Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
On 8/16/2025 at 10:18 AM, kzielu said:

Global Entry - a dokladnie aplikacja na telefon. Robisz selfie po wyladowaniu i omijasz wszystkich (dodatkowy bonus to TSA Pre-Check jak sie wystapi o obydwa ale teraz wszyscy maja pre-check wiec czasami kolejka dla tych bez jest krotsza). Szczegolnie ulatwia zycie jak sie przyleci tylko z podrecznym (co mi sie zdarza niezwykle rzadko ale zdarza sie) bo wtedy nie czeka sie na bagaz zeby przelezc z nim przez customs. Kiedys po wyjsciu z samolotu z PL na ORD w 5 minut bylem na zewntatrz terminala (polecialem do Warszawy na 24h wiec to byla wyjatkowa podroz).

Wait, whaaattt ?!? :wacko: 

Jaka aplikacja?, jakie zdjecie? , nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje. Jak potulny baranek podążam za strzałeczkami global entry. Co takie zdjecie daje , przyspiesza cos?  

Napisano
5 hours ago, agatenka said:

Wait, whaaattt ?!? :wacko: 

Jaka aplikacja?, jakie zdjecie? , nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje. Jak potulny baranek podążam za strzałeczkami global entry. Co takie zdjecie daje , przyspiesza cos?  

Ściągnij apke (tylko upewnij się że to ta od CBP a nie jakiś daje) i dalej już wszystko jest opisane - nie stoi się do kiosku jak pisze mcpear - co na lotniskach z ich dużą ilością nie jest jakimś znaczacym przyspieszeniem ale na naszym CVG gdzie jest jeden kiosk jak się nie siedzi na samym przedzie (a na $7k za bilet to mnie nie stać) to przyspiesza.

Oni ja regularnie ulepszają, kiedyś działała tylko na kilku lotniskach, teraz chyba na wszystkich POE.