bigi89 Napisano 7 Marca 2017 Zgłoś Napisano 7 Marca 2017 Witam, Mam pytanie odnosnie "are you a permanent resident of a country/region other than your country/region of origin(nationality)". Czy jezeli jestem obywatelem Ukrainy ale od trzech lat mieszkam i pracuje w Polsce i mam karte czasowego pobytu do konca 2019 roku to czy powinienm tam podac Poland jako drugie "resident of country". I jeszcze jedno- moze ktos sie orientuje jak to jest z aplikowaniem w konuslacie w Polsce jesli jestes obywatelem innego kraju? Czy lepiej robic to w swojej ojczyznie? Z gory dzieki za pomoc
andyopole Napisano 7 Marca 2017 Zgłoś Napisano 7 Marca 2017 Cytuj Aplikowac o wize USA można w każdym konsulacie na całym swiecie, nie ma roznicy. Nie wiem jak jest z Ukraina ale zdaje się czesc Bialorusi terytorialnie i tak jest przypisana do Warszawy. To ze jesteś rezydentem i do tego legalnym Polski nie podlega dyskusji.
bigi89 Napisano 10 Marca 2017 Zgłoś Napisano 10 Marca 2017 A mam jeszcze jedno pytanie - mam zamiar odwiedzic w USA swojego znajomego z ktorym pracowalismy razem w Polsce, on przeprowadzil sie pozniej do USA. Czy w kategorii U.S contact moge dac jego dane, telefon i jego adres jako miejsce gdzie sie zatrzymam mimo ze przez 5 pierwszych dni kiedy mam zamiar zwiedzac Nowy York i Waszyngton jego nie bedzie w USA (bedzie wtedy akurat jeszcze w Polsce)? Czy moga sie do tego jakos doczepic na lotnisku jak zobacza w systemie (jesli cos takiego sprawdzaja) ze jest poza USA? Wiem ze moze przesadzam z obawami ale malo wiem w temacie wiz do USA i kontroli.
sly6 Napisano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2017 Pisz co jest realne i jak będzie w pierwszych nocach np motel,hotel. Chyba ze masz klucze do jego mieszkania to mozesz jego wpisać.
ToFFiK Napisano 4 Maja 2017 Zgłoś Napisano 4 Maja 2017 czy jesli jest sie studentem ale jednoczesnie sie pracuje powinno sie wpisac w ds 160 "Primary Occupation" Student, i jednoczesnie wypelnic dochód?
truski27 Napisano 24 Lipca 2017 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Hej mam pytanie odnośnie zatrudnienia , moja sytuacja wygląda tak że mam kilka hektarów ziemi które wydzierżawiam komuś innemu, ja opłacam sobie też składki zdrowotne czy mam wybrać zawód rolnik ? pomimo tego że tej ziemi nie uprawiam? i czy ewentualnie zabrać ze sobą jakieś dokumenty potwierdzające? dzięki za odpowiedź pozdrawiam
Dominos Napisano 19 Września 2017 Zgłoś Napisano 19 Września 2017 Hej, mam wątpliwości co do tego kroku we wniosku DS 160: Q: Have you ever been refused a U.S. Visa, been refused admission to the United States, or withdrawn your application for admission at the port of entry? Czy kiedykolwiek odmówiono Ci wizy, odmówiono Ci wstępu do USA lub wycofałeś/aś swoje podanie o wjazd w punkcie granicznym? Czy jeśli brałam udział u losowaniu zielonej karty DV i jej nie wylosowałam to zaznaczam "tak", czy to nie o to chodzi?
sly6 Napisano 19 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2017 Bylas na rozmowie po wizę taką i jej nie dostałaś? Bo to żeby się zgłosiłaś i Cię nie wylosowano nie ma nic wspólnego z tym punktem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.