Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzisiaj dzwoniłam do ambasady bo tydzień temu nie mogłam się dodzwonić, kazali mi dołączyć na dziecko akt urodzenia, I-130, i wysłać to razem z moim cover sheet. Gdy będzie coś brakować to NVC da mi znać.

Nie rozumiem tylko dlaczego za każdym razem pani z agencji powtarzała, że jest za późno na dołączenie córki do mojej petycji. Moja sprawa nabrała tępa w sierpniu, po ukazaniu się dat w biuletynie.

Teraz kompletuje dokumenty, zobaczymy co będzie.

Napisano

Wiec tak:

najpierw moja sprawa-faktycznie potrzeba miec zgode podpisana u notariusza jesli dziecko leci tylko z jednym rodzicem.

W calej Polsce na dzien dzisiejszy takie pismo notarialne kosztuje 24zl.

Wypelnia sie wlasnorecznie,nie ma druku do tego.

Teraz sprawa Wioli:

Wysylajac DS 230 wpisujesz wszystkie dzieci ktore leca z Toba,jesli nie bylo dziecko wczesniej dolaczone ten moment bedzie dobry.

Jezeli oplaty byly juz zrobione to niczym sie nie przejmujcie poniewaz oplate za dziecko dokonac na samym interview.

Jest w ambasadzie okienko specjalne do oplat.Przy oddawaniu dokumentow zostaniesz poinformowana ile masz zrobic tej oplaty.

Wiec:wypisujac czlonkow rodziny lecacych z Toba wpisujesz dziecko i to naprawde wystarczy.

Na dziecko szykujesz dokumenty:

-paszport

-kopie paszportu

-zupelny odpis aktu urodzenia

-kopie aktu

-DS 230

-tlumaczenia tych dokumentow

-kopie tlumaczen

-kopie DS 230

-cover sheet

Napisano

nie TY 1 ani tez ostatnia pytasz sie dlaczego ktos cos tam powiedzial..wiele jest przypadkow na tym forum nawet

jak widzisz masz juz odpowiedz od Donaty i pamietam ze mozna bylo takie cos dolaczyc jak byla loteria wizowa ze maz-zona dolaczali swoja 2 polowe jak sie wysylalo papiery ...

oplata chyba bedzie w dolarach jak dobrze pamietam.i faktycznie jest tam takie cos jak okienko do wplat :)

Napisano
W piątek po 32 dniach od wjazdu do USA otrzymałem swoją Green Card :)

Stan Illinois, karta ważna 10 lat no i jest ta najnowsza oczywiście.

Wzór Green Card

hej :) mam pytanie czy social security number przyszedł w tym samym czasie co zielona karta? ja na zieloną kartę czekam już 3 tygodnie i nic trochę się niecierpliwie, bo z niczym nie mogę ruszyć do przodu. z góry dziękuję za informację :) pozdrawiam :)

Napisano
hej :) mam pytanie czy social security number przyszedł w tym samym czasie co zielona karta? ja na zieloną kartę czekam już 3 tygodnie i nic trochę się niecierpliwie, bo z niczym nie mogę ruszyć do przodu. z góry dziękuję za informację :) pozdrawiam :)

Ja SSN miałem już jak miałem 4 latka wiec nie czekałem, nie odpowiem...

Napisano
elmo czasami o numer nalezy udac sie do urzedu SSN a nie czekac..lub tez popytac sie sasiadow czy niczego nie otrzymali.

hej :) byłam w urzędzie i powiedzieli mi że muszę poczekać miesiąc od przyjazdu, jaki mi nie przyjdzie to wtedy do nich przyjść żeby nie zdublować. Na razie czekam i pytam innych :) pozdrawiam

Napisano
elmo czasami o numer nalezy udac sie do urzedu SSN a nie czekac..lub tez popytac sie sasiadow czy niczego nie otrzymali.

Witajcie!

U mnie na Florydzie jest tak:

musi minac 10 dni od momentu przylotu by zlozyc o SSN w Office.

Po zlozeniu czeka sie okolo 2 tygodni.

Napisano

witam!!! moja sprawa dotyczy cr1 25 stycznia mam spotkanie w ambasadzie moje pytanie dotyczy czy jak przyznaja mi wize to mogę ją odebrac od razu tego samego dnia czy musze czekac na przesyłkę DHL... jak tak to jak długo to trwa czy do piątku bym już miała paszport ???