dareknow0 Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Chodzi o interview na obywatelstwo?
basia1983 Napisano 17 Października 2011 Zgłoś Napisano 17 Października 2011 Przepraszam, nie sprecyzowalam. Chodzi o Green Card ( po slubie z obywatelem). Dostalam juz pozwolenie na prace, a teraz tylko mi ta rozmowa zostala. dziekuje
kzielu Napisano 18 Października 2011 Zgłoś Napisano 18 Października 2011 Musisz mieć ze sobą oryginały i kopie wszystkiego co wysłałaś razem z I-130/I-485, czyli wszystkie supporting documents dla I-864 też (W2, paystuby - można też poprosić IRS o tax transcripts - zastępują 1040s i W2s)
basia1983 Napisano 19 Października 2011 Zgłoś Napisano 19 Października 2011 hi, ja mam te wszystkie kopie i oryginaly. Tylko nie wiem czy musze dodatkowo zalatwiac te papiery z ostatnich 2 miesiecy ( pay stubs) ;D dziekuje
eftha Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Witam, W koncu dostalam list z USCIS z wyznaczonym terminem rozmowy (November 18,2011). Prosza o przyniesienie dokumentow - W-2's, letters from each current employer, pay stubs for the past 2 months - (unless already submitted). Ja juz te dokumenty im wysylalam (I-485 otrzymali July 25,2011). Czy musze im dostarczac dodakowe dokumenty z ostatnich 2 miesiecy (pay stubs, letter from employer etc), czy te , ktore juz im wczesniej wyslalam wystarcza? dziekuje Basia Do Basia : Gratulacje !! mam tylko takie pytanko do CIebie . Jak długo czekałas na EAD ( pozwolenie o prace ), niecierpliwie sie troszke bo własnie zaoferowano mi calkiem niezła posadkę , ale bez tego ani rusz Wiec tak ja tez otrzymałam list z USCIS na 7 grudnia. W tym miejscu chcialam serdecznie podziekować wszystkim ludziom z tego forum którzy w mniejszy albo wiekszy sposób przyczynili sie do sytuacji w której sie teraz znajduje , tzn wyznaczenie terminu o upragnioną GC ,po ślubie z obywatelem ( właściwe przy składaniu o Adjustment of Status jeszce z rezydentem ) szczególnie wielkei dzieki za rady i wparcie od P. Kariny i sly6 . teraz czekam z niecierpliwością na interview, przejrzałam troche postów , jestem dobrej myśli A tymczasem lecę przjrzeć dokumenty .... ( ahaa... Zabieram ze sobą orginały i kopię wszystkich dokumentów które do tej pory wysłalam i dodatkowych : bank statment, rachunki , medical insurance , listy, kartki pocztowe i zdjęcia.) Pozdrawiam wszystkich.
basia1983 Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Hi Eftha U mnie z pozwoleniem na prace poszlo bardzo szybko. Ja otrzymalam je dokladnie w 13 dni po odciskach palcow. Teraz czekam do 18 listopada - mam rozmowe w sprawiem GC - i szczerze troche sie stresuje. Napisze jak mi poszlo na rozmowie. Pozdrawiam
kzielu Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 hi, ja mam te wszystkie kopie i oryginaly. Tylko nie wiem czy musze dodatkowo zalatwiac te papiery z ostatnich 2 miesiecy ( pay stubs) ;D dziekuje A to dobre pytanie - nie wiem, a za 2 tygodnie będę miał ten sam problem...
basia1983 Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 A to dobre pytanie - nie wiem, a za 2 tygodnie będę miał ten sam problem... No, ja jeszcze tez nie dostalam konkretnej odpowiedzi na ten temat ;/ A rozmowe mam wyznaczona a 18 listopada....
basia1983 Napisano 18 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 Juz po interview......nie dostalismy odpowiedzi - ma przyjsc w liscie, bo ta Pania stwierdzila, ze ma duzo spraw do przeanalizowania we wszystkich dzisiejszych ,,przesluchaniach,,. Ja sie oczywiscie denerwuje - bo chcialabym odpowiedz teraz. Nie wiedzialam, ze bedziemy musieli czekac na odpowiedz. Maz mowi, ze wszystko poszlo dobrze. Nie rozdzieli nas i na wszystkie odpowiedzi - odpowiedzielismy poprawnie. Spotkanie mielismy wyznaczone na 8.45am - weszlismy o 9.25. Samo spotkanie trwalo moze z 15 minut. Co do pytan, to mielismy takie: 1. Kiedy ja przybylam do USA i w jakim celu? 2. Imiona moich rodzicow i moja data urodzenia. 3. Jak sie poznalismy. 4. Jaki jest nasz adres. 5. Czy bylismy gdzies razem na wakacjach? (tu pokazlismy zdjecia - i opowiedzielismy o tym, gdzie co i jak) 6. Czy mamy wspolnie dzieci. 7. Poproszono nas o supporting documents 8. Pytano, gdzie maz pracuje 9. Kilka pytan do meza z czasow zanim sie poznalismy. to chyba tyle....jak mi sie cos jeszcze przypomni to jeszcze dopisze.....teraz ide nadal sie stresowac....nie mam pojecia kiedy dojdzie decyzja....;/ pozdrawiam
sly6 Napisano 18 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 . To nie jest nowe ze komus mowia ze musza sie zastanowic ,a ze czasami na forum tego nie widac za czesto to inna sprawa.. tak wiec teraz pozostaje czekac na odpowiedz .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.