mikey78 Napisano 30 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2009 To co sie zmiesci wpisujesz do formularza a w ostatniej linijce piszesz 'See attachment A', na oddzielnej kartce piszesz Attachment A na samej gorze, a potem np. Q23 - jesli uzupelniasz informacje dotyczaca pytania 23...itd. Ta oddzielna katrke przypinasz jako ostatnia strone DS230
greg1031 Napisano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 30 Listopada 2009 Proszę o radę... Na wizie turystycznej poszedłem na kurs jezykowy do Collegu w USA. Trwało to 4 miesiące. Nie przedłużyłem pobytu. Czy powinienem podać szkołę w Formularzu DS-230? Chodzi mi przede wszystkim o to czy taki krótki kurs jest na tyle ważny by go tam umieszczać w pytaniu: 33. List below all educational institutions attended Myślę, że prawda jest najważniejsza i nie powinno to zaszkodzić... Zacząłem się wtedy starać o wizę studencką, ale zrezygnowałem i wyjechałem... było to 10 lat temu Bosze jak ten czas leci
mikey78 Napisano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2009 To moze byc problem bo na wizach B1/B2 nie wolno nawet na kusy jezykowe uczeszczac. ...tak czy inaczej, jesli nie ma po tym kursie zadnego oficjalnego sladu i nigdy o nim nikomu w czasie zadnego interview nie wspominales (tj. nigdy nie bylo o nim wzmianki w twoich poprzednich wizytach w konsulacie) to wypisz tylko te wazne szczeble swojego wyksztalcenia: elementary school, high school, university/college.
greg1031 Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2009 Hello, Ale się dziś zdziwiłem... dostałem wreszcie maila od NVC, bez pytania o cokolwiek sami powiadomili, że otrzymali I-864 i czekają na DS-230... The NVC has received the requested Affidavit of Support form (I-864) for this case. However, we are still waiting for the Immigrant Visa Application (DS-230) and corresponding civil documents for each traveling applicant to be returned to National Visa Center for review. You will find the DS-230 form along with complete instructions for submitting the civil documentation required for this case at www.ImmigrantVisas.state.gov under the Applicant Document Processing link. Ja czekam jeszcze na to zaświadczenie z Anglii...
renata1 Napisano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2009 Ja po dokładnie trzech tygodniach czekania dostałam odpowiedź że wyślą mi duplikat invoic do zapłaty .Mam je dostać od 10-15 dni roboczych>
greg1031 Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2009 Ważne pytanie! Otóż po zapłacie IV Fee $400 otrzymałem Cover Page z kodem kreskowym i adresem, gdzie należy wysłać DS-230. Strona ta musi być umieszczona na wierzchu dokumentów. Adres jaki jest na tym Cover Page to: National Visa Center Attn. CMR 32 Rochester Avenue Portsmouth, NH 038012909 Nie miałbym wątpliwości, gdyby nie fakt, ze przysłali mi jakiś miesiąc później maila (o czym pisałem powyżej) "Checklist Cover Letter", że brakuje im DS-230 z kompletem załączników i załączyli nowy Cover Page z kodem kreskowym oraz nieco innym adresem: NATIONAL VISA CENTER ATTN. DR 31 ROCHESTER AVENUE, STE 100 PORTSMOUTH, NH 03801-2909 Teraz pytanie, gdzie to wysłać i który Cover page załączyć... może obydwa? Tylko na który adres? Rozumiem, ze to jest praktycznie to samo miejsce, ale być może pod tym drugim adresem jest osoba, która już zajmuje się moją sprawą? Co Wy na to?
mikey78 Napisano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2009 Wyslij na pierwszy adres. Ten drugi adres jest dla RFE (request for further evidence) kiedy brakuje im jakichs dokumentow wtedy tam sie je dosyla. Poniewaz ty wysylasz DS230 po raz pierwszy to najwyrazniej musi przejsc przez initial inspection. Jak sam zauwazyles wiekszego znaczenia to nie ma bo to jedno i to samo miejsce, tyle tylko ze jesli w mailroom przesortuja nieodpowiednio to beda dokumenty musialy przeplynac z jednego departmentu do tego wlasciwego a to moze potrwac kilka dni zamiast od razu trafic tam gdzie trzeba.
BigRed Napisano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2009 Witam dawno mnie tu nie było, tzn byłam bo czytałam. Ale otóż nadeszły do mnie następne dokumenty z NVC. <MOja kat F2A Unmarried children Ale nie wiem co dalej, tak więc "przyszłam " sie Was poradzić. Dostałam 3 strony http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2009-12/404c...222222.jpg.html http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2009-12/55f4...333333.jpg.html http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2009-12/d90b...111111.jpg.html Mam pytanie, ktoś może się orientuje o co biega.. ;-) DZIĘKUJĘ bardzo za pomoc! :-)
mikey78 Napisano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2009 NVC informuje Cie ze otrzymali oplate i dokumenty wchodzace w sklad Affidavit of Support i teraz czekaja na oplate $400 i formularz DS230 ze wszystkimi wymaganymi zalacznikami. Czyli musisz zaplacic $400 i wyslac im wypelniony formularz DS230 + oryginaly i tlumaczenia dokumentow ktore od ciebie sa wymagane (metryka urodzenia, zaswiadczenia o niekaralnosci, itd).
BigRed Napisano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2009 MIKEY - dziękuję Ci ślicznie!! :-) Hmm, ja już myślałam, że opłata poszła a tu niestety ;( A czyli najpierw opłate zrobić. A następnie Ds230 wysłać + dokumenty jakie potrzeba, czy podali dokładnie o jakie dok im chodzi??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.