sly6 Napisano 8 Lipca 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Lipca 2010 Camilus problem polega potem taki ze mozesz juz nie wjechac na teren USA,mozesz dostac zakaz wjazdu,mozesz nastepnej wizy nie otrzymac w Ambasadzie bo piszesz ze bedziesz np 1-2 miesiace a jestes powyzej 6 miesiecy i nie ma znaczenia ze byles legalnie a ze jestes niewiarygodny a takie przedluzenie wizy kosztuje bez pomocy niczyjej 300 dol i nie jest pewne nawet z pomoca ze takie cos dostaniesz ..To dawniej bylo latwiej a teraz moga zarzadac mase dokumentow ze np nadal masz firme,ze masz bilet powrotny,z czego bedziesz sie utrzymywac bo i tak musisz takie cos dostarczyc a przelewanie kazdy z konta na konto moze byc zle odebrane. tutaj masz ten dokument do przedluzenia : http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00048f3d6a1RCRD
Camillus Napisano 13 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2010 Dostałem wizę turystyczną, ale nie wiem jeszcze na ile lat - z radości zapomniałem konsula zapytać . W aplikacji napisałem tylko prawdę - zero kłamstwa . Z tego co widziałem, to tylko kilka osób nie dostało wizy. Ludzi było bardzo dużo i spędziłem w ambasadzie ponad 2 godziny, a sama rozmowa z konsultantem trwała tak z 5 minut. Pozdrawiam i życzę wszystkim ubiegającym się o wizę powodzenia !
Camillus Napisano 14 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2010 Przepraszam za błąd - już go poprawiłem =).
Camillus Napisano 16 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2010 Dzisiaj kurier dostarczył mi mój paszport - dostałem wizę służbowo-turystyczną (B-1/B-2) na 10 lat.
Matt21 Napisano 28 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2010 Co znaczy pytanie: " Are you the principal applicant?" może ktoś wyjaśnić co mam tam odpowiedzieć?
sly6 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2010 a starasz sie sam o wize czy z kims jeszcze? a to oznaczy czy jestes glowym aplikantem
Matt21 Napisano 28 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2010 a Miejsce wydania paszportu co wpisac? w paszporcie nie ma, jest tylko wojewoda slaski.
sly6 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Zgłoś Napisano 28 Lipca 2010 to wpisz wojewoda slaski tak jak na tym przykladzie http://img197.imageshack.us/f/app1y.jpg/
Matt21 Napisano 28 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2010 Drukujemy ds 160 drukarką laserową? czy to nie ma znaczenia i mogę atramentową? i drugie małe pytanie: czy w formularzu DHL jak tylko mój paszport będzie wysłany to wpisuje w "Ilość paszportów w przesyłce:" 1? oraz czy w tej tabelce " Nazwiska i imiona osób, których paszporty mają być dostarczone w jednej przesyłce, na ten sam adres (dotyczy tylko członków najbliższej rodziny):" wpisuje swoje dane jeżeli tylko 1 paszport będzie wysyłany?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.