czagos Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Po polsku bedzie ok Ja w DS 157 wpisalem gimnazjum i liceum Pozdrawiam
airmouse Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Echhhh, jak tu wykasować swojego posta ?
sly6 Napisano 9 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 ktorego posta ?podaj mi lokazlizacje to sie go wytnie o widze ze jednak mozna podawac odpowiedzi po polsku ale bez uzywania polskich znakow jak kto bylo przy ds 156..tam jest chyba 1 pkt na samym poczatku o nazwisko w ojczystym brzmieniu...
AnnA2312 Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 Witam. Właśnie wróciłam z Krakowa. Otrzymałam wizę, choć nie wiem na jak długo, bo konsul powiedział tylko, że ma pani wizę i wręczył mi formularz DHL z kodem kreskowym. Rozmowa trwała ze dwie minutki. Pytania standardowe...- Konsul "do kogo Pani jedzie?" -Ja "do kuzyna, konsul - "czy bliski to kuzyn?"-Ja..ze trochę dalszy. Czy mam kogoś bliskiego w USA, czym sie zajmuje w Polsce, czy mam dzieci i co oni aktualnie robią o męża nie pytał, ponieważ jestem wdową. Oceniam rozmowę jako mało stresującą, no i oczywiście cały czas miałam przyklejony uśmiech do twarzy, choć nie wymuszony. W Krakowie z tego co zdążyłam zaobserwować sporo osób otrzymywało wizę, bo wychodzili z formularzami DHL.
Mr. Intercontinental Napisano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2010 A ja dzisiaj sobie pozwoliłem zadzwonić do konsulatu w KRK (choć na karteczce DHL jest napisane, żeby tego nie robić, ale nie mogłem się oprzeć ). Na rozmowie byłem 2 Czerwca, a po paszporcie jak dotąd ani śladu. Pani mi powiedziała, że moja wiza została wydrukowana dopiero dzisiaj bo mieli awarię, jak już wcześniej pisaliście
malagosia Napisano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2010 też byłam 2 czerwca, ale w Warszawie. Paszport dostałam we wtorek (8.06) tylko tak mnie strasznie ciekawi co znaczy gwiazdka pod zdjęciem, od czego zależy ich ilość itd. ale wiem, że nikt nie wie czy może jednak?
sly6 Napisano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2010 widze ze temat gwiazdek od dawna ludzi ciekawi,,moj np znajomy ma 2 gwiazdki a nie byl w USA..
Mr. Intercontinental Napisano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2010 nareszcie przybył mój paszport z wizą Mam dwie gwiazdki pod zdjęciem, ale na to chyba nie ma odpowiedzi
J&J Napisano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 Hej, przejrzałam Wasze posty i wynika z nich, że nikt nie miał takiego problemu jak ja - nie mogę zapisać wniosku!!!! Klikam na save, potem próbuję zapisać w jakimś formacie, ale bez względu jaki program wybiorę, nie mogę go potem otworzyć!!!! Z poprzednich postów wynikało, że można zapisać w PDF i JPG, ale mi żaden z tych formatów także nie działa.... Ma ktoś jakiś pomysł w czym powinnam spróbować? w jakich formatach Wy zapisywaliście wnioski? Z góry dziękuję!!!
AnnA2312 Napisano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2010 zapisz na twardym dysku, a gdy Ci strona z wnioskiem wygaśnie, to pobierz to co zostało zapisanie. Ja też nie mogłam otworzyć wniosku z "moich dokumentów", jednak bez problemu wniosek się wgrywa do dalszego wypełniania, tylko musisz z powrotem przechodzić każdą stronę, aż do tej na której wypełnianie zostało zakończone. Przy pobieraniu wniosku z dysku, trzeba będzie podać 5 pierwszych liter nazwiska i rok urodzenia. Mam nadzieję, że Ci pomogłam i że to o to chodziło
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.