sly6 Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 bo jak drukarka atramentowa jest dobra i wydruk wyjdzie wyraznie to takie cos przejdzie Bo nadal ludzie maja drukarki atramentowe ktore nie zbyt dobrze drukuja ...
operka Napisano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 chyba, że tak . Tak tylko napisałam o tym, żeby ludzie się zbytnio nie stresowali dodatkowo tym czy drukarka taka czy siaka. I tak maja już stres. Zresztą tak sobie myślę, że nawet jak kod kreskowy nie działa to oni (znaczy się w konsulacie) chyba mogą wpisać ręcznie kod liczbowy przypisany nam i będą mieli dostęp do wszystkich info. Ale może to jest zbyt łatwe i nie działa w ten sposób
sly6 Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 operka z tego co mi powiedzial ochroniarz ze jesli komus by sie ta kartka zgubila to moga odtworzyc to ze ma sie rozmowe na ten dzien
operka Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 zresztą myślę, że ten nowy sposób ubiegania się o wizę nie jest łatwiejszy, bo co np. jak się nie zna angielskiego (a obiecanego tłumaczenia oczywiście nie ma). Ile to ja się wczoraj nasłuchałam w kolejce o trudach wypełniania . Zwłaszcza dla ludzi starszych to czarna magia. No i te pytania są różne - ja czytałam w tym wątku, że są np. pyt. dotyczące poprzednich wyjazdów do innych krajów (ja ich nie miałam), poprzednich szkół (ja miałam tylko o obecne studia). Tak więc nie da się (a przynajmniej jeszcze nie ) dać ludziom szablonu na wzór.
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 operka bo jak chyba czytalas ten ds 160 jest polaczeniem ds156-157-158 a tam sa pytania o wjazdy ale zalezy kto i co na samym poczatku zaznaczyl to takie bedzie miec pytania i fakt nie da sie zrobic ogolnego wzoru bo to nie takie proste i latwe problemem ludzi jest to ze duzoo mowia a nic nie robia aby to pokazac ze jest problem dla nie ktorych osob ,a przeciez wystarczylo by napisac,spotkac sie z Poslem jakims,napisac,dzwonic do MSZ i powiedziec jak sie maja sprawy .Albo tez jestesmy tak mlodym spoleczenstwem bo ledwie 20 lat wolnosci ze nadal lepiej mowic i narzekac nic cos robic w tym przypadku i wymagac aby ktos sie tym zainteresowal.Niby latwe i proste a jednak ...
rubia Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 "ja czytałam w tym wątku, że są np. pyt. dotyczące poprzednich wyjazdów do innych krajów (ja ich nie miałam), poprzednich szkół " kobiety nie mają pytań o podróże do innych krajów, nie mają tez pytań o szkoły, które kończyły....te pytania dotyczą tylko męzczyzn
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 . bo kiedys kobiety-dziewczyny nie musialy wypelniac ds 157 a tam sa takie pytania a ze ds 160 ma juz takie pytania to
olchan Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 mam pytanie, czy szkoły jakie ukonczylem ( liceum gimnazjum i podstawówka) mam pisac w jezyku angielskim czy polskim? prosze o szybka odpowiedz i z gory dziekuje
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 czy jestes pewien ze podstawowke nalezy wpisywac?bo kiedys w ds 157 wpisywalo sie takie cos jak gimnazjum,szkoly zawodowe-srednie-licea i studia poczekaj na reszte odpowiedzi...
rubia Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 o ile dobrze pamiętam, podstawówki się nie wpisuje, bo tam jest pytanie o inne szkoły poza "elementary" my wpisaliśmy "gimnazjum nr....im...." po polsku, było ok spójrz w linki z formularzem /chyba drugi link, na pierwszej stronie tego wątku/wklejonym przez mr. interconntinental tam jest to pytanie i widzę,że ma odpowiedzi po angielsku, tak że obydwie wersje dopuszczone
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.