że czasami mogą wywołać z kolejki. Tylko miałam skanowanie paszportu, twarzy i palca i byłam u takiego Pana co sprawdził kartę pokładową i paszporty. O nic mnie się nikt nie pytał a ja się tyle naczytałam haha 1 Cytuj
andyopole Napisano Niedziela o 15:48 Zgłoś Napisano Niedziela o 15:48 Powodzenia! W którym stanie osiadlaś? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi