agatenka Napisano 17 godzin temu Zgłoś Napisano 17 godzin temu On 8/16/2025 at 10:18 AM, kzielu said: Global Entry - a dokladnie aplikacja na telefon. Robisz selfie po wyladowaniu i omijasz wszystkich (dodatkowy bonus to TSA Pre-Check jak sie wystapi o obydwa ale teraz wszyscy maja pre-check wiec czasami kolejka dla tych bez jest krotsza). Szczegolnie ulatwia zycie jak sie przyleci tylko z podrecznym (co mi sie zdarza niezwykle rzadko ale zdarza sie) bo wtedy nie czeka sie na bagaz zeby przelezc z nim przez customs. Kiedys po wyjsciu z samolotu z PL na ORD w 5 minut bylem na zewntatrz terminala (polecialem do Warszawy na 24h wiec to byla wyjatkowa podroz). Wait, whaaattt ?!? Jaka aplikacja?, jakie zdjecie? , nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje. Jak potulny baranek podążam za strzałeczkami global entry. Co takie zdjecie daje , przyspiesza cos? Cytuj
mcpear Napisano 16 godzin temu Zgłoś Napisano 16 godzin temu https://www.cbp.gov/travel/trusted-traveler-programs/global-entry/global-entry-mobile-application Nie musisz się odprawiać w kiosku a robisz to w aplikacji Cytuj
kzielu Napisano 12 godzin temu Zgłoś Napisano 12 godzin temu 5 hours ago, agatenka said: Wait, whaaattt ?!? Jaka aplikacja?, jakie zdjecie? , nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje. Jak potulny baranek podążam za strzałeczkami global entry. Co takie zdjecie daje , przyspiesza cos? Ściągnij apke (tylko upewnij się że to ta od CBP a nie jakiś daje) i dalej już wszystko jest opisane - nie stoi się do kiosku jak pisze mcpear - co na lotniskach z ich dużą ilością nie jest jakimś znaczacym przyspieszeniem ale na naszym CVG gdzie jest jeden kiosk jak się nie siedzi na samym przedzie (a na $7k za bilet to mnie nie stać) to przyspiesza. Oni ja regularnie ulepszają, kiedyś działała tylko na kilku lotniskach, teraz chyba na wszystkich POE. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi