Jagódka.br Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 ja też za rozmową czekałam 1,5 tygodnia ale to nie ważne bo wiza jest czesc wszystkim , Sly mam do Ciebie pytanko, ale tez do innych. Czy w formularzu 160 kobiety nie wpisuja informacji: poprzednie miejsca pracy kraje ktore sie odwiedzilo w ciagu ostatnich pieci lat? Podobne te info wypelniaja tylko faceci, czy tak faktycznie jest? Cos mi sie to dziwne wydaje ze sie tego nie wpisuje. Do tych co byli juz w USA i np. mieli numer socjal-o co sie was pytali w konsulacie? No i wogole moze jest ktos kto juz byl w USA i zechce sie podzielic info jakie byly pytania na rozmowie? Nie ma sie czego bac, ale zawsze lepiej wiedziec Ja tez nie pamietam dokladnych dat wiec wpisze tylko tak mniej wiecej. Nie pamietam nawet czy w 2006 roku brali jakies odciski palcow, ale podobno cos brali. A tam we wniosku tez trzeba to podac, cos mi sie wydali ze brali tylko z jednego palca, a teraz ponoc z dziesieciu? Pozdrawiam
sly6 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 masz racje ze kiedys byl 1 odcisk a teraz jest 10 co do formularza to pamietasz ze byl taki jak ds 156 i dla mezczyzn ds 157 i teraz ds 160 jest polaczeniem tych 2 formularzy.Dlatego tez kobiety maja takie pytania a znow mezczyzni inne ,wiec wszystko jest w porzadku masz juz gdzies indziej podane odpowiedzi co do bylych podrozy.Moze ktos tutaj cos dopisze nim pujdziesz na rozmowe
Jagódka.br Napisano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 10 Kwietnia 2011 Mam nadzieje ze ktos sie jeszcze tutaj dopisze, bo wiesz jak jest, czlowiek jest ciekawy, zawsze moze sie czegos dowie:). Acha, czyli kobiety nie wpisuja ostatnich 5 krajow w ktorych byly i nie wpisuja ostatnich miejsc pracy? Ciekawe z czego to wynika ze kobiety nie musza tego pisac. W sumie moze i lepiej, przynajmniej mniej pisania:). POzdrawiam!!
miniol1 Napisano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2011 Mam problem z punktem "U.S. Point of Contact Information". Zamierzam odwiedzić USA w celach czysto turystycznych. Nie mam w USA ani rodziny ani znajomych, nie wybieram się do USA w ramach żadnej wymiany ani do pracy. Zgodnie z informacją na stronie ambasady: "Zalecamy wszystkim osobom planującym wyjazd do USA, aby starania o wizę rozpoczęły jak najwcześniej i nie podejmowały nieodwracalnych decyzji związanych z podróżą aż do chwili otrzymania paszportu z wizą." nie zarezerwowałem jeszcze hotelu. Co mam wpisać jako kontakt w USA oraz co mam wpisac jako miejsce pobytu?
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2011 mozesz nie rezerwowac hotelu ale mozesz miec taki hotel na oku-zrobic wstepna rezerwacje jak kto sie dzieje z biletami lotniczymi tak wiec wpisz dane takiego hotelu
alusia1408 Napisano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam, Wniosek mam już za sobą to było ciężkie przeżycie , ale przetrwałam to w środę po świętach mam rozmowę ale mam pytanie czy ten wniosek mam zabrać ze sobą do ambasady i czy potwierdzenie musi byc wydrukowane na drukarce laserowej . i jeszcze jedno mieszkam w Warszawie w wniosku wpisałam adres zameldowania czy wnoisek dhl musze wpisac adres w warszawie czy tam gdzie jestem zameldowana.
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2011 zalezy od drukarki atramantowej,sa takie ze musisz miec to wydrukowane na laserowce ...wiec jak atramentowa jest dobra to drukuj na niej ale jesli.. masz wpisac ten adres gdzie odbierzesz paszport
hitme Napisano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2011 Co do drukarki to moze byc atramentowa ja mialem atramentowa wazne tylko jest to aby kod kreskowy był wyrazny tzn nie zamazane itd., pozdrawiam
lukasz.c Napisano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 Witam. Wypełniam właśnie wniosek i mam kilka pytań. 1) Podróż ma wyglądać tak że lecimy we trzech do kolegi w Chicago tam siedzimy kilka dni, później lecimy do Vegas, LA i pewnie coś jeszcze. No i teraz jest sekcja "Contact Information" - rozumiem że tutaj podaję dane kolegi w Chicago - dobrze myślę? Ale jest też punkt "Travel information" i tam jest punkt "The location you plan to visit i the US" i tutaj wydaje mi się że powinienem wpisać np. miasta które planuję odwiedzić. Ale obok w tej samej sekcji jest też "Address where you will stay in the US" i czy tutaj mam podać ten adres kolegi w Chicago, czy chodzi tu o jakieś adresy w miastach które mam zamiar odwiedzić? Nie mam jeszcze tak dokładnych planów bo chcę lecieć dopiero w grudniu a poza tym raczej nie będziemy rezerwować hoteli tylko będziemy spać w jakichś motelach, więc trudno będzie mi podać jakieś konkretne miejsce. 2) Następna sprawa, "Are you traveling as part of a group or organization?" wydaje mi się że powinienem tutaj zaznaczyć "NO" bo nie jesteśmy żadną zorganizowaną grupą. A pod spodem po prostu napisać imiona i nazwiska ludzi z którymi lecę. Dobrze myślę? 3) Czy o nieskończonych studiach powinno się coś pisać? Studiowałem kilka lat temu ale nie skończyłem. Jak ostatnio starałem się o wizę to byłem w trakcie studiów i we wniosku tak właśnie napiałem. Teraz już nie studiuję. 4) Mam swoją firmę i żadna z "Primary Occupatnion" nie bardzo do mojej działalności pasuje, wiec czy mam wybrać "other" i napisać ze mam własną firmę a w "Briefly describe your duties" opisać czym się firma a więc i ja zajmuję? Widziałem że pojawiło się w tym temacie kilka razy pytanie co wpisać w polu State/Province, to pole pojawia się kilkukrotnie we wniosku. Więc ja w starym wniosku 6 lat temu wpisywałem tam poprostu "LUBELSKIE" i było dobrze, tak samo zrobię i teraz - myślę że teraz też będzie OK. Może komuś to pomoże. Pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi.
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2011 odp 1 tak podajesz adres tego kolegi--nie kazdy chce podac taki adres aby ktos wpisal no ale widac ze macie dobrego kolege co do miast to wpisujesz te miasta jak napisales.Mozesz podac adres tego kolegi a reszte wpisac jako n/a i na rozmowie powiedziec ze na miejscu bedziecie szukac lub tez macie cos na oku z takich miejsc.Pamietaj aby miec odpowiedzi wiarygodne odp2 co do tego to tam nie ma nic ze kim lecisz,jest tam taki pkt przeciez i tam mozesz Ich wpisac dane odp3 a jest taki pkt co do nie skonczonych studiach?moze pasc takie pytanie ale nie musi odp4 masz racje ze tam wpisujesz other oraz czym sie zamujesz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.