Skocz do zawartości

Jak Wypelnic Ds 160

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

bo jak drukarka atramentowa jest dobra i wydruk wyjdzie wyraznie to takie cos przejdzie :)

Bo nadal ludzie maja drukarki atramentowe ktore nie zbyt dobrze drukuja ...

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

chyba, że tak :) . Tak tylko napisałam o tym, żeby ludzie się zbytnio nie stresowali dodatkowo tym czy drukarka taka czy siaka. I tak maja już stres. Zresztą tak sobie myślę, że nawet jak kod kreskowy nie działa to oni (znaczy się w konsulacie) chyba mogą wpisać ręcznie kod liczbowy przypisany nam i będą mieli dostęp do wszystkich info. Ale może to jest zbyt łatwe i nie działa w ten sposób :D

Napisano

operka z tego co mi powiedzial ochroniarz ze jesli komus by sie ta kartka zgubila to moga odtworzyc to ze ma sie rozmowe na ten dzien

Napisano

zresztą myślę, że ten nowy sposób ubiegania się o wizę nie jest łatwiejszy, bo co np. jak się nie zna angielskiego (a obiecanego tłumaczenia oczywiście nie ma). Ile to ja się wczoraj nasłuchałam w kolejce o trudach wypełniania :) . Zwłaszcza dla ludzi starszych to czarna magia. No i te pytania są różne - ja czytałam w tym wątku, że są np. pyt. dotyczące poprzednich wyjazdów do innych krajów (ja ich nie miałam), poprzednich szkół (ja miałam tylko o obecne studia). Tak więc nie da się (a przynajmniej jeszcze nie ) dać ludziom szablonu na wzór.

Napisano

operka bo jak chyba czytalas ten ds 160 jest polaczeniem ds156-157-158 a tam sa pytania o wjazdy ale zalezy kto i co na samym poczatku zaznaczyl to takie bedzie miec pytania i fakt nie da sie zrobic ogolnego wzoru bo to nie takie proste i latwe

problemem ludzi jest to ze duzoo mowia a nic nie robia aby to pokazac ze jest problem dla nie ktorych osob ,a przeciez wystarczylo by napisac,spotkac sie z Poslem jakims,napisac,dzwonic do MSZ i powiedziec jak sie maja sprawy .Albo tez jestesmy tak mlodym spoleczenstwem bo ledwie 20 lat wolnosci ze nadal lepiej mowic i narzekac nic cos robic w tym przypadku i wymagac aby ktos sie tym zainteresowal.Niby latwe i proste a jednak ...

Napisano

"ja czytałam w tym wątku, że są np. pyt. dotyczące poprzednich wyjazdów

do innych krajów (ja ich nie miałam), poprzednich szkół "

kobiety nie mają pytań o podróże do innych krajów, nie mają tez pytań o szkoły, które kończyły....te pytania dotyczą tylko męzczyzn :)

Napisano

mam pytanie, czy szkoły jakie ukonczylem ( liceum gimnazjum i podstawówka) mam pisac w jezyku angielskim czy polskim? prosze o szybka odpowiedz i z gory dziekuje :)

Napisano

czy jestes pewien ze podstawowke nalezy wpisywac?bo kiedys w ds 157 wpisywalo sie takie cos jak gimnazjum,szkoly zawodowe-srednie-licea i studia

poczekaj na reszte odpowiedzi...

Napisano

o ile dobrze pamiętam, podstawówki się nie wpisuje, bo tam jest pytanie o inne szkoły poza "elementary"

my wpisaliśmy "gimnazjum nr....im...." po polsku, było ok

spójrz w linki z formularzem /chyba drugi link, na pierwszej stronie tego wątku/wklejonym przez mr. interconntinental tam jest to pytanie i widzę,że ma odpowiedzi po angielsku, tak że obydwie wersje dopuszczone

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...